21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMogoșanu: Meciul cu Iași, unul de totul sau nimic pentru noi

Mogoșanu: Meciul cu Iași, unul de totul sau nimic pentru noi

Bogdan Vătăjelu şi colegii săi se află în faţa celui mai important meci al sezonului (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan Vătăjelu şi colegii săi se află în faţa celui mai important meci al sezonului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Mai sunt de disputat trei runde din play-out-ul Ligii I de fotbal, iar CS Universitatea Craiova vrea să obțină punctaj maximum, pentru a realiza obiectivul fixat, clasarea pe locul șapte, care echivalează cu o calificare în Liga Europa.
Oltenii vor primi duminică, de la ora 17.00, vizita formației CSMS Iași, într-un derbi pentru Europa.
Directorul tehnic al CS Universitatea, Daniel Mogoșanu, a spus vineri că echipa este mobilizată pentru finalul de campionat, iar meciul cu Iașiul, găzduit de stadionul „Extensiv“, este unul ca o finală pentru echipa din Bănie, care runda trecută a fost învinsă la Botoșani cu scorul de 2-1.
„Va fi un joc de totul sau nimic, extrem de important, care ar încununa munca din acest an. O victorie cu Iașiul ne va da speranțe pentru pașii următori pe care îi avem de făcut. Sper ca la acest joc să răzbunăm un pic ocaziile avute în celelalte partide, când ne-am creat foarte multe oportunități de a înscrie, dar nu am reușit. Iașiul este o echipă care se organizează foarte bine defensiv, lasă foarte puține culoare spre poartă, iar noi va trebui să fim foarte atenți și echilibrați în cele două faze, atac și apărare. Important este că avem capacitatea de a ne bate cu orice echipă“, a spus Mogoșanu.

Luptă în trei pentru Europa

CSMS Iași, formație antrenată de Nicolo Napoli, ocupă primul loc în play-out, cu 35 de puncte, CSU se află pe un loc mai jos, cu 33 de puncte, iar Mogoșanu crede că lupta pentru calificarea în Europa se va da în trei, după ce FC Botoșani s-a apropiat la doar două puncte de olteni. „Botoșaniul se află la două puncte în spatele nostru și va intra acum în lupta pentru Europa. Lupta se va duce în trei, vor mai fi trei etape la dispoziție, vor fi 9 puncte. Merităm să ne calificăm în Europa, mai ales că în acest sezon ne-am dorit să ajungem în play-off și am ajuns să jucăm în play-out. Patronul echipei a fost prezent la antrenament, a vorbit cu jucătorii, toți ne dorim calificarea în Europa“, a completat tehnicianul.

Mateiu și Herghelegiu au revenit în lot

Excluși din lot pentru meciul de la Botoșani, Mateiu și Herghelegiu au revenit la antrenamente zilele trecute. Și Iliev a revenit în lot, iar cei din staff speră că și Zlatinski, accidentat la Botoșani, va fi apt la ora meciului cu Iași.
„Herghelegiu și Mateiu se antrenează cu noi începând de miercuri. Au fost de acord să se alăture grupului în ceea ce avem de făcut în cele trei etape, să ne batem pentru cele 9 puncte. Aveam nevoie de ei, până la ora jocului vom vedea care este situația lui Zlatinski, care a ieșit accidentat din meciul de la Botoșani. Sperăm în recuperarea lui. Iliev s-a alăturat și el lotului în această săptămână și este apt. Nu trebuie să căutăm nici o scuză, de fiecare dată mă raportez la lotul pe care îl am la dispoziție și sper să îi capacitez pe cei care sunt“, a adăugat directorul tehnic al CS Universitatea. Va absenta Andrei Ivan, aflat în Italia cu naționala României.

Bancu: Nu este debandadă la echipă

După ce presa a relatat despre episoadele de indisciplină ale unora dintre jucătorii alb-albaștri, Daniel Mogoșanu a punctat că situația este sub control și că vestiarul este unit.
„Poate s-au mai întâmplat astfel de lucruri în trecut, dar nu s-au luat măsuri. Eu am luat măsuri împotriva jucătorilor care nu respectă reguli“.
Prezent la întâlnirea cu presa, mijlocașul Nicușor Bancu a ținut și el să precizeze că la echipă nu este debandadă și că după meciul de la Timișoara, acum două etape, el și colegii săi au băut două-trei beri, dar nu s-au îmbătat. „Nu este debandadă! S-au băut câte două-trei beri, nu mai mult, după un meci foarte bun. Am avut voie să bem două beri. Toți vrem în Europa, acum încercăm să câștigăm meciurile. Suntem o echipă bună, am praticat un fotbal foarte bun, dar am ratat prea mult. Suntem mobilizați și avem încredere că putem câștiga. Cu siguranță, ar fi un eșec dacă nu vom îndeplini obiectivul, calificarea în Europa. Suntem mobilizați și avem încredere că putem câștiga“, a spus Bancu.
Biletele pentru meciul CS Universitatea Craiova – CSMS Iaşi costă între 5 și 25 de lei și se pot procura de la casele de bilete de la stadion, de la magazinul oficial și on-line, de pe site-ul www.biletecsuc.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS