10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au trecut pe lângă un rezultat excelent

Tricolorii au trecut pe lângă un rezultat excelent

Bogdan Stancu a aprins speranţa în tabăra română (foto: uefa.com)
Bogdan Stancu a aprins speranţa în tabăra română (foto: uefa.com)

Naţionala României a pierdut, scor 1-2, vineri seară, pe „Stade de France”, în faţa Franţei, în meciul de deschidere al Euro 2016, contând pentru prima etapă din grupa A, la capătul unei evoluţii bune.

„Cocoşii” au deschis scorul prin Giroud, care a reluat cu capul de la şapte metri o centrare a lui Payet, la care Tătăruşanu a ieşit indecis (’58, 1-0). La o analiză atentă a fazei se observă cum Giroud l-a faultat pe Tătăruşanu în săritură, braţul său deviind în aer mâinile portarului nostru, acesta ratând astfel intercepţia balonului.

France v Romania - Group A UEFA Euro 2016

Tricolorii au restabilit egalitatea după un penalti executat impecabil de Bogdan Stancu, obţinut de Nicuşor Stanciu în urma unui fault comis de Patrice Evra (’65, 1-1).

romani

Francezii au dat lovitura decisivă în minutul 89, când Kante i-a pasat în marginea careului mare lui Payet, acesta a preluat cu dreptul şi a şutat cu stângul la vinclu, în stânga porţii, lăsându-l pe Tătăruşanu spectator (’89, 2-1).

Payet

Franţa: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba (’77, Martial), Kante, Matuidi – Griezmann (’66, Coman), Giroud, Payet (’90+1, Sissoko). Selecţioner: Didier Deschamps.

Chiri

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Stanciu (’72, Chipciu), Hoban, Pintilii – Popa (’82, Torje), Andone (’60, Alibec), Stancu. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Rat

Cartonaşe galbene: Giroud ’69 / Chricheş ’32, Raţ ’45, Popa ’78.

A arbitrat: Viktor Kassai (Ungaria).

Celălălt meci din grupa A, Albania – Elveţia, se va disputa sâmbătă, de la ora 16.00.

În etapa a doua din grupa A a turneului final din Hexagon, programată miercuri, 15 iunie, România va întâlni Elveţia de la ora 19.00, iar Franţa va da piept cu Albania de la ora 22.00.

 

Iordănescu: Am făcut o partidă bună

 

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a fost mulţumit de prestaţia elevilor săi cu Franţa şi speră într-o reuşită contra Elveţiei.
„În primul rând, aş vrea să remarc faptul că am făcut o partidă foarte bună. Am avut multe ocazii de a marca, am avut şi momente mai puţin fericite, dacă vă aduceţi aminte acea ratare a lui Stancu. Remarc faptul că băieţii au pus extraordinar de bine în practică planul pe care l-am organizat. Am fost foarte bine organizaţi, dar am avut şi momente în care am cedat mijlocul. Este dureros să piezi în acest fel un meci. Am primit un gol fabulos, un gol care nu poate veni decât de la un jucător de mare valoare. Una peste alta, îi felicit pe băieţii noştri, au făcut o partidă bună. Ne gândim cu toţii să ne recuperăm din punct de vedere fizic şi mental. Ne aşteaptă două jocuri extrem de importante pentru soarta calificarii. Noi sperăm să avem aceeaşi abordare la meciul cu Elveţia. Sincer să fiu, nu pot să mă pronunţ în faza primului gol. Înţeleg că Ciprian reclamă fault clar şi din acest punct de vedere îl cred pe el”, a declarat Anghel Iordănescu.

 

Franţa nu ne-a speriat”

 

Bogdan Stancu, autorului golului nostru, a fost trist în urma înfrângerii, considerând că francezii nu au fost de „speriat”, aşa cum se aştepta.

„Chiar dacă am pierdut, eu zic că jocul prestat în această seară ne dă încredere pentru următoarele meciuri. Normal că mi-aş fi dorit să marchez la fiecare ocazie avută, dar sper să o fac în meciurile următoare. Eu zic că nu am pierdut calificarea şi putem face două meciuri bune (cu Elveţia şi Albania – n.r.). Am văzut că aici se joacă fotbalul adevărat şi ce poate să te motiveze mai mult decât atât. Franţa nu ne-a speriat şi nu am avut emoţii. Ştiam că va fi greu, dar zic că nu s-a văzut diferenţa de valoare între noi”, a declarat Bogdan Stancu, la Pro TV. „Nu ştiu dacă a fost fault în atac la primul lor gol, nu am văzut bine. Trebuie să ridicăm capul sus şi dacă vom intra cu aceeaşi atitudine şi determinare, eu sunt convins că ne vom califica. Nu l-am studiat pe Lloris, dar nu e prima dată când am executat un penalti”, a adăugat Stancu.

 

Lumea se aştepta să ne facem de râs, dar n-a fost aşa

 

Un alt tricolor care a făcut o partidă bună, Cristi Săpunaru, a declarat că România ar fi meritat un rezultat de egalitate.

„Nu cred că meritam să pierdem, nu meritam să luăm acel gol. Lumea se aştepta să ne facem de râs, dar n-a fost aşa. A fost un meci plăcut publicului, regretăm că n-am scos măcar un punct din primul meci. Am jucat contra unor jucători valoroşi, Franţa este favorită la câştigărea trofeului. Ne zgâriem pe ochi că am luat gol în minutul 89. O să ne luptăm pentru fiecare punct şi sper să ne calificăm”, a declarat Cristian Săpunaru.

 

Cu puţin noroc, puteam câştiga meciul

 

Decarul României, Nicuşor Stanciu, consideră că suporterii au motive să fie încrezători pentru viitor.

„A fost un joc destul de greu, a fost meciul de deschidere şi a trebuit să facem un efort foarte mare. Am avut ocazii foarte mari şi, cu puţin noroc, puteam câştiga meciul. Cred că toată lumea este dezamăgită că am luat gol în minutul 90. Vom analiza meciul şi apoi ne vom gândi la meciul cu Elveţia. Sperăm să facem punct sau puncte. Franţa nu era imposibil de bătut, am jucat foarte bine, am blocat spaţiile, dacă marcăm la ocazia aceea din primele minute, cred că putem câştiga meciul. Cred că cei din ţară ar trebui să fie mândri de noi, chiar dacă am pierdut”, a declarat Nicuşor Stanciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS