11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea, campioană la spadă

CS Universitatea, campioană la spadă

Spadasinii de la CS Universitatea au cucerit aur şi bronz în întrecerea pe echipe (Foto: frscrima.ro)
Spadasinii de la CS Universitatea au cucerit aur şi bronz în întrecerea pe echipe (Foto: frscrima.ro)

Spadasinii de la CS Universitatea Craiova au cucerit trei medalii la Campionatul Național și Superliga pe echipe, la seniori, competiții desfășurate recent la Satu Mare.
În întrecerea pe echipe, elevii lui Radu Podeanu au câștigat o medalie de aur și una de bronz. După ce, anul trecut, ocupa locul doi, prima echipă a CS Universitatea a devenit anul acesta campioană în urma câștigării meciului decisiv cu gazdele de la CSM Satu Mare. Echipa a doua de la CS Universitatea Craiova a obținut medalia de bronz, iar antrenorul Radu Podeanu este foarte mulțumit de aceste rezultate. „În Superligă se desfășoară meciuri tip turneu, adică fiecare cu fiecare. În ceea ce privește prima echipă, la un număr egal de victorii, meciul care a decis titlul a fost cel cu Satu Mare. A fost un meci foarte strâns, iar noi ne-am impus cu scorul de 27-24. Sunt foarte mulțumit de acest rezultat, pentru că anul trecut echipa a venit pe locul doi. Un rezultat foarte bun a avut și echipa a doua de la CS Universitatea, care s-a clasat pe locul trei“, a spus antrenorul Radu Podeanu. Interesant este că spadasinii din echipa campioană, Alin Sbârcia, Ionuț Mitrică, Liviu Dragomir și Dorian Pârvan, își împart programul între serviciu și antrenamente, în timp ce adversarii lor din țară se concentrează doar pe activitatea de sportivi de performanță. Echipa a doua de la CS Universitatea, medaliată cu bronz, a fost alcătuită din Lucian Ciovică, Ionuț Trandafirescu, Mario Persu și Ovidiu Pârvuleasa. Tot în Superliga pe echipe, CSM Craiova (Tatian Bolboceanu, Nicușor Badea, Robert Sfârloagă, Mihai Zamfir) s-a clasat pe locul șase, iar LPS „Petrache Trișcu“ (Mihai Bigea, Andrei Dogaru, Mihai Oprea, Liviu Pascu) a ocupat locul opt.
A treia medalie pentru Craiova a fost obținută de Alin Mitrică. Spadasinul de la CS Universitatea a obținut medalia de bronz, fiind devansat în clasament de Alexandru Nyisztor (CSM Satu Mare) și Adrian Pop (CSU Târgu Mureș). În primii opt s-au mai clasat trei craioveni: Liviu Dragomir (CS Universitatea) – locul cinci, Lucian Ciovică (CSU Craiova) – locul șase și Tatian Bolboceanu (CSM Craiova) – locul opt.

Spadasinii de la CS Universitatea (în albastru) au obținut o medalie de aur și una de bronz (foto: FR Scrimă)
Spadasinii de la CS Universitatea (în albastru) au obținut o medalie de aur și una de bronz (foto: FR Scrimă)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS