21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii luptă, conducerea îi „faultează”

Alb-albaştrii luptă, conducerea îi „faultează”

Acka (în albastru) şi colegii săi n-au reuşit să-şi anihileze adversarii (foto: csuc.ro)
Acka (în albastru) şi colegii săi n-au reuşit să-şi anihileze adversarii (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a pierdut, scor 1-2, întâlnirea de ieri seară, din Moldova, în faţa echipei FC Botoşani, contând pentru etapa a 11-a din play-out-ul Ligii I.

 

Jucătorii şi staff-ul tehnic al CS Universitatea Craiova au plecat în Moldova cu gândul de a face un joc bun şi de a o învinge pe FC Botoşani, succes care echivala cu revenirea pe primul loc în play-out şi, implicit, atingerea celui din urmă obiectiv stabilit. Calculele lui Mogoşanu şi Naicu au fost date peste cap chiar de conducere, care, prin deciziile luate în ultimul timp, parcă nu şi-ar dori o participare în Liga Europa. Cei doi strategi au aflat înaintea plecării că mijlocaşul Alex Mateiu şi atacantul Andrei Hergheligiu au fost scoşi din lot de conducători pentru că nu au acceptat micşorarea contractului. Şi cum lotul era lovit şi aşa de absenţe importante, cum ar fi Straton, Dumitraş sau Iliev, pe foaia de joc au apărut şapte juniori: Laurenţiu Popescu, Andrei Vlad, Robert Petre, Angelo Iuga, Alin Manea, Paul Hodea şi Vladimir Screciu.

 

A lipsit omul de gol

 

CS Universitatea Craiova a început bine meciul, şi-a ţinut adversara departe de poarta lui Laurenţiu Popescu, însă la prima greşeală a defensivei moldovenii au deschis scorul. Au făcut-o prin Fulop, care a trimis mingea la colţul din dreapta, după ce a primit norocos balonul în interiorul careului, oltenii solicitând henţ la Matulevicius în faza premergătoare golului (’18, 1-0). Gazdele şi-au majorat avantajul de pe tabelă în repriza a doua contrar cursului jocului, Cabrera şutând de la 12 metri imparabil (’61, 2-0).

O mare ocazie a Craiovei s-a consumat în minutul 74, când Bancu nu a reuşit să-l învingă pe Iliev de la opt metri, poziţie centrală. Spre final a venit şi golul, Apostol Popov a reluat cu capul, de la şapte metri, o centrare venită din corner, de pe stânga. Reuşita a făcut ca finalul să fie încins (’86, 2-1), fotbaliştii lui FC Botoşani întâmpinând probleme mari în a-i ţine pe olteni departe de poartă. Alb-albaştrii au avut şansa să egaleze în prelungiri, dar şutul lui Rocha de la şapte metri, venit după o centrare a lui Vătăjelu, s-a dus peste poartă (’90+3).

CS Universitatea Craiova a pierdut la Botoşani, dar păstrează şanse pentru locul şapte. Gruparea din Bănie a rămas la o distanţă de doar două puncte în urma lui CSMS Iaşi, iar meciul direct va avea loc în etapa viitoare, mai exact duminică, de la ora 17.00, pe stadionul „Extensiv”.

FC Botoşani: I. Iliev – Dimitrov, Ngadeu, Miron, Muşat – Cabrera (’87, Hadnagy), Vaşvari, Bordeianu (’77, Casado) – Ivanovici, Matulevicius (’71, Carralero), Fulop. Antrenor: Leo Grozavu.

CSU Craiova: L. Popescu – Achim, Popov, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Zlatinski (’82, Petre), Madson – Rocha, Ivan (’70, Măzărache), Bancu. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.

Cartonaşe galbene: Casado ’83, Hadnagy ’90+1, Muşat ’90+4 / Băluţă ’41, Bancu ’68.

Au arbitrat: Marius Avram – Mihai Artene, Mircea Grigoriu – Cătălin Popa, Iulian Călin; Daniel Hulubei.

Observatori: Marian Salomir, Cătălin Popa.

 

Mogoşanu: Ne vom bate până la capăt

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu, a admis că elevii săi au greşit destul în acest meci, dar nu a dorit să comenteze pe seama excluderilor din lot.

„Am făcut greşeli şi am fost taxaţi. Şi noi am avut oportunităţi, dar am revenit pe tabelă pe final, prea târziu. Nu renunţăm la luptă, ne vom bate până la capăt pentru obiectv. Toţi vrem calificarea în Europa. Suntem aproape, iar acum important este jocul cu Iaşi. Sper ca Dumitraş şi Iliev să fie apţi pentru această partidă. Eu mă voi raporta la jucătorii pe care îi am la dispoziţie, cu ei voi lupta în cele trei jocuri pe care le mai avem de disputat. Meciul direct cu Iaşi poate fi considerat o finală. Dar, şi dacă îl vom câştiga, trebuie să rămânem concentraţi până la final, şi pentru următoarele două partide“, a declarat Daniel Mogoşanu, la Digi Sport.

 

Ivan a ieşit accidentat

 

Atacantul Andrei Ivan a părăsit mai devreme terenul de joc din cauza unei accidentări, dar a afirmat că nu este ceva grav, care să-i pună la îndoială prezenţa la naţională.

„Din păcate am pierdut, iar eu am ieşit accidentat. Am simţit o înţepătură sus la coapsă şi am zis să nu forţez. Echipa a avut ocazii mari şi în prima, dar şi în a doua repriză. Puteam câştiga! Acum trebuie să privim înainte, dacă vom obţine maximum din următoarele două jocuri, cu Iaşi şi CFR, sigur vom merge în Europa. În privinţa convocării la naţională, vă daţi seama, sunt bucuros. Este un pas mare pentru mine să fiu în lotul de 28. Sper să ajung în primii 23“, a declarat Ivan.

 

Vătăjelu: Trebuie să strângem rândurile

 

Fundaşul stânga al Craiovei, Bogdan Vătăjelu, consideră nedrept rezultatul înregistrat în meciul cu FC Botoşani şi crede în continuarea în îndeplinirea obiectivului.

„La ocaziile pe care le-am avut meritam cele trei puncte. Am venit aici cu o dorinţă de revanşă, atât pentru faptul că nu am câştigat până acum la Botoşani, dar şi, pe de altă parte, să răzbunăm ocaziile irosite în meciul precedent, de la Timişoara. Din nefericire şi acum am ratat câteva oportunităţi imense. Trebuie să strângem rândurile şi să rămânem capacitaţi pentru următoarele jocuri. Pentru că, după o pauză de 16 ani, toţi ne dorim să mergem în cupele europene. Sper ca la finalul sezonului noi să fim pe locul şapte“, a subliniat Vătăjelu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS