22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci decisiv la Cluj pentru Liga Europa

Meci decisiv la Cluj pentru Liga Europa

Alexandru Băluţă speră să contribuie la o victorie pe terenul celor de la CFR Cluj (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alexandru Băluţă speră să contribuie la o victorie pe terenul celor de la CFR Cluj (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Jucătorii, staff-ul tehnic și cel administrativ al CS Universitatea Craiova și-au văzut visul împlinit după meciul cu CSMS Iași. Gruparea din Bănie s-a impus cu 3-2 și a detronat echipa moldavă, reinstalându-se pe primul loc în clasamentul play-out-ului Ligii I. Nu a fost deloc ușor, dar următoarea misiune, cea de menținere în fruntea ierarhiei, este și mai grea. Presiunea este cu atât mai mare cu cât urmează două meciuri cu adversare imprevizibile. Prima oponentă este CFR Cluj, care are un lot foarte bun, drept dovadă fiind faptul că a cucerit Cupa României săptămâna trecută și, în plus, are o reputație bună în privința meciurilor de pe teren propriu. Or alb-albaștrii nu au decât varianta victoriei în confruntarea de mâine, de la ora 20.30, de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, dacă vor să păstreze cele mai mari șanse de a evolua în Liga Europa. A doua rivală este Petrolul Ploiești și cum „lupii“ lui Jerry Gane au retrogradat deja vor juca în Bănie fără presiune.

Mogoșanu: Cuvântul de ordine este victoria

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, a afirmat ieri, în cadrul unei conferințe de presă premergătoare deplasării în Ardeal, că elevii săi sunt concentrați asupra acestui joc cu CFR Cluj și că se gândesc doar la victorie.
„Ne așteaptă un meci la fel de important precum cel din etapa trecută, cu Iași. Sper să repetăm lucrurile bune pe care le-am făcut în partida cu Iași și să putem reveni de la Cluj cu un rezultat cât mai bun. Cuvântul de ordine pentru acest meci cu CFR este victoria. Sunt convins că jucătorii mei vor da totul pe teren. În ultimele partide am arătat că avem forță ofensivă, că putem avea foarte multe acțiuni la poarta adversă și singurul lucru de care trebuie să avem grijă este faza defensivă, să nu mai facem erori ca în meciurile anterioare. Sunt încrezător, chiar dacă întâlnim un adversar de calibru, care în opinia mea are cel mai bun lot din echipele care se află în play-out. Trebuie să fim conectați la joc și să facem tot posibilul să câștigăm cele trei puncte. Nu o să ne gândim la meciul Iași-Botoșani. E foarte bine când depinzi doar de tine, nu și de celelalte rezultate“, a spus strategul craiovean.
Mogoşanu are în continuare probleme de lot, dar crede că va alinia o echipă competitivă: „Acka, după cum știți, a suferit în partida cu Iași o leziune musculară și pentru el campionatul s-a încheiat. Dumitraș nu este refăcut, are și el aceleași probleme și s-a încheiat și pentru el acest play-out. Kay nu va reveni în lot, nu s-a pregătit de vreo două săptămâni, a făcut niște examene medicale și nu putem să-l luăm în calcule. Vom vedea dacă revine Straton în poartă. Voi avea o discuție și cu Silviu Lung și voi lua o decizie curând în privința lui. Față de meciul trecut, doar Iuga va mai urca de la echipa a doua alături de noi. Dacă se va întâmpla ceva cu vreun fundaș central, cred că voi fi nevoit să improvizez. Toți ceilalți sunt apți și voi încerca să alcătuiesc o formulă cât mai competitivă pentru acest joc“.

Băluță: M-au ambiționat foarte tare criticile

Prezent la întâlnirea cu mass-media, mijlocașul Alexandru Băluță se bucură că s-a „trezit“ din amorțeala în care intrase și că speră să continue evoluțiile bune din ultimul timp, astfel încât să ajute echipa în misiunea de a prinde locul de Liga Europa.
„Cred că mi-a priit pumnul acela al lui Kay, pentru că de cinci etape am avut evoluții bune. Mă bucur că trec printr-o perioadă bună, se pare că munca mea dă roade. Trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, să fiu la fel de concentrat, să aduc un plus echipei, pentru că mai sunt două meciuri extrem de importante și trebuie să le câștigăm dacă vrem să ne atingem obiectivul. Am fost și foarte criticat, dar am privit asta ca pe ceva constructiv. M-au ambiționat foarte tare criticile și sunt fericit că nu am dat cu piciorul oportunității primite de a juca titular. Acum vine un meci foarte important pentru noi. Dacă vrem să terminăm neapărat pe primul loc în play-out, trebuie să câștigăm meciul cu CFR. Suntem motivați și uniți și sunt sigur că vom obține toate cele trei puncte. Nu trebuie să ne gândim ce vor face Iași și Botoșani, ci să câștigăm noi, atunci nu ne va mai interesa rezultatul lor. Ar fi culmea să ne încurce Petrolul în ultima etapă. Trebuie să ne luăm revanșa și să le dăm goluri câte putem“, a spus Băluță.
Acesta l-a contrazis pe președintele ieșenilor, Florin Prunea, în privința penaltiului dictat la intrarea lui Grahovac asupra sa: „Era normal să conteste domnul Prunea penaltiul. Sunt frustrați că au pierdut, au condus cu 2-1, apoi s-a terminat 3-2 pentru noi. Grahovac chiar m-a atins la acea intervenție. Nu am căutat să scot penalti, am vrut să ating primul mingea și să marchez“.

Conferința de presă – video:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS