18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, obligaţi să câştige cu Elveţia

Tricolorii, obligaţi să câştige cu Elveţia

Românii au înscris un gol la Euro, dar nu au obţinut  nici un punct în meciul cu Franţa
Românii au înscris un gol la Euro, dar nu au obţinut
nici un punct în meciul cu Franţa

După 1-2 cu Franţa, naţionala de fotbal a României se pregăteşte să dea piept cu reprezentativa Elveţiei şi nu are decât varianta victoriei ca să păstreze şanse mari de a trece de faza grupelor de la Campionatului European. Partida va avea loc astăzi, de la ora 19.00 (Pro TV), pe „Parc des Princes“, şi va conta pentru runda a doua din grupa A.
Pentru a-i destinde pe tricolori, selecţionerul Anghel Iordănescu şi-a scos lotul la plimbare pe străzile oraşului Chantily, atmosfera fiind foarte destinsă. Între timp, din ţară i s-a cerut „Generalului“ să schimbe ceva la mijlocul terenului pentru meciul cu Elveţia, pentru ca punctele să poposească în contul României. Fostul internaţional Gică Craioveanu este de părere că Lucian Sânmărtean şi Nicuşor Stanciu ar fi jucătorii care ar putea destabiliza defensiva rivală şi îl îndeamnă pe „Tata Puiu” să joace ofensiv.
„Ne trebuie cel puţin un egal, pentru că nu ştiu dacă suntem în stare să jucăm la victorie cu Albania, în cazul în care nu vom câştiga nici al doilea meci. Cât despre formula de start, mie îmi place să joc cu un singur închizător. Mai mult, ador sistemul 4-3-3 sau 4-4-2. Să joci cu Pintilii sau cu Hoban la închidere şi cu Sânmărtean şi cu Stanciu în faţă, iar în atac cu Florin Andone… Eu cred că el a jucat bine şi cu Franţa, dar nu a fost susţinut. Şi Alibec este o soluţie, pentru că este mai combinativ ca Andone, mai bun la unu contra unu“, a spus fostul director de imagine al CS Universitatea Craiova, Gică Craioveanu, la Digi Sport.

Elveţienii au trupă bună

Tricolorii şi-au analizat, cu siguranţă, adversarii de astăzi şi ştiu că Elveţia trebuie tratată cu maximă seriozitate. Este de menţionat faptul că doar cinci jucători elveţieni joacă în campionatul intern, restul evoluând la echipe respectate din străinătate. Căpitanul Stephan Lichtsteiner este cel mai vârstnic jucător din actualul lot, dar şi fotbalistul cu cele mai multe selecţii, 82 la număr. Breel Embolo este cel mai tânăr component al lotului, la cei 19 ani ai săi. Vedeta Xherdan Shaqiri este golgheterul echipei, cu 17 goluri, în timp ce Nico Elvedi are cele mai puţine selecţii (una).
Iată lotul anunţat de selecţionerul Elveţiei, Vladimir Petkovic, pentru meciul de astăzi: portari: Roman Burki (Dortmund, 5 selecţii), Marwin Hitz (Augsburg, 2), Yann Sommer (Moenchengladbach, 19); fundaşi: Johan Djourou (Hamburg, 61 / 2 goluri), Nico Elvedi (Moenchengladbach, 1 / 0), Michael Lang (FC Basel 17 / 2), Stephan Lichtsteiner (Juventus 82 / 5), Francois Moubandje (Toulouse 11 / 0), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg 38 / 0), Fabian Schaer (Hoffenheim 21 / 6), Steve von Bergen (Young Boys 50 / 0); mijlocaşi: Valon Behrami (Watford 67 / 2), Blerim Dzemaili (Genoa 49 / 6), Gelson Fernandes (Rennes 57 / 2), Fabian Frei (Mainz 9 / 1), Xherdan Shaqiri (Stoke City 54 / 17), Granit Xhaka (Moenchengladbach 44 / 6), Denis Zakaria (Young Boys 2 / 0); atacanţi: Eren Derdiyok (Kasimpaşa 52 / 10), Breel Embolo (Basel 11 / 1), Admir Mehmedi (Leverkusen 43 / 4), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt 31 / 7), Shani Tarashaj (Grasshoppers 4 / 0).
Partida România – Elveţia va fi condusă de o brigadă de arbitri din Rusia, avându-l la centru pe Sergei Karasev, asistenţi pe Nikolai Golubev şi Tikhon Kalugin, adiţionali pe Sergei Lapochkin şi Sergei Ivanov, iar rezervă pe Aleksei Kulbakov (Belarus).
Cealaltă întâlnire din grupa A, Franţa – Albania, se va disputa de la ora 22.00, la Marseille.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS