17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘtefania Priceputu, din nou campioană

Ștefania Priceputu, din nou campioană

Ştefania Priceputu a fost desemnată de organizatori cea mai tehnică luptătoare din competiţie
Ştefania Priceputu a fost desemnată de organizatori cea mai tehnică luptătoare din competiţie

Luptătoarea craioveană Ștefania Priceputu a obținut weekendul trecut un nou titlu de campioană națională, de data aceasta la Campionatul Național Școlar de la Timișoara. Sportiva de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ a fost cea mai bună la categoria 46 de kilograme și pe deasupra a primit din partea organizatorilor o diplomă pentru cea mai tehnică luptătoare a competiției.
„A fost un concurs puternic, iar Ștefania s-a descurcat bine, obținând din partea organizatorilor și acea distincție de cea mai tehnică sportivă. După ce s-a încheiat competiția s-a dus direct la București, la lotul național, urmând ca la sfârșitul săptămânii să plece la un turneu la Izmir, în Turcia, iar peste două săptămâni va avea Campionatul Național de cadeți, la Odorhei, unde va lua startul la categoria 43 de kilograme. Dacă va cuceri și acolo medalia de aur va putea merge la Europenele de juniori“, a spus ieri antrenorul Ștefaniei, Valentin Boboșca.
La rândul său, sportiva care anul trecut cucerea cam tot ce se putea, fie că a fost vorba de Campionatul European, Mondial, Balcanic sau Național, a ținut să-i mulțumească antrenorului său de la club pentru susținere și i-a promis că va încerca să obțină rezultate la fel de bune și anul acesta. „Mulțumesc pentru tot, domnule profesor, că îmi sunteți alături la bine și la rău. Vă mulțumesc din suflet pentru sprijinul acordat, mă bucur că vă am ca antrenor și vă promit că o să scot numai rezultate bune anul acesta“, a spus sportiva de 16 ani.

S-a antrenat la Craiova și a ratat Internaționalele României

Luptătoarea legitimată la LPS „Petrache Trișcu“ și CSM Craiova ar fi trebuit să participe și la Internaționalele României, care au avut loc înainte de Paște, dar nu a mai avut posibilitatea, deoarece comisia disciplinară a FR de Lupte a sancționat faptul că Ștefania s-a pregătit pentru Internaționale la Craiova, nu la lot, la București. „Ștefania trebuia să-și rezolve situația școlară la LPS «Petrache Trișcu», să ia note, pentru că are bursă și altfel o pierdea. Pe deasupra, după campionatul național de juniori, unde ea a luat locul 1, dar nu am fost așa de mulțumit de cum s-a prezentat, am zis să vină să se antreneze pentru Internaționale la Craiova, mai rezolva și cu școala… Această decizie a avut urmări, adică nu a fost chemată la Internaționale“, a explicat Valentin Boboșca. Alți doi luptători din grupa lui Boboșca au luat medalii de bronz la Naționalele Școlare de la Timișoara. Aceștia sunt Violeta Măicănescu (categoria 52 kilograme) și Mihnea Stănculescu (42 kilograme), în timp ce Raul Capră s-a clasat pe locul cinci la categoria 69 de kilograme. Tot locul cinci a obținut și Alin Piroi, sportiv pregătit de Marius Cimpoeru, la categoria 85 de kilograme.
„Piroi și Capră au fost aproape să ia medalii de bronz, iar alți sportivi ai noștri nu au făcut categoria, au avut o jumătate de kilogram sau 300 de grame mai mult. Toți cei care au fost la această competiție vor lupta și la Campionatul Național de Cadeți de la Odorhei și poate vor lua acolo medalii“, a completat Valentin Boboșca.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS