12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLT Auto Craiova a încheiat aventura din Franța

LT Auto Craiova a încheiat aventura din Franța

LT Auto

Echipa de fotbal a Liceului Tehnologic Auto a revenit ieri seară în Bănie, după o experiență foarte frumoasă petrecută în Franța. Oltenii au reprezentat România la Campionatul European Școlar (Lille, 29 mai – 5 iunie) și au încheiat grupa B pe locul trei, după Franța și Cipru, înregistrând două înfrângeri, 0-6 cu Cipru și 0-2 cu Franța, și o victorie, 3-1 cu Luxemburg. În timp ce primele două clasate din cele patru grupe și-au văzut de drumul spre finala CE Școlar, ocupantele locurilor trei au „trecut“ în altă competiție, numită Golden League. Aici, echipa LT Auto Craiova a terminat întrecerea pe podium, după Brazilia și echipa a doua a Franței. Aici, craiovenii au înregistrat o înfrângere, 0-2 cu Brazilia, și două victorii, 9-0 cu India și 4-1 cu Elveția.

Paul Răducan, mulțumit

„Ambele competiții s-au ridicat, ca joc, la nivelul echipelor naționale de juniori. Organizarea, interesul și terenurile pe care s-au desfășurat partidele au fost la superlativ. Am intrat prost în turneul final, pierzând primul joc cu Cipru foarte ușor. În următorul, cu Luxemburg, am jucat foarte bine și l-am câștigat clar. Culmea este că Luxemburg a învins apoi pe Cipru cu 2-0, asta ca o paranteză, ceea ce ne demonstrează că nu am fost conectați cum trebuie în confruntarea cu Cipru. Din păcate, în al treilea joc am întâlnit Franța și am pierdut cu 2-0, însă rezultatul nu corespunde cu prestația din teren, pentru că am jucat bine. Locul trei ne-a adus participarea în Golden League, unde am jucat de la egal la egal cu Brazilia și am irosit multe ocazii de poartă, însă două erori au însemnat și două goluri primite. Ultimele două confruntări au fost însă de excepție pentru noi, am făcut spectacol cu India și Elveția, impunându-ne categoric. Le mulțumesc jucătorilor mei pentru realizările de la acest Campionat European Școlar, dar și colegilor-profesori de acasă și conducerii administrative pentru sprijinul acordat“, a declarat antrenorul-profesor Paul Răducan, pentru GdS.
Lotul LT Auto Craiova a fost format din juniori legitimați la Academia „Gică Popescu“, CSJ Știința U Craiova, CSS Craiova, Viitorul Cârcea, Metropolitan Ișalnița și Sporting Turnu Măgurele i-a cuprins pe următorii: Alexandru Popescu, Florin Dicu, Sebastian Tatulea, Georgian Troc, Ionuț Voicu, Gabriel Croitoru, Florin Pîrvescu, Radu Burdeț, Alexandru Vozaru, Alexandru Vozaru, Alexandru Șucleanță, Răducu Stanciu, Laurențiu Roman, Ilie Popescu, Ramon Chiriță, Remus Trancă, Marian Dumitru, Dragoș Păduraru, Laurențiu Simion.
Trofeul Campionatului European Școlar a fost adjudecat de Turcia, care s-a impus în finală cu 4-0 în fața Bulgariei. În ceea ce privește Golden League, Brazilia a câștigat cu 3-0 ultimul act disputat cu Franța, meciul fiind arbitrat de bucureșteanul Marcel Bârsan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS