10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu se pregăteşte pentru Formula 4

Alexandra Marinescu se pregăteşte pentru Formula 4

Alexandra Marinescu a făcut teste la Silverstone
Alexandra Marinescu a făcut teste la Silverstone

Craioveanca Alexandra Marinescu, prima româncă pilot de monoposturi și totodată una dintre puținele fete ce concurează în sporturile cu motor la nivel global, va participa în Formula 4 din Marea Britanie. Săptămâna trecută, tânăra de 16 ani a susținut o sesiune de teste cu echipa Richardson Racing, pe circuitul de la Silverstone, unul în care s-a scris istorie în Formula 1.
Alexandra vine după o pauză de mai bine de un an, cauzată de o accidentare, și cum campionatul britanic de Formula 4 este în plină desfășurare, olteanca va participa în partea a doua a sezonului, adică 15 curse.
Alexandra s-a descurcat bine pe circuitul de la Silverstone, scopul principal fiind acela de a se acomoda cu monopostul. „Testul a decurs mult mai bine decât mă așteptam, având în vedere că nu mai urcasem de peste un an în mașină. Am mers foarte bine, echipa a fost mulțumită. Nu au contat timpii. În primul rând, nu am avut cu ce să compar, deoarece restul mașinilor de pe pistă erau de Formula 3, iar eu am fost singura de Formula 4. A trebuit doar să mă obișnuiesc cu pista, cu mașina, să-mi reintru în mână“, a spus Alexandra.

Mai are nevoie de 15.000 de euro

Cum în motorsport talentul trebuie să fie neapărat acompaniat de o susţinere financiară pe măsură, Alexandra are nevoie de un buget de 61.000 de euro pentru cele 15 curse. O veste bună este că a reușit să strângă o parte importantă din bani de la niște sponsori. Pentru diferență, aproximativ 15.000 de euro, a aplicat la o platformă globală on-line de strângere de fonduri. Cine va dona, pe lângă faptul că o va ajuta pe tânără să-și împlinească visul, poate primi o poză cu sportiva, mănușile acesteia cu autograf sau reclamă pe mașina de concurs, în funcție de suma donată. „În mod normal, Alexandra trebuia să concureze și anul trecut după ce și-a revenit după accidentare, dar nu am avut buget. La un moment dat renunțasem la luptă, pentru că pe noi, familia, ne depășea complet, dar acum o lună am întâlnit o persoană inimoasă, dispusă să ne ajute. Este vorba despre un buget de 61.000 de euro pentru jumătate de sezon, 15 curse. O firmă din București ne-a dat 20.000 de euro, apoi un englez ne-a oferit aproximativ 27.000 de euro, și am mai avea nevoie de 15.000 de euro. Am apelat la o platformă americană de strângere de fonduri, care se ocupă doar de proiecte nonprofit. Se numește www.generosity.com. Am deschis acum zece zile un proiect acolo, la secțiunea proiecte sportive, sub denumirea „Race With me in Formula 4“. S-au strâns niște bani, 1.000 de dolari, orice sumă ne este de ajutor. Platforma cere niște bani, dar cei care vor să doneze pentru Alexandra trebuie să dea edit și să aleagă opțiunea 0“, a explicat George Marinescu, tatăl fetei.

DSC_0110

Obiectiv pentru acest sezon – top 15

Obiectivul Alexandrei Marinescu pentru cele 15 etape din Formula 4 este să se claseze în primii 10-15 participanți. „Nu o să pot să iau foarte multe puncte pentru campionat, pentru că sunt în urmă cu antrenamentele, dar măcar la fiecare cursă să ies în primii 15 sau primii zece. Pentru luna iulie, craioveanca mai are programate patru teste și dacă se va încadra în viteza optimă, prima etapă la care va concura va fi la Snetterton, Norfolk în perioada 30-31 iulie.

Despre Formula 4 Marea Britanie

Formula 4 British este versiunea oficială din Marea Britanie a conceptului Formula 4 aparținând FIA. Este cel mai popular campionat pentru juniori din Anglia și cel mai competitiv campionat de monoposturi pentru juniori din lume. Sezonul 2016 a început în luna aprilie și se va desfășura pe cele mai importante circuite de curse din Marea Britanie: Brands Hatch, Donington Park, Thruxton, Oulton Park, Croft, Snetterton, Knockhill, Rockingham și Silverstone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS