17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, nominalizată pentru titlul de "Jucătoarea lunii mai"

Simona Halep, nominalizată pentru titlul de „Jucătoarea lunii mai”

Garbine Muguruza, Serena Williams şi Simona Halep au fost nominalizate, marţi, de site-ul WTA, pentru titlul de „Jucătoarea lunii mai”. Câştigătoarea va fi anunţată vineri, 10 iunie, în urma voturilor fanilor, pe site-ul wtatennis.com.
În luna mai, Simona Halep (24 de ani, locul 5 WTA) a câştigat turneul Premier Mandatory de la Madrid, pe zgură. În drumul spre trofeu, românca a trecut, pe rând, de Timea Bacsinszky (Elveţia, locul 10 WTA), Irina Begu (28 WTA), Samantha Stosur (Australia, poziţia a 14-a WTA) şi Dominika Cibulkova (Slovacia, locul 21 WTA).

Apoi, Halep a fost eliminată în turul 2 la Roma, de către australianca Daria Gavrilova (22 de ani), a 51-a jucătoare a lumii. La Openul Franţei de la Paris, Simona a fost învinsă în optimi, de către australianca Samantha Stosur (32 de ani, locul 14 WTA). Românca a avut un parcurs mai bun decât în 2015, când a fost eliminată în turul secund, dar mai slab decât în 2014, când a disputat finala competiţiei pe zgură. În urma rezultatelor din luna mai, Simona Halep a revenit în Top 5 mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS