17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAchim vrea să rămână în Bănie

Achim vrea să rămână în Bănie

Sebastian Achim îşi doreşte să reînnoiască înţelegerea cu CS Universitatea Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sebastian Achim îşi doreşte să reînnoiască înţelegerea cu CS Universitatea Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fundașul Sebastian Achim mai are contract cu CS Universitatea Craiova până la finalul lunii iunie, însă conducătorii grupării alb-albastre nu s-au înghesuit să-i facă o ofertă de prelungire, cu toate că acesta și-ar dori să continue în Bănie. Fotbalistul orădean și-a luat măsuri de precauție și a discutat cu mai multe grupări din Liga I, dar și de peste hotare, însă a afirmat, pentru GdS, că nu va lua nici o decizie până nu va vorbi față în față cu oficialii craioveni.
„Sunt în vacanță, în România, dar gândul îmi stă și la fotbal. Îmi expiră pe 30 iunie contractul cu CS Universitatea, nu mi s-a făcut nici o ofertă de prelungire și nu cred că mai continui la Craiova. Deja sunt aproape să semnez cu altă echipă, dar nu pot să spun cu cine. Am mai multe variante, și din Liga I, și de peste hotare, dar mai aștept, pentru că vreau să aleg cea mai bună variantă. Știi cum e, mulți vorbesc, însă până la ceva concret e mai greu. Într-o săptămână sau două o să mă hotărăsc unde mă duc. Între timp poate se răzgândesc și cei de la Craiova și o să prelungim. O să fac un drum până acolo, probabil pe 13 iunie, când e programată reunirea echipei, și o să vorbesc cu cei din conducere. Mi-ar părea rău să nu continui cu CS Universitatea, pentru că m-am obișnuit la Craiova și au fost doi ani frumoși pentru mine. Acum, dacă nu se poate… Oricum, eu deja m-am orientat când am văzut că nu vin cu prelungirea contractului, nu puteam sta cu mâinile în sân. Important este că mi-am dus contractul la bun sfârșit și mi-am făcut treaba cât am putut eu de bine la Craiova și sunt împăcat cu mine“, a declarat Sebastian Achim, pentru GdS.

„Regret că nu am evoluat în play-off“

Sebastian Achim a fost integralist în 26 dintre partidele disputate de CS Universitatea Craiova în ediția trecută de campionat, iar marele său regret este acela că echipa nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor și să evolueze în play-off și într-o cupă europeană. „Marele meu regret este că nu am putut să-i facem pe fani fericiți. Am fost destul de aproape de Liga Europa, dar, din păcate, nu am reușit să prindem locul șapte pentru un punct. Îmi pare rău că nu ne-am clasat mai bine, pentru că puteam să fim în play-off. Cel mai mult regret că nu am evoluat în play-off, pentru că acolo meritam să fim, dar nu am știut să gestionăm unele momente mai dificile din viața echipei“, a subliniat Sebastian Achim.
Alți jucători aflați la final de contract sunt Viorel Ferfelea, Costin Curelea, cei doi nu vor continua la Craiova, și Valentin Iliev, care urmează să revină în Bănie ca să-și clarifice situația. Alt personaj care își va încheia activitatea la club este statisticianul Ionuț Moșteanu, în timp ce celălalt secund al lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi, Adrian Popescu, ar putea continua să antreneze în cadrul Centrului de copii și juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS