12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportACS ID Îngerii Băniei, pe locul șase în campionatul de babybaschet

ACS ID Îngerii Băniei, pe locul șase în campionatul de babybaschet

20160702_090111(0)

La Mangalia s-au încheiat recent întrecerile de babybaschet din cadrul Ligii Naționale. Competiția a adunat la start 120 de echipe din întreaga țară, iar dintre reprezentantele Craiovei, cea mai bună clasare a obținut-o echipa masculină ACS ID Îngerii Băniei – locul șase. Antrenorii formației craiovene, Irina Borș și Alex Vlăsceanu, au mizat pe următorii jucători: Eric Mirea, Răzvan Racu, Robert Bistriceanu, Mihnea Păunescu, Cezar Danciu, Cristian Pătru, Matei Radu, Bogdan Chircă, Radu Pacioga, Bogdan Șerbănescu, Ștefan Moață și Radu Mihail.
Rezultatul obținut la cel mai mare eveniment baschetbalistic intern rezervat copiilor i-a surprins chiar și pe reprezentanții clubului ACS ID Îngerii Băniei. „Este un rezultat la care nu se aștepta nimeni. Craiova are câteva cluburi de baschet juvenil și de ceva ani încerca o clasare în față la aceste competiții naționale de baby și minibaschet. Locul șase obținut ne bucură mult și îi felicit pe băieți. Sunt la al doilea sezon competițional și cred că diferența dintre ei și echipele clasate mai în față a fost aceea că ceilalți erau la a șasea participare și aveau experiență competițională. Adică au participat la acest campionat încă de când aveau șase-șapte ani și contează mult“, a spus ieri, pentru GdS, Lucian Pretorian, managerul clubului ACS ID Îngerii Băniei.
Competiția masculină a fost câștigată de CSS 5 București, grupare care s-a impus în finală în fața celor de la ACS Dan Dacian București, în timp ce medaliile de bronz au revenit unei alte echipe bucureștene, ACS Magic Champions. În primele 32 de echipe s-a clasat o altă formație din Bănie, BC Lions, care a încheiat turneul pe locul 15, iar celelalte participante din Craiova au fost CSS și Juniors. La feminin, singura echipă din Craiova participantă, CSS, a ocupat locul 15, din 27 de formații. Trofeul întrecerii feminine de babybaschet a fost adjudecat de Olimpia 1 București, iar pe podium au mai urcat CSS CSM Ploiești și Olimpia 2 București.
În această perioadă, tot la Mangalia, se află în plină desfășurare Campionatul Național de Minibaschet, cu meciuri din grupa albastră (locurile 65-110), urmând ca săptămâna viitoare să se desfăşoare partide din grupele bune din punct de vedere valoric, galbenă (locurile 33-64) și roșie (1-32). Cele trei grupe valorice au fost formate în urma disputării meciurilor din cadrul turneului „Domnul Goe joacă baschet“, desfășurat pe zone geografice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS