Karateka de la CS Washi, abonați la medaliiO mare de alb. Așa arată sala atunci când se antrenează karateka de la CS Washi Craiova. Îmbrăcați în kimonouri albe și cu centuri de diferite culori, sportivi cu vârste începând de la cinci ani ascultă cu atenție și execută întocmai figurile comandate de antrenor. În ciuda faptului că majoritatea celor prezenți sunt copii, primul lucru pe care îl observi la acești sportivi este disciplina. Te aștepți să fie mai jucăuși, dar se vede limpede că au învățat cât de importat este să fie atenți la ce li se explică. La cea mai recentă competiție la care au participat, Finala Campionatului Național de karate fudokan de la Zalău, karateka de la CS Washi Craiova au obținut 36 de medalii dintre care 15 de aur, 12 de argint și 9 de bronz, la toate cele patru categorii de vârstă (copii 1, 2, 3 și 4). A fost o competiție cu 180 de participanți, iar antrenorul Daniel Antici este mulțumit de rezultatele obținute de sportivii pe care îi antrenează împreună cu Simona Cojocariu și spune că mereu este loc de mai bine. „Am fost cu piticii la Zalău, adică sportivii cu vârste între 5 și 12 ani, și am obținut rezultate bune și foarte bune. Au fost și multe medalii de argint și bronz. Cu timpul, ele trebuie transformate în medalii de aur, iar cei care au obținut locul întâi trebuie să muncească în continuare ca să și-l păstreze. Astfel vorbim de o competiție la fiecare antrenament. Unii încearcă să nu piardă ce au obținut, iar ceilalți vor să îi ajungă din urmă pe campioni. Aceste rezultate arată că suntem pe drumul cel bun și că facem treabă bună“, a spus Daniel Antici, președintele clubului, antrenor cu gradul 5 DAN, dar și arbitru.

Dumitrașcu, cvadruplu campion la un singur concurs

David Dumitrașcu are 11 ani. La fel ca mai mulți colegi de-ai săi, la CN de la Zalău a concurat la o categorie de vârstă superioară și a obținut șase medalii, patru de aur, una de argint și una de bronz. „Mi s-a părut ușor și la categoria copii 1. Am luat șase medalii. Proba mea preferată este kumite. Muncim mult la antrenamente, dar și rezultatele sunt mulțumitoare. Fac karate, dar am timp să stau și cu prietenii pe afară. Față de alți copii, eu nu stau prea mult la calculator“, a spus David, care în cei aproape șapte ani de când practică acest sport a obținut 36 de medalii. Colegul său, Alexandru Rădulescu, are în palmares 15 medalii. Și el a concurat la Zalău la altă categorie și a urcat de patru ori pe podium. „A fost foarte greu, am trecut la categoria copii 2, și am fost cel mai mic. Acum au mai apărut adversari foarte buni. Am luat o medalie de aur, una de argint și două de bronz. Fac de patru ani karate și în total am cucerit 11 medalii“, a afirmat sportivul de nouă ani.

Rebeca Epure are aproape șapte ani, iar la Zalău a obținut primele sale medalii. „Am luat aur și bronz, țin medaliile acasă pe un raft. Îmi place la antrenament, nu este deloc dificil“, a spus micuța karateka, care a pășit pentru prima dată în sala de antrenament la cinci ani și jumătate. Colega sa, Bianca Șerbănescu, este și mai mică. Are șase ani și a urcat tot de două ori pe podium la Campionatul Național. „Am luat bronz și aur. Vin de trei ori pe săptămână la antrenament. Câteodată este greu, câteodată nu. Mi-am făcut prieteni aici. Îmi place mult“, ne spune campioana cu alură de păpușă.

Părinții încep să-și îndrume copiii către sport

Este mai dificil de muncit cu cei mai mici dintre sportivi. O spune şi antrenorul. „Acolo este munca cea mai grea, durerile cele mai mari de cap, acolo iau copiii contact cu disciplina în karate și ne este foarte bine dacă aceștia apucă să afle ce înseamnă disciplina școlară înainte de a veni la noi. Dacă nu, îi învățăm. Este greu, la vârste mici, puterea lor de focalizare este foarte scurtă“, explică Daniel Antici.


Acesta se bucură că părinții își îndrumă copiii către sport, indiferent care: „De câțiva ani părinții sunt din ce în ce mai interesați ca micuții lor să practice un sport. Este foarte benefic pentru un copil care face foarte puțină mișcare în ziua de azi, mai ales că majoritatea au așa o dăruire nescrisă către latura de IT, telefoane, tablete și calculatoare“.

Până la vacanță, sportivii cei mai mici de la CS Washi vor participa sâmbătă la Cupa Palatului Copiilor, la Centrul Multifuncțional din Bănie.

Cine sunt medaliații de la CS Washi

Medaliații clubului Washi la CN de la Zalău sunt: categoria copii 1: aur: David Dumitrașcu (kata și kumite), en-bu masculin (David Dumitrașcu, Răzvan Gigea), kata sincron (David Dumitrașcu, Răzvan Gigea, Andrei Marița); argint: Răzvan Gigea (kata), en-bu mixt (David Dumitrașcu, Alma Călinescu), kata sincron (Niță Bianca, Alma Călinescu, Cristiana Riza); bronz: Răzvan Gigea (kumite), Alma Călinescu (kumite), kumite echipe (Răzvan Gigea, David Dumitrașcu, Darius Păduraru, Andrei Marița); copii 2: aur: en-bu masculin (Andrei Marița, Claudiu Matei) şi en-bu mixt (Alessia Prună, Alex Rădulescu); argint: en-bu masculin (Alex Rădulescu, Radu Nicola); bronz: Alex Rădulescu (kata și kihon), en-bu mixt (Radu Nicola, Alexandra Herăscu); copii 3: aur: kata sincron (Alessia Prună, Jasmine Popa, Ioana Buțu), en-bu mixt (Dragoș Masian, Ioana Buțu), en-bu masculin (Dragoș Masian, Radu Ceaușescu), kata sincron (Matei Nuță, Radu Ceaușescu, Dragoş Masian); argint: Bianca Rădulescu (kata), Jasmin Popa (kihon), en-bu mixt (Deya Gârbea, Matei Nuță), kata echipe (Sofia Popescu, Bianca Rădulescu, Deya Gârbea); bronz: en-bu mixt (Jasmine Popa, Radu Ceaușescu); copii 4: aur: Vlad Marița (kata și kihon), en-bu masculin (Vlad Marița, Matei Popa), kata feminin echipe (Anca Rădulescu, Bianca Șerbănescu, Rebeca Epure), kata masculin echipe (Vlad Marița, Matei Popa, David Greșiță); argint: Matei Popa (kata și kihon), en-bu mixt (Matei Popa, Anca Rădulescu), Anca Rădulescu (kata); bronz: Rebeca Epure (kihon), Bianca Șerbănescu (kihon).Comenteaza acum

Alte stiri

17 martie 2018

14 migranţi, adulţi şi copii s-au înecat în Marea Egee

Cel puţin 14 persoane, inclusiv patru copii, s-au înecat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă după ce ambarcaţiunea în care se aflau circa douăzeci de migranţi proveniţi din Turcia s-a răsturnat în sud-estul Mării Egee, a anunţat poliţia ...

Sumarul ediției de marţi, 7 iunie 2016

Actualitate

» Senatorii au votat schimbarea legii antifumat: Se poate fuma în interior, în spaţii separate şi izolate
» Marea Britanie avertizează și ea cu privire la riscul de atentate în timpul lui Euro 2016
» Turcia: 11 morți și 36 de răniți în atentatul cu bombă de la Istanbul
» Prognoza meteo pentru miercuri şi joi
» Prună: Voi declanșa un concurs ca posturile de șefi de penitenciare să fie ocupate pe mandat de 4 ani
» Klaus Iohannis: “Suntem departe de a înţelege de ce e nevoie de o clasă politică curată”
» Judecătorul Valer Dorneanu va asigura conducerea interimară a CCR
» Rezultate parţiale BEC pentru funcţiile de primar – PSD a obţinut 37,62% din voturi, PNL – 32,80%, ALDE – 5,74%

Dolj

» Stagiul de cotizare la pensii poate fi verificat on-line
» Ford oprește producția la Craiova încă trei săptămâni
» Bordura detașabilă, soluția pentru lățirea peroanelor de tramvai
» Votanții flotanți din județul Dolj
» Cum a consumat un bloc 500.000 de litri de apă?
» Nervi şi umilinţă la coadă la CAS
» Mii de doljeni nu au contribuțiile virate pe Pilonul II
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Patronul Polystart, pus sub control judiciar
» Spitalul Județean de Urgență Craiova folosește noi dezinfectanți
» Peroanele de tramvai vor fi modificate
» Comercianţii din Piaţa Chiriac aşteaptă mutarea în târg
» Putem verifica online cât am cotizat la pensii
» Haos la ghișeele CAS Dolj
» Craiova: Activităţi ale copiilor de etnie romă în Parcul Tineretului
» MS: La Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova mai există un număr redus de produse Hexi Pharma
» Cristian Dobre, sub control judiciar pentru 60 de zile
» Craiova: Lansare de carte la Tradem
» Craiova: se întrerupe apa în Cartierul Plaiul Vulcănești

Gorj

» Transalpina se redeschide peste trei zile
» Drum local blocat trei zile de un cort de nuntă
» Expoziţie cu vânzare pentru achiziţia „Cuminţeniei Pământului“
» Doi primari riscă să nu le fie validate mandatele
» Gorj: PSD cedează două posturi de conducere în CJ şi primărie
» Gorj: Accident cu doi răniţi la Scoarţa
» Gorj: Tânăr de 21 de ani, reţinut pentru violarea unei bătrâne de 61 de ani

Olt

» Copiii merituoşi ai jandarmilor şi pompierilor olteni au fost premiaţi

Mehedinţi

» Mehedinţi: 188 de sancţiuni contravenţionale, aplicate participanţilor la trafic în 24 de ore
» Mehedinţi: Traficul pe DN 67D a fost întrerupt din cauza căderilor de pietre

Vâlcea

» Vâlcea: Poliţiştii cercetează o infracţiune privind “coruperea alegătorului” şi 5 pentru “fraudă la vot”
» Informații privind înscrierea în evidență AJOFM Vâlcea a absolvenților promoția 2016

Sport

» Trupa lui Gușatu, în semifinalele Cupei (UPDATE)
» Rotaru i-a creditat pe Marcel Popescu și Gigi Mulțescu
» Achim vrea să rămână în Bănie
» Edi Iordănescu pleacă de la Pandurii
» Fotbal / Juniorii lui Vrăjitoarea, vicecampioni naționali
» Fotbal / Joi aflăm noua organigramă de la CS Universitatea Craiova
» Simona Halep, nominalizată pentru titlul de “Jucătoarea lunii mai”
» Fotbal / FRF a decis când încep campionatele din Liga a II-a şi a III-a
» Fotbal / Se va auzi mai devreme fluierul final în Liga a IV-a Dolj

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top