16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvingeţi Albania sau rămâneţi în anonimat!

Învingeţi Albania sau rămâneţi în anonimat!

Bogdan Stancu a marcat ambele goluri ale României la acest turneu final al Euro
Bogdan Stancu a marcat ambele goluri ale României la acest turneu final al Euro

Naţionala României îşi joacă ultima şansă de a accede în optimile de finală ale Campionatului European din Franţa, urmând să o întâlnească duminică, de la ora 22.00, la Lyon, pe Albania, meciul contând pentru etapa a treia din grupa A. Tricolorii sunt obligaţi să învingă, pentru că doar aşa pot face parte din cele patru echipe clasate pe locurile trei din grupă care vor accede în optimi.
„Trebuie să câştigăm meciul cu Albania pentru că este păcat de acest sistem de la EURO, care practic te invită să te califici“, a declarat fostul internaţional Florin Prunea.
De importanţa acestui meci sunt conştienţi şi fotbaliştii lui Anghel Iordănescu, la adresa căruia nu mai contenesc criticile după remiza cu Elveţia.
„Rezultatele din această grupă erau previzibile. Dacă batem Albania, merităm să fim în optimi, dacă nu, va fi trist şi crunt. În anumite momente mi-a plăcut cum a jucat România cu Elveţia. E clar că în ultimele 15-20 de minute ne-am retras, dar am făcut-o deliberat. Nu am arătat ca o echipă total depăşită, posesia e irelevantă. Vom reuşi să ne ridicăm la miza partidei cu Albania, nu există favoriţi şi meciuri dinainte câştigate. Am avut un meci dificil cu Franţa, un meci greu cu Elveţia şi ne aşteaptă unul şi mai greu cu Albania“, a explicat atacantul Claudiu Keşeru în cadrul unei conferinţe de presă. „Avem şanse foarte mari de calificare. O să câştigăm cu Albania şi sigur ne vom califica“, a subliniat Steliano Filip.

Adversarii trebuie trataţi cu seriozitate

Analizându-ne adversarii, putem spune despre Albania că este o formaţie de luat în seamă, chiar dacă nu a contabilizat nici un punct până acum, şi asta pentru că a fost egala Franţei 89 de minute în jocul trecut. De menţionat că selecţionerul Albaniei, italianul Gianni de Biasi, are la dispoziţie jucători interesanţi şi experimentaţi, mulţi dintre aceştia evoluând în campionate puternice, cum ar fi Serie A. Iată lotul Albaniei: portari: Etrit Berisha (Lazio), Alban Hoxha (FK Partizani), Orges Shehi (KF Skenderbeu); fundaşi: Arlind Ajeti (Frosinone), Naser Aliji (FC Basel), Mergim Mavraj (FC Koln), Lorik Cana (FC Nantes), Elseid Hysaj (Napoli), Ansi Agolli (Qarabag), Frederic Veseli (Lugano); mijlocaşi: Ledian Memushaj (Pescara), Ergys Kace (PAOK Salonic), Andi Lila (Giannina), Migjen Basha (Como), Odise Roshi (Rijeka), Burim Kukeli (FC Zurich), Ermir Lenjani (Nantes), Taulant Xhaka (FC Basel), Amir Abrashi (Freiburg); atacanţi: Bekim Balaj (Rijeka), Sokol Cikalleshi (Başakşehir), Armando Sadiku (FC Vaduz), Shkelzen Gashi (Colorado Rapids).
Partida va fi arbitrată de o brigadă din Cehia, compusă din Pavel Kralovec (central), Roman Slysko, Tomas Makrush (asistenţi), Petr Ardeleanu, Michal Patak (adiţionali), rezervă fiind Tasos Sidiropoulos (Grecia).
În cealaltă confruntare a grupei, Franţa va întâlni, tot duminică, de la ora 22.00, pe Elveţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS