10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnot / Marius Radu s-a calificat la JO de la Rio

Înot / Marius Radu s-a calificat la JO de la Rio

GdS Sport

Înotătorul român Marius Radu a îndeplinit, sâmbătă seară, baremul de calificare la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de ştafetă masculină de 4×100 metri liber, din cadrul Campionatelor Internaţionale de înot ale României, desfăşurate în Complexul Sportiv „Dinamo” din Bucureşti, informează Mediafax. Potrivit Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Marius Radu a intrat în primul schimb şi a înotat un timp excepţional de 48 de secunde şi 76 de sutimi, ceea ce i-a asigurat baremul olimpic A de calificare pentru Rio de Janeiro. Marius Radu este al treilea înotător român cu această performanţă, după Robert Glinţă (100 metri spate) şi Norbert Trandafir (50 m liber).
Ştafeta formată din Marius Radu, Daniel Macovei, Robert Glinţă şi Norbert Trandafir a înotat cu timpul de 3:16:71 şi nu a depăşit performanţa de săptămâna trecută, de la Campionatele Europene desfăşurate la Londra. În orice caz, cvartetul românesc păstrează reale şanse de a se califica pentru Jocurile Olimpice, acest lucru urmând a fi certificat de către Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA), în primele zile din luna iunie.
Tot la Campionatele Internaţionale de înot ale României, Ana Dascăl a doborât un record naţional pentru junioare de 14 ani, la proba de 50 metri fluture, unde a înotat cu timpul de 28:04.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS