11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Burleanu: Nu avem ce să ne reproşăm!

Fotbal / Burleanu: Nu avem ce să ne reproşăm!

Răzvan Burleanu consideră că FRF a făcut totul pentru ca tricolorii să reușească în Franța (foto: dolce-sport.ro)
Răzvan Burleanu consideră că FRF a făcut totul pentru ca tricolorii să reușească în Franța (foto: dolce-sport.ro)

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a susținut astăzi o conferință de presă în care a făcut un scurt bilanț după participarea naționalei României la Campionatul European din Franța, concluzia fiind că nu are ce să-și reproșeze pentru ratarea calificării din faza grupelor. Șeful fotbalului românesc nu s-a arătat surprins de rezultatele înregistrate la turneul final și a punctat până la finalul competiției din Hexagon, România va avea un nou selecţioner.
„Jucătorii noştri nu mai au rutina de a juca meci de meci, nu-i mai regăsim în competiţiile europene, nu mai joacă la echipele lor de club. FRF a abordat această campanie de calificare şi acest turneu final într-un mod profesionist. Nu cred că cineva poate să invoce faptul ca staff-ul administrativ nu a pus la dispoziţia jucătorilor şi staff-ului tehnic tot ce aveau nevoie. Toţi şi-au dorit victoria în meciul cu Albania, dar din păcate nu s-a putut mai mult. După opt ani de absenţă am revenit la un turneu final, dar nu am reuşit să oferim bucurie. Obiectivul a fost să ne participăm la turneul final. Nu vreau să mai spun nimic despre ce am găsit aici la FRF. Aceasta este realitatea, o realitate cruntă pe care orice jucător o poate confirma. Mai mult decât această calificare nu s-a putut. Nu poţi să acoperi în cateva luni acest deşert care durează de 20 de ani. Necalificarea din faza grupelor este răul cel mai mic. Fără parteneri, şi mă refer aici şi la politicieni, nu putem să fim fericiţi şi să ieşim în stradă pentru performanţe. Există o prăpastie, o falie, între echipele naţionale din Vest şi cele din Est. Nu aş vrea să comentez arbitrajul de la EURO, aş putea spune că am avut ghinion în unele momente”, a spus Burleanu.
„Am ajuns la un set de soluţii pe care le aveam în vedere şi care nu mai pot fi amânate. Până la finalul Campionatului European vom anunţa noul selecţioner. Vom anunţa şi alte schimbări. Vreau să-i mulţumesc domnului Anghel Iordănescu pentru că ne-a dus la acest European, pentru că şi-a luat răspunderea după plecarea domnului Piţurcă. Nereuşita de la Campionatul European nu ne-a luat prin suprindere. Am avut o discuţie cu domnul Iordănescu și doresc să rămână în cadrul Federaţiei. Vom analiza ce poziţie va ocupa. Analizăm ambele variante şi de selecţioner străin şi de selecţioner român. Am avut discuţii cu Cosmin Olăroiu care nu poate accepta oferta. Ne dorim un antrenor cu peste zece ani de experienţă la nivel înalt, care a câştigat trofee şi care să aibă atitudine. Avem nevoie de un antrenor motivat care să-şi dorească performanţă. Suntem în discuţii cu antrenori implicaţi încă la Campionatul European. Selecţionerul Ungariei nu este pe listă”, a completat Răzvan Burleanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS