11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Real Madrid este regina Europei!

Fotbal / Real Madrid este regina Europei!

Real Madrid a cucerit cel de-al 11-lea trofeu al Ligii Campionilor (foto: uefa.com)
Real Madrid a cucerit cel de-al 11-lea trofeu al Ligii Campionilor (foto: uefa.com)

Formaţia Real Madrid a cucerit cel de-al unsprezecelea trofeu al Ligii Campionilor după ce s-a impus sâmbătă seară, la penaltiuri, scor 6-4 (1-1 în timpul regulamentar), pe stadionul „San Siro” din Milano, în faţa concitadinei Atletico Madrid.

„Galacticii” au deschis scorul în minutul 15, Sergio Ramos reluând imparabil din careul mic, după ce Gareth Bale a prelungit o centrare venită de pe stânga, de la Toni Kroos (’15, 1-0).

Atletico a ratat şansa egalării în primele minute ale părţii secunde, când Antoine Griezmann a nimerit transversala dintr-o lovitură de la unsprezece metri, dictată în urma unei intervenţii a lui Pepe asupra lui Fernando Torres (’48).

Gruparea lui „Cholo” Simeone a reuşit până la urmă să marcheze, asta după un şir mare de ratări ale rivalilor, autor fiind Yannick Carrasco, cu o reluare de la patru metri după o centrarea a lui Juanfran de pe dreapta (’79, 1-1).

În timpul regulamentar scorul a fost egal, 1-1, la fel şi după cele două reprize suplimentare, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare. La penaltiuri Real Madrid a transformat tot, prin Lucas, Marcelo, Bale, Ramos şi Ronaldo. Pentru Atletico Madrid au punctat Griezmann, Gabi, Saul şi a ratat Juanfran.

trofeu

Real Madrid: K. Navas – Carvajal (’52, Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (’72, Isco) – Bale, Benzema (’77, Lucas), Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane.

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis (’109, P. Fernandez) – Niguez, Gabi, Fernandez (’46, Carrasco), Koke (’116, Teye) – Torres, Griezmann. Antrenor: Diego Simeone.

Cartonaşe galbene: Carvajal ’11, Navas ’47, Casemiro ’79, Ramos ’90+3, Danilo ’90+3, Pepe ’112 / Torres ’61, Gabi ’90+3.

Au arbitrat: Mark Clattenburg – Simon Beck, Jake Collin – Anthony Taylor, Andre Marriner; Viktor Kassai.

Real Madrid a mai cucerit Liga Campionilor/ Cupa Campionilor Europeni în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 şi 2014.

În ceea ce o priveşte pe Atletico Madrid, aceasta continuă „seceta” privind Liga Campionilor.

 

Zidane: Sunt foarte mândru să fac parte din această mare familie

 

Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, a declarat că este foarte mândru că face parte de „familia” Real Madrid și și-a felicitat elevii pentru victoria cu Atletico.
„Din punct de vedere fizic, am suferit puţin, dar este normal. Din punct de vedere mental, este o presiune uriaşă pe care trebuie să o gestionezi. În cele din urmă, într-o finală trebuie să lupţi şi asta am făcut. Când câştigi un trofeu atât de important precum Liga Campionilor, înseamnă enorm – pentru jucători şi pentru staff-ul tehnic. Am visat la acest moment, am fost destul de încrezător. Când preşedintele clubului mi-a dat şansa să antrenez Realul am fost onorat. Când ai la dispoziţie fotbalişti de acest calibru şi uriaş talent poţi realiza ceva grandios, aşa cum am reuşit noi în seara asta. Sunt foarte fericit pentru că am fost parte din acest mare club de foarte mulţi ani, mai întâi ca jucător, apoi ca antrenor secund şi acum ca antrenor principal. Sunt foarte mândru să fac parte din această mare familie. Echilibrul a fost până spre final – loviturile de departajare au fost în favoarea noastră, dar ar fi putut foarte uşor să nu fie aşa. Felicitări pentru Atletico şi Simeone. Este un mare antrenor şi mă bucur de această victorie. Carlo Ancelotti mi-a spus: << Dacă ai şansa de a câştiga Liga Campionilor care antrenor, o să vezi că nu se compară cu victoria ca jucător >> Într-adevăr, este un moment special. Sunt foarte fericit că am reuşit să câştig Liga Campionilor în trei ipostaze: jucător, antrenor secund şi antrenor principal. Cristiano Ronaldo nu a fost accidentat. A fost acolo, la fel ca oricare al jucător al nostru şi ne-a dăruit victoria în final. Este OK, a fost foarte combativ, a alergat foarte mult, şi-a ajutat coechipierii mereu. Am vorbit puţin în legătura cu momentul când va executa el lovitura de departajare, asta a fost istoria”, a declarat Zidane.

 

Simeone: Ne-au fost superiori

 

Tehnicianul lui Atletico Madrid, Diego Simeone, a declarat la rândul său că jucătorii săi trebuie să treacă rapid peste acest eşec şi să continue să muncească din greu. Argentinianul a dat dovadă de fair-play şi a vorbit la superlativ despre rivala din Madrid.
„Un astfel de meci te îmbătrâneşte cu câţiva ani. Mai întâi, felicitări pentru Real Madrid – încă o dată ne-au fost superiori, de această dată la loviturile de departajare. Am început meciul slab, dar apoi am început să ne organizăm, din minutul 20 sau 25. În repriza secundă, puteam să egalăm foarte rapid şi intenţiile noastre erau mai clare. Aveam capacitatea să atacăm. Ambele echipe au avut ocazii. Am reuşit un 1-1 în timp regulamentar, iar în prelungiri s-a resimţit oboseala pentru jucătorii ambele formaţii. Nimeni nu ţine minte echipa care a pierdut o finală – să ratezi două şanse de a câştiga trofeul este un eşec major. Trebuie să trecem repede peste acest eşec, să ne vindecăm rănile. Echipa care câştigă e mereu cea mai bună – Real Madrid a fost superioară pentru că a câştigat trofeul. Am avut şansă să devenim campioni, dar nu am profitat de ea. Trebuie să muncim din greu în continuare. Este necesar să analizez imediat situaţia în ceea ce mă priveşte. Acum, avem nevoie să ne întoarcem acasă şi să ne vindecăm rănile alături de oamenii care ne-au susţinut mereu. Dai totul, faci tot ce poţi, ajungi în două finale, dar le pierzi pe amândouă. Când pierzi 1-4 după prelungiri, conducând cu 1-0 o bună perioadă de timp, iar a doua finală o pierzi la loviturile de departajare, nu e deloc uşor, dar viaţa mea nu a fost niciodată uşoară. Să bifezi două finale de Liga Campionilor în trei ani este o mare realizare pentru un club precum Atletico Madrid, dar eu nu pot fi mulţumit cu ce am reuşit”, a declarat Simeone, recunoscând că ia în calcule și plecarea de la Atletico: „Trebuie să merg mai departe sau este sfârşitul unui ciclu? Este necesar să analizez imediat situaţia în ceea ce mă priveşte. E dureros să vezi suferinţa oamenilor care au plătit să vină aici. Mă simt responsabil pentru că nu le-am putut oferi ceea ce îşi doreau. Asta doare cu adevărat”.

Galerie foto (uefa.com):

FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICO

FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICO

Real Madrid v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Final

Real Madrid v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Final

2369409_w1

FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICO

FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICO

Real Madrid v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Final

FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICO

FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS