21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrupa lui Gușatu începe lupta pentru supremație

Trupa lui Gușatu începe lupta pentru supremație

Alb-albaștrii luptă cu Dinamo pentru un loc în finala mare la Liga Elitelor U17 (foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaștrii luptă cu Dinamo pentru un loc în finala mare la Liga Elitelor U17 (foto: Alexandru Vîrtosu)

Juniorii sub 17 ani ai CS Universitatea Craiova au încheiat pe locul secund în Liga Elitelor, seria Vest, și de astăzi vor lupta în turneul final. În drumul spre trofeu, alb-albaștrii trebuie să înfrunte și să elimine echipa similară a eternei rivale Dinamo (prima clasată în seria Est), jocul din semifinale fiind programat astăzi, de la ora 17.00, la Centrul Tehnic al FRF de la Buftea.
Lotul Craiovei îi cuprinde pe următorii: portari: Andrei Vlad, Andrei Bobonete; jucători de câmp: Florin Borța, Andrei Băloi, Robert Bogdan, Raul Constantinescu, Sorin Sima, Remus Enache, Lucian Buzan, Radu Bârzan, Alex Gușatu, Narcis Cârlig, Ștefan Markovic, Răzvan Gunie, Ștefan Pacionel, Alex Dinu, Vladimir Screciu, Alex Gârbiță. Marele absent al alb-albaștrilor este căpitanul Bogdan Țoiu, accidentat.

Gușatu: Doar locul întâi este acceptat în Bănie

Antrenorul Mugurel Gușatu s-a declarat mulțumit de reușitele de până acum și speră ca elevii săi să încheie sezonul cu obținerea trofeului.
„După un an de muncă am ajuns în primele patru echipe din țară. Este o performanță pentru copii în condițiile pe care le-am avut. Dar suntem olteni și nu ne vom mulțumi cu atât. Știți cum suntem noi, doar locul întâi este acceptat în Bănie, iar eu în acest spirit îi cresc pe jucători. În prima fază îmi doresc să învingem Dinamo. Băieții știu ce înseamnă rivalitatea dintre cele două echipe, așa că nu au nevoie de o motivare specială pentru acest meci. Vă spun sigur că sunt foarte capacitați să învingă. Eu îmi propun să câștig fiecare meci, așa că vom lupta pentru trofeu. Echipele sunt relativ echilibrate, singura diferență constă în faptul că Dinamo și FC Viitorul au mai mulți jucători la loturile naționale, în vreme ce noi îl avem constant doar pe Andrei Vlad. Ambiția, determinarea și dorința de a câștiga trofeul sunt atuurile noastre la acest turneu final“, a declarat antrenorul Mugur Gușatu, pentru site-ul oficial al grupării din Bănie.
În cealaltă semifinală, programată tot astăzi, la Buftea, dar de la ora 19.30, se întâlnesc FC Ardealul Cluj (locul 1 în seria Vest) și FC Viitorul (locul 2 în seria Est).
Finala mică se va juca sâmbătă, de la ora 15.30, iar meciul care va decide campioana de la Liga Elitelor Under 17 se va disputa de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS