14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, din nou la treabă

Alb-albaștrii, din nou la treabă

Jucătorii de la CSU au efectuat ieri primul antrenament sub comanda lui Gigi Mulţescu (Foto: Bogdan Grosu)
Jucătorii de la CSU au efectuat ieri primul antrenament sub comanda lui Gigi Mulţescu (Foto: Bogdan Grosu)

Lotul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova s-a reunit ieri după-amiază, sub comanda noului antrenor, Gigi Mulțescu, la stadionul „Extensiv“. La prima strigare a catalogului au fost prezenți 21 de jucători, foarte mulți de la echipa a doua a clubului. La primul antrenament au participat: Laurenţiu Popescu, Andrei Vlad, Apostol Popov, Bogdan Vătăjelu, Andrei Dumitraș, Nicuşor Bancu, Alex Mateiu, Andrei Herghelegiu, Andrei Ivan, Simon Măzărache, Manea, Cosmin Ciocoteală, Robert Petre, Robert Bogdan, Screciu, Radu Hreniuc, Vlădoiu, Sima, Burlacu, Surugiu, Cârlig. Ceilalți jucători aflați sub contract cu Universitatea vor sosi în Bănie în zilele următoare. „Acum cred că suntem șase-șapte de la prima echipă, iar restul copii de la echipa a doua. Sper să vină jucători care să ajute echipa să se bată pentru primele locuri. O să se întoarcă și Marius Briceag, iar concurența este benefică“, a spus Bogdan Vătăjelu la ieșirea de la vestiare.

Andrei Ivan a trecut peste supărarea provocată de neconvocarea la naţională pentru Euro şi a mărtusit că încă se gândeşte la un transfer în străinătate:  „Am fost supărat o zi-două pentru că nu am fost convocat la națională, dar mi-a trecut. Sper ca în acest sezon să ne batem acolo sus, pentru titlu, să jucăm în Europa League sau în Champions League. Abia aștept să-l cunosc pe noul antrenor și sper ca împreună să avem un sezon foarte bun. Dacă se va ivi vreo oportunitate de transfer, în care și clubul să aibă avantaj, mi-aș dori să joc în campionatul italian“.
La stadionul „Extensiv“ a ajuns și Felix Grigore, fost director executiv al oltenilor, pentru a-și lua la revedere de la jucători.

Președintele CS Universitatea, Marcel Popescu, a spus că suporterii mai au de așteptat până vor afla numele noilor achiziții. „Sunt cinci sau șase jucători care vor veni pe parcurs, acum sunt în discuții. Nu va prima dacă sunt argentieni sau portughezi, ci calitatea. Încercăm să plecăm toți în cantonament în Austria. Contează atmosfera, vestiarul trebuie să fie mai liniștit, mai concentrat spre performanță“, a spus Popescu. Acesta vrea ca noul stadion al Craiovei să devină celebru prin prisma adversarilor care vor veni să joace meciuri oficiale cu CS Universitatea în cupele europene: „Acest stadion va fi de cinci stele, dar nu vreau să fie cunoscut prin prisma echipelor cu nume pe care le invităm să joace la inaugurare, ci prin musafirii care vin să dispute meciuri oficiale cu CS Universitatea“, a completat Marcel Popescu.

Antrenorul Gigi Mulțescu, gata de antrenament
Antrenorul Gigi Mulțescu, gata de antrenament

 

Mulțescu: Mi-e „foame” de trofee

La rândul său, antrenorul principal al craiovenilor, Gigi Mulțescu, a spus că la CSU cuvântul de ordine pentru noul sezon este performanța: „Sunt mulți tineri la reunire, viitorul trebuie construit cu tinerii din pepiniera proprie. Mi-e «foame» de trofee. Eu sunt un om de dialog, respect jucătorii, numai că eu sunt șeful lor. Nu avem decât un singur gând, performanța. În ceea ce privește transferurile, atunci când găsim câte un jucător și corespunde principiilor noaste și posibilităților îl aducem. Nu dau nume, pentru că mi s-a întâmplat să mă înțeleg cu jucători, apoi ei s-au transferat la alte echipe. Pentru portar căutăm să transferăm un român sau pe cineva care știe limba noastră să poată să comunice cu apărătorii“.
Jucătorii alb-albaștri vor trece mâine pe la Policlinica Sportivă pentru vizita medicală.

IMG_3782

IMG_3788

IMG_3793

IMG_3803

IMG_3804

IMG_3811

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS