12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Naicu: Ce a depins de noi am făcut

Victor Naicu: Ce a depins de noi am făcut

Victor Naicu (stânga) este de părere că toată lumea a făcut eforturi  ca echipa să încheie sezonul pe locul şapte şi să se califice în Liga Europa (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Victor Naicu (stânga) este de părere că toată lumea a făcut eforturi
ca echipa să încheie sezonul pe locul şapte şi să se califice în Liga Europa (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Victor Naicu, a fost foarte afectat la finalul meciului cu Petrolul Ploiești, câștigat cu 2-0, din pricina ratării locului șapte, ce i-a revenit echipei CSMS Iași grație rezultatelor mai bune obținute în meciurile directe. Tehnicianul craiovean a admis că distanța față de poziția care ducea în Liga Europa s-a mărit cu fiecare punct pierdut aiurea acasă sau în deplasare, soarta nefiind nicidecum pecetluită în ultima rundă.
„Consider că am făcut o partidă reușită cu Petrolul, a fost un joc pe care eram obligați să-l câștigăm. Am evoluat cu urechea la meciul de la Timișoara, pentru că depindeam de acel rezultat, și am sperat până la final. Din păcate, un an de muncă nu a fost încununat cu o calificare în Liga Europa. Dacă facem o retrospectivă pot spune că am făcut un sezon bun și, probabil, dacă aveam mai multă șansă noi eram cei care ne bucuram acum pentru locul șapte. Nu acum, în ultima etapă, s-a pierdut calificarea. Au fost meciuri strânse de-a lungul sezonului, cu puncte pierdute în ultimele minute, care în acest moment, când tragem linie, ne-au dus pe locul opt. Sperăm să fim mai mobilizați la anul și să nu mai avem emoții în ultima etapă“, a declarat Victor Naicu.
„Este cea mai tristă victorie pentru noi. Ce a depins de noi am făcut, am câștigat cu Petrolul, cu un lot decimat, cu mulți tineri în primul unsprezece și pe banca de rezerve. Mă bucur pentru jucătorii care au debutat (Alin Manea, Paul Hodea – n.r.), le doresc succes în continuare și sper să confirme pe prima scenă a fotbalului românesc“, a completat „principalul“ echipei CS Universitatea.

„Când ratezi un obiectiv, toți sunt vinovați“

Victor Naicu a punctat că el împreună cu directorul tehnic Daniel Mogoșanu și cu jucătorii din lot au făcut tot ce le-a stat în putere ca să realizeze obiectivul, dar că s-au făcut și erori și nimeni nu poate spune că nu a greșit în misiunea de a duce echipa în Liga Europa.
„Nu știm ce se va întâmpla cu noi, cei din staff-ul tehnic. Probabil se va face o analiză și ce va decide conducerea noi vom respecta. Bineînțeles că sunt lucruri pe care ni le putem reproșa. Nu cred că este în acest moment cineva care nu a greșit. Când ratezi un obiectiv, toți sunt vinovați. Sunt multe puncte pierdute în ultimele minute. Mă refer la meciul de la Pandurii, cu CFR, la Timișoara, iar noi nu ne-am calificat în Liga Europa pentru un singur punct. Dacă eram puțin mai atenți nu pierdeam. Eu știu că la momentul respectiv am făcut tot ce a depins de noi. Sperăm ca data viitoare să fie mult mai bine“, a subliniat Naicu.
„Este devreme să vorbim despre o listă de cumpărături. Toată lumea a fost mobilizată pentru ultima etapă, pentru finalul sezonului. Urmeză să ne întâlnim și să analizăm situația și, dacă va fi nevoie, sunt convins că vor veni jucători“, a încheiat Victor Naicu.

Alb-albaștrii vor merge tot în Austria în cantonament

În privința viitorului, managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a declarat că s-a creionat programul de pregătire, fiind în discuție un stagiu în Austria, cu șase sau șapte jocuri amicale, dar datele concrete vor putea fi dezvăluite peste câteva zile.
„Programul de pregătire pentru noul sezon este întocmit, dar nu este bătut în cuie. Nu puteam stabili nimic, pentru că totul depindea de calificarea noastră în Liga Europa. Dacă participam, trebuia să ne reunim mai devreme. Acum lucrurile sunt clare și vom fixa în curând datele întregii pregătiri. Tot ce pot spune acum este că reunirea va avea loc pe 13 iunie și că se va merge tot în Austria în cantonament. Ne vom pregăti tot în regiunea unde am fost și anul trecut (Fugen – n.r.). Ar fi vorba să plecăm în jurul datei de 22 iunie și probabil că o să ne întoarcem pe 10 sau 12 iulie. Vom susține șase sau șapte meciuri în Austria, dar nu știm momentan cu cine“, a declarat managerul CSU, pentru GdS.
Felix Grigore nu s-a pronunțat nici în privința opririi în lot a lui Sebastian Achim, căruia îi expiră contractul, și nici a staff-ului tehnic, punctând că se va face o analiză atentă asupra echipei în zilele următoare: „Nu s-a luat nici o decizie în privința lui Achim, dar este adevărat că lui îi expiră contractul în iunie. Abia s-a terminat campionatul și trebuie să ne tragem și noi un pic sufletul, după care vom face o analiză și vom vedea ce jucători pleacă sau vin. Același lucru pot spune și despre staff-ul tehnic. Toate la timpul lor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS