16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Vladimir Screciu: Dulapul meu este plin cu pozele lui Oblemenco, decupate din ziare

Fotbal / Vladimir Screciu: Dulapul meu este plin cu pozele lui Oblemenco, decupate din ziare

foto: csuc.ro
foto: csuc.ro

Mijlocașul Vladimir Screciu (16 ani) a acordat un amplu interviu pentru site-ul oficial al CS Universitatea Craiova, pe care vi-l vom prezenta integral, în care precizează care au fost primii săi pași în fotbal și așteptările pe care le are în tricoul alb-albastru.

– Vladimir, spune-ne povestea ta. Unde ai început fotbalul și cum ai ajuns la CS Universitatea?
– Am început fotbalul în orașul meu natal, la CSS Corabia. În urma unui turneu amical am întâlnit Viitorul Ştiinţa Craiova. Domnii Samir Zamfir şi Silviu Bogdan m-au remarcat atunci, iar la 11 ani am ajuns în Bănie.
– Așadar ești din Corabia, orașul care l-a dat Științei pe Oblemenco. Este unul dintre idolii tăi?
– Când eram mic, eram înnebunit după Ion Oblemenco. Îi decupam tatălui meu ziarele cu pozele lui Oblemenco și le lipeam pe dulap. În fiecare seară citeam despre fotbal. Așa i-am descoperit, mai târziu, pe Gică Popescu ori Hagi.
– În sezonul trecut, contra Botoșaniului, ai prins lotul de 18, dar nu ai apucat încă să debutezi în Liga I.
– Da, mi s-a spus înainte că voi intra, am avut atunci ceva emoții. Vă dați seama la 16 ani să debutezi în Liga I este un pas important. Ar fi trebuit să fiu introdus în teren, dar în minutul 87 Popov a marcat pentru 2-1, iar domnul Mogoșanu nu a știut ce să facă, să mă bage sau nu. Dorea egalul și nu a riscat. Chiar dacă în minutul 90 s-a accidentat Popov, nu s-a mai produs înlocuirea.
– Suporterii CS Universitatea nu te cunosc foarte bine, dată fiind și vârsta ta fragedă. Cum te-ai caracteriza?
– Sunt un copil plin de ambiție, demonstrată prin faptul că la 16 ani sunt în lotul Universității, un club mare din fotbalul românesc. Totul ține de ambiție, de muncă, de sacrificii atât din partea mea, cât și a familiei mele. Eu consider că pot mai mult, depinde doar de mine. Le mulțumesc tuturor celor care mă încurajează. Sigur că mai există și critici, dar acestea mă întăresc.
– Cum ai primit vestea că mergi cu echipa mare în cantonament?
– Am avut un meci internațional cu Italia, la Bucureși, la care a asistat și domnul Ilie Balaci. Am jucat foarte bine, iar domnul Balaci mi-a spus că voi avea un viitor promițător dacă voi continua așa. Domnia sa a exagerat puțin spunând că sunt peste mijlocașii centrali de la echipa mare. Probabil că aceste declarații ale legendarului fotbalist al Universității au contribuit decisiv la ascensiunea mea.
– Ești mezinul lotului, te simți protejat de ceilalți băieți?
– Mă simt foarte bine la echipa mare. În special cu Mateiu, este un băiat deosebit. Nu îmi imaginam că un jucător de Liga I să se poarte așa bine cu mine, tot timpul m-a încurajat. M-a felicitat pentru joc de fiecare dată.
– Ce ai simțit când ai aflat că vei fi titular cu Red Bull Salzburg?
– Sincer, am fost surprins. Am fost emoționat la primul meci la echipa mare din postura de titular, iar în față aveam Red Bull Salzburg, o echipă de Chiampions League. A fost un meci greu pentru mine, am dat deoparte emoțiile și îi mulțumesc pentru încrederea pe care a avut-o în mine.
– Când a fost întrebat despre titularizarea ta, domnul Mulțescu a spus că „valoarea nu așteaptă vârsta“. Cum comentezi?
– Indiferent de vârstă, dată ai 16 ori 40 de ani, exact cum a zis domnul Mulțescu, dacă ai valoare poți juca.
– Ce îți propui de la campionatul 2016-2017?
– Îmi doresc să debutez în Liga I, să am cât mai multe minute, iar în al doilea rând să ne calificăm cu echipa națională la europene.
– Unde te vezi peste trei ani?
– Mi-aș dori să fiu tot aici, la CS Universitatea Craiova, dar totul depinde de mine.

https://www.youtube.com/watch?v=NhA3mdQfu-w

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS