11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudoka din Bănie, pe primul loc la Cupa Nordului

Judoka din Bănie, pe primul loc la Cupa Nordului

Judoka din Bănie s-au întors din Baia Mare încărcaţi de medalii. Aceştia au urcat pe podium de 25 de ori
Judoka din Bănie s-au întors din Baia Mare încărcaţi de medalii. Aceştia au urcat pe podium de 25 de ori

Practicanții judoului din Craiova s-au remarcat la turneul internațional „Cupa Nordului“ desfășurat weekendul trecut în Baia Mare. Bănia a fost reprezentată de sportivi de la cele trei cluburi, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, CSM și CS Universitatea. Acesta din urmă a obținut locul întâi în clasamentul pe cluburi. Sportivii care au contribuit la acest rezultat sunt Robert Pasăre, Floriana Văcaru – locul 1, Amalia Doană, Eusebio Dragotescu, Andreea Ciurezu – locul 2, Georgiana Renghea, Mihai Calafeteanu, Theodora Bleaju și Robert Gușe – locul 3. Cu toții au concurat la seniori, iar la categoriile mai mici de vârstă reprezentanții cluburilor LPS și CSM Craiova au urcat de 16 ori pe podium. Medaliați cu aur au fost Alexia Birtu (LPS, categoria 40 kg), Lucian Ciciu (LPS, 42 kg) – ambii la U10, Maia Iordache (LPS, 26 kg, U12), Ioana Andrei (LPS, 48 kg), Răzvan Dumitru (LPS, 66 kg) Andreea Stan (LPS, 57 kg), David Mitran (LPS, 55 kg) – toți la U14, Iulia Dumitru (LPS, 48 kg), Ionela Băran (LPS, 40 kg), Ștefania Balica (LPS, 70 kg) – toate la U16. Pe locul doi s-au clasat Andrei Pasăre (LPS, 55 kg, U14) și Andreea Balica (CSM, 70 kg, U16), iar medaliați cu bronz au fost Mihaela Cătănescu (LPS, +52 kg), Dara Popa (LPS, 63 kg) – ambele la U12 și Romina Popescu (LPS, 36 kg, U16). Tot de la LPS, Erika Văduva s-a clasat pe locul cinci la categoria 52 kg, U14.
Sportivii antrenați de Mihai Voinea și Adrian Nicola au obținut două medalii și la competiții internaționale oficiale. Cleonia Râciu (CS Universitatea Craiova) a câștigat medalie de argint la Cupa Europeană de la Leipzig (Germania), la categoria de vârstă U21, categorie la care Cleonia se află în primul an. În Serbia, la Kikinda, a avut locul Campionatul Balcanic U18, iar craioveanca Ruth Badea (LPS) a obținut medalie de bronz la categoria 40 de kilograme, în timp ce Cătălin Boța (CSU, 81 kg) a încheiat concursul pe locul cinci.
„Atât la competiția din Baia Mare cât și la celelalte două din străinătare am obținut niște rezultate îmbucurătoare, care vin după un efort susținut al sportivilor pe care îi antrenez împreună că Adrian Nicola. La Cupa Nordului, sportivii de la CS Universitatea Craiova au obținut clasări care au urcat clubul pe primul loc în clasamentul general“, a concluzionat antrenorul Mihai Voinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS