16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au dezamăgit în amicalul cu Congo

Tricolorii au dezamăgit în amicalul cu Congo

gds-sport

Naţionala României a făcut un meci modest ieri seară, pe stadionul „Giuseppe Sinigaglia” din Como, şi a încheiat la egalitate, scor 1-1, disputa cu Republica Democrată Congo. Acesta a fost primul joc amical susţinut de tricolori în cantonamentul de pregătire a Campionatului European, ce se desfăşoară în Italia. Golul elevilor lui Anghel Iordănescu a fost marcat de Nicuşor Stanciu în minutul 27, cu un şut pe lângă portarul Kudimbana, după ce a scăpat singur spre poartă. Surpriza s-a produs în minutul 87, când fostul jucător al Petrolului Ploieşti, Jeremy Bokila, a egalat.

România: Pantilimon – Săpunaru, Găman, Chiricheş, Raţ (’89, Toşca) – Ropotan (’46, Prepeliţă), Pintilii – Popa (’59, Torje), Stanciu (’78, Keşeru), Chipciu (’59, Maxim) – Alibec (’68, Hora).

RD Congo: Kudimbana – Mpeko (’78, Bokila), Zakuani, Tisserand, Mutambala – Bompunga, Maghoma – Cedrick (’75, Bokata), M’Poku, Mubele Ndombe (’90, Arnold) – Bakambu.

Cartonaş galben: Bompunga ’48.

A arbitrat: Paolo Valeri (Italia).

 

Raţ, nemulţumit că a pierdut banderola

 

La finalul întâlnirii, slătineanul Răzvan Raţ a spus că este nemulţumit de rezultat şi de evoluţia echipei României, nereuşind să ofere însă o explicaţie pentru apatia din repriza secundă.

„Nu mă mulţumeşte rezultatul, am avut ocazii să închidem meciul şi nu am reuşit! Am luat un gol pe care nu trebuia să îl primim. Nu ştiu care e motivul pentru care n-am mai fost la fel de buni în a doua repriză, până la urmă era foarte important să nu primim gol. E bine că am reuşit să joc aproape tot meciul şi că mă simt bine din punct de vedere fizic”, a spus fundaşul stânga la Digi Sport.

Întrebat de ce nu a purtat banderola, Raţ fiind căpitanul obişnuit al României, fotbalistul oltean l-a „înţepat” pe selecţionerul Anghel Iordănescu pentru că l-a numit lider pe Vlad Chiricheş: „Nu ştiu de ce n-am avut banderola, trebuie să îl întrebaţi pe nea Puiu! Nu ştiu ce să vă spun, nu ştiu motivele”.

 

Iordănescu nu s-a alarmat de rezultat

 

La rândul său, selecţionerul României, Anghel Iordănescu, s-a declarat mulţumit de prima repriză a României în amicalul cu RD Congo, dar a recunoscut că jocul a suferit în partea a doua.

„Din punctul meu de vedere, consider că am făcut o primă repriză bună, în care am avut iniţiativa, am încercat să controlăm jocul. Trebuia să închidem jocul la ocaziile pe care le-am avut şi altul ar fi fost rezultatul final. Repriza a doua am scăzut în joc, îmi pare rău că jucătorii care au intrat nu au venit cu un plus care să dea potenţă jocului”, a spus strategul României, explicând de ce a ales să-i ofere banderola lui Chiricheş: „Este decizia mea, vreau să consideraţi că şi Chiricheş poate fi căpitan în orice moment. Am vrut să-l las pe Răzvan să se concentreze, pentru că venea după o perioadă de absenţă. De asemenea, doream foarte mult să-l determin pe Chiricheş să aibă şi mai multă responsabilitate”.

„Generalul” a vorbit şi despre situaţia lui Florin Andone, care nu a ajuns încă la lot: „Mi-e greu să vă confirm dacă îl aşteptăm sau nu pe Florin Andone. În discuţiile pe care le-am avut cu clubul ni s-a spus că nu poate veni mai devreme de 31 mai. Haideţi să-l vedem în continuare pe Alibec, sunt convins că poate mai mult. Acum, la primul lui meci ca titular putea să ne ofere mai mult”.

În cadrul cantonamentului din Italia, naţionala României va mai disputa un meci amical cu prima reprezentativă a Ucrainei. Cu şapte zile înaintea debutului la Campionatul European, România va susţine un joc-test contra Georgiei, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

La Campionatul European, România face parte din grupa A, alături de ţara gazdă, Franţa, Elveţia şi Albania. Tricolorii vor juca meciul de deschidere al turneului final împotriva Franţei, pe 10 iunie, de la ora 22.00, pe „Parc de Princes”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS