12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM au pierdut ultimul tren spre Europa

Handbalistele de la SCM au pierdut ultimul tren spre Europa

Maria Gavrilă (la minge) şi colegele sale au fost eliminate din Cupa României, chiar dacă au jucat pe teren propriu (Foto: Bogdan Grosu)
Maria Gavrilă (la minge) şi colegele sale au fost eliminate din Cupa României, chiar dacă au jucat pe teren propriu (Foto: Bogdan Grosu)

Echipa pregătită de Simona Gogârlă a ratat calificarea în cupele europene, după ce a fost eliminată miercuri de HCM Roman din sferturile de finală ale Cupei României. Singura formație de la clubul SCM Craiova care va juca în Europa în sezonul următor este cea de volei masculin, care a obținut titlul de campioană națională și are dreptul de participare în Liga Campionilor.

În urmă cu un an, echipa feminină de handbal SCM Craiova realiza cea mai importantă performanță a sa, locul cinci în Liga Națională și locul trei în Cupa României, ceea ce a echivalat cu calificarea, în premieră, într-o competiție europeană, Cupa Cupelor.
În vară, în locul antrenorilor Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, pe banca tehnică a venit fosta internațională Simona Gogârlă și Grigore Albici.
Au fost făcute transferuri importante, handbaliste de top, Laurise Landre (Le Havre), pivot din naţionala Franţei, Jelena Zivkovic (Podravka), vicecampioană mondială cu Serbia, ambele jucătoare participând cu echipele lor naţionale la Campionatul European din 2014. Formaţia olteană a mai transferat încă o handbalistă din Serbia care poartă acelaşi nume ca şi interul. Portarul Jelena Zivkovic venea de la formaţia turcă Ardesen, cu care a obţinut calificarea în cupele europene. Tot astă-vară, SCM mai transfera alte două jucătoare importante din Liga Naţională, Daniela Băbeanu şi Ana Maria Horobeţ, care contribuiseră la rezultatele foarte bune ale echipei HCM Roman în ultimii ani.
La prezentarea lotului, antrenoarea Simona Gogârlă, handbalistele nou-venite, dar și directorul clubului, Marius Barcan, declarau la unison că echipa trebuie măcar să egaleze performanța din sezonul 2014-2015. S-a anunțat un obiectiv, locurile 3-5, dar ulterior, din cauza accidentărilor, a fost schimbat.

Greu fără Zivkovic

Miercuri seară, echipa de handbal SCM a încheiat oficial parcursul în acest sezon, unul ratat, dacă ne luăm după rezultatele obținute. În Liga Națională, oltencele s-au clasat pe locul șapte (13 victorii, 2 egaluri, 11 înfrângeri), iar în Cupa României s-au oprit în sferturile de finală, ratând astfel participarea în cupele europene.
Handbalistele craiovene aveau nevoie să bată HCM Roman pe teren propriu pentru a juca și în sezonul viitor în Europa. Nu au reușit acest lucru, echipa din Roman, devenită o „bestia nera“ pentru oltence, impunându-se cu scorul de 28-23 (13-12). Jucătoarele pregătite de Florentin Pera au obținut calificarea în Final Four-ul Cupei României, urmând să-și afle adversara luni.
Meciul din Polivalentă a început sub semnul echilibrului, dar în minutul 15, Jelena Zivkovic, golghetera gazdelor, a primit cartonașul roșu, după ce la o lovitură de la 7 metri a lovit-o cu mingea în figură pe portărița oaspetelor. Prima repriză a fost echilibrată, iar formația din județul Neamț a avut un avantaj minim la pauză, 13-12.

Băbeanu stă între 14 și 28 de zile

În repriza secundă, HCM Roman s-a desprins treptat și a obținut o victorie fără emoții.
Repriza a doua a fost marcată de două accidentări ale jucătoarelor craiovene, Maria Gavrilă și Dana Băbeanu, pe fondul unui joc dur al celor de la Roman, nesancționat corespunzător de arbitri.
Dana Băbeanu a părăsit terenul urlând de durere și a fost transportată imediat la spital. Ieri au venit și veștile despre starea sa de sănătate. Jucătoarea are entorsă și necesită un repaus între 14 și 28 de zile. „După radiografie și examen ortopedic de specialitate s-a constatat că jucătoarea a suferit o leziune capsulară (entorsă) gradul 2-3 care necesită repaus 14-28 de zile. Mulțumim echipei de gardă de la UPU SJU, pentru profesionalism și promptitudine“, a informat clubul SCM.
Eliminarea Jelenei Zivkovic, aflată la ultimul său meci în tricoul Craiovei, a afectat mult jocul echipei alb-albastre. „Ne-am dorit din tot sufletul victoria, dar, din păcate, nu am reuşit să o obţinem. Ne-a lipsit şi Zivkovic, eliminată în primele minute din prima repriză. Am avut ceva probleme pe postul de inter dreapta şi au apărut unele greşeli inevitabile. Arbitrul a zis că Zivkovic s-a dus şi i-a dat cu mingea adversarei direct în faţă. Eu ştiu că primeşti cartonaş roşu la 7 metri când portarul nu mişcă absolut deloc capul, dar Tymoshenkova, când a aruncat Zivkovic, s-a dus după minge şi sportiva noastră a lovit-o. Nu cred că era de roşu. În repriza a doua s-a văzut lipsa Jelenei şi au fost câteva ratări, poate ne-am grăbit cu şutul la poartă, apoi Băbeanu s-a accidentat, a călcat strâmb şi a plecat la spital. A intrat Ianaşi, a încercat să facă atât cât a putut, dar ea nu mai jucase de mult timp. Ne-am dorit mai mult, dar atât s-a putut. Sperăm ca la anul să fim mai sus, acolo unde își dorește toată lumea“, a spus antrenoarea Simona Gogârlă.

Gogârlă: Mi-am realizat obiectivul

Întrebată despre situația sa contractuală și a jucătoarelor, antrenoarea a spus că ea mai are contract pe un sezon, iar în ceea ce privește situația transferurilor nu poate anunța nimic deocamdată: „Eu mai am un an contract, fete vor mai rămâne. Mai e de discutat cu câteva dintre ele. Acum nu pot spune cine va veni. Până la sfârșitul lunii vom mai sta aici, apoi vom intra în vacanță. Suntem în discuții cu jucătoare din țară. Rămâne să se și concretizeze. Nu vorbim înainte. Obiectivul meu a fost îndeplinit. Obiectivul era clasarea în locurile 4-7. Am terminat pe șapte, cu toate că ne-am dorit mult mai mult, un 5-6. Felicit fetele pentru tot ce au făcut în acest campionat“.
Portarul Mirela Pașca a semnat deja un nou contract cu echipa craioveană și regretă că echipa nu a mai obținut calificarea în cupele europene, ca anul trecut. „Ne pare tare rău că nu am reușit să învingem Romanul, pentru că ne doream tare mult ca la anul să mergem în cupele europene. Am semnat prelungirea contractului și mă bucur. M-am simțit bine la Craiova și sunt convinsă că va fi la fel și în continuare și sper să realizăm mult mai mult decât am reușit anul acesta“, a spus Pașca la finalul meciului cu HCM Roman.
Jucătoarele de la SCM nu vor intra încă în vacanță, urmând să se pregătească până la sfârșitul lunii.

Galerie foto realizată de Bogdan Grosu:

IMG_9082

IMG_9056

IMG_8990

IMG_8934

IMG_8801

IMG_8824

IMG_8857

IMG_8894

IMG_8900

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS