10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au umilit „stegarii“ (galerie foto, video)

Alb-albaștrii au umilit „stegarii“ (galerie foto, video)

Narcis Cârlig (la minge) s-a distrat în multe rânduri cu apărarea braşovenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Narcis Cârlig (la minge) s-a distrat în multe rânduri cu apărarea braşovenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Juniorii sub 17 ani ai CS Universitatea Craiova s-au distrat în meciul disputat ieri, la „Aripile“, în compania formației FC Brașov, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României Elite U17, câştigând cu 6-0. Meciul a început cu o mică întârziere, pentru că oaspeții nu au avut echipamentul de rezervă la ei, iar cel tradițional, galben, nu putea fi folosit deoarece echipa lui Mugurel Gușatu a evoluat într-un compleu complet galben. Cu acordul oficialilor olteni și al arbitrilor, „stegarii“ au luat peste tricoul galben maieuri roșii, fără numere.

Cârlig, jucător prolific

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Narcis Cârlig, cu un șut surprinzător de pe partea dreaptă, de lângă linia de fund (1-0, ‘20). După o lungă serie de ratări incredibile, Alex Gârbiță a reușit în cele din urmă să-l învingă pe Vlad Rusu cu un șut de pe 12 metri (2-0, ‘44). Cârlig și-a continuat „recitalul“, marcând de două ori consecutiv. Prima dată a făcut-o cu un șut de la 20 de metri, ușor lateral stânga (3-0, ‘53), apoi cu o „torpilă“ din centrul careului mingea oprindu-se sub bara lui Rusu, care a făcut cu greu față atacurilor oltenilor (4-0, ‘66). CS Universitatea nu și-a slăbit deloc adversara și a mai punctat prin Florin Borța, care a reluat imparabil de lângă bara din dreapta (5-0, ‘73), și Lucian Buzan, al cărui șut cu exteriorul din interiorul careului, de pe partea dreaptă, a cules aplauzele celor aproximativ 100 de spectatori (6-0, ‘78).
CSU Craiova U17: An. Bobonete – Fl. Borța, An. Băloi, R. Bogdan, S. Sima – N. Cârlig, L. Buzan, G. Enache – R. Bârzan, R. Gunie, Al. Gârbiță. Au mai intrat: R. Vintilă, Șt. Pacionel, Al. Gușatu, Șt. Marcov. Antrenor: Mugur Gușatu.
FC Brașov U17: V. Rusu – S. Cârbaru, Cr. Ungureanu, An. Bilivolschi, R. Sava, Al. Taus, Al. Păduraru, P. Mitrică, Dr. Grigoraș, R. Dobrean. Au mai intrat: An. Răileanu, Cr. Taus. Antrenor: Nicolae Văduva.

Gușatu: Nu mă așteptam la un asemenea scor

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova U17, Mugurel Gușatu, s-a bucurat pentru succesul categoric din fața brașovenilor și speră ca elevii săi să ajungă în finala Cupei, chiar dacă asta înseamnă că își scurtează vacanța.
„Am întâlnit o echipă bună, care a eliminat pe Dinamo, dar e sfârșit de sezon și probabil că fiecare copil se gândește la vacanță. Poate ei au venit înfumurați aici, pentru că eliminaseră vicecampioana țării, dar eu sunt mulțumit de evoluția băieților mei și sper să ajungem în finală. Nu mă așteptam la un asemenea scor, pentru că știu atitudinea elevilor mei, de automulțumire, însă cred că i-am capacitat destul de bine și sper ca și în semifinale să avem o evoluție la fel de bună. Cupa României a fost de la început un obiectiv pentru noi, la fel ca și finala Campionatului Național, pe care am jucat-o, dar din păcate am pierdut la Ardealul, Academia «Hagi» și Dinamo. Eu cred în progresul acestor copii și sper să ajungă mulți dintre ei să evolueze în prima ligă. Ei sunt conștienți că își scurtează vacanța prin victoriile din Cupă, dar este șansa lor de a juca fotbal, iar fotbalul fără sacrificii nu poate exista“, a declarat Mugur Gușatu, pentru GdS.
În semifinalele Cupei României Elite U17, CS Universitatea Craiova va întâlni pe Pandurii Târgu Jiu, care a eliminat-o ieri pe ACS Poli Timișoara, impunându-se cu 2-1 la Târgu Cărbunești. Derbiul Olteniei din Cupa României se va juca duminică, urmând ca locul de desfășurare să fie stabilit în urma unei trageri la sorți ce va avea loc astăzi la sediul FRF. În cealaltă semifinală se vor întâlni FC Ardealul și Performer Constanța.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0011

_DSC0012

_DSC0013

_DSC0014

_DSC0016

_DSC0018

_DSC0019

_DSC0021

_DSC0022

_DSC0024

_DSC0028

_DSC0029

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0037

_DSC0039

_DSC0040

_DSC0041

_DSC0042

_DSC0043

_DSC0045

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS