16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM București va încasa 300.000 de euro pentru câștigarea Ligii

CSM București va încasa 300.000 de euro pentru câștigarea Ligii

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti, antrenată de Kim Rasmussen, a reuşit duminică cea mai mare performanţă a unei echipe de club din România în ultimii 30 de ani. Oana Manea și colegele sale au câștigat Liga Campionilor, la Budapesta, după ce au învins în finală formația ETO Gyor, scor 29-26, după prelungiri şi executarea aruncărilor de la şapte metri. Preşedintele grupării din Capitală, Bogdan Vasiliu, a dezvăluit câţi bani va câştiga clubul din partea Federatiei Europene de Handbal, după succesul din Liga Campionilor. „În jur de 300.000 de euro am câştigat după acest succes. Din păcate, cu excepţia fotbalului, nu cred că mai există vreo disciplină sportivă care să fie recompensată pe măsură pentru câştigarea Ligii Campionilor“, a declarat Vasiliu, pentru prosport.ro.
Suma este într-adevăr infimă, dacă o comparăm cu cea pe care o va primi câştigătoarea UEFA Champions League: peste 54 de milioane de euro va încasa învingătoarea dintre Atletico şi Real Madrid.
Fetele de la CSM București au sosit ieri în țară în jurul prânzului și au prezentat trofeul câteva ore mai târziu, în sala Rapid.
Rămasă fără voce după succesul răsunător de aseară, căpitanul bucureștencelor, Oana Manea, a oferit primele reacții după sosirea în țară:
„Cred că acesta a fost atuul nostru, toate echipele și-au dorit să pice cu noi, au crezut că suntem cea mai slabă echipă. Noi am fost degajate și acesta a fost atuul nostru“.
La rândul ei, Aurelia Brădeanu, cea care a transformat ultima lovitură de la 7 metri, a declarat: „Eram palidă, simțeam că mă prăbușesc, că mă ia cu leșin, când mă duceam la 7 metri. E prima oară când câștigăm acest trofeu și merită, merită toate eforturile“.
Jucătoarea Isabelle Gullden a reuşit un meci de excepţie cu Gyor, cu 15 goluri marcate. Totodată, handbalista suedeză a câştigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, cu 108 goluri marcate în acest sezon.
Pentru CSM au evoluat în finala cu Gyor următoarele jucătoare: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 15 goluri, Curea, Rodrigues 2, Jorgensen, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu, Torstensson 3, Nan, Vetkova, Martin 4, Manea 3, Fisker.
2016 este un an incredibil pentru clubul CSM, care a câştigat şi trofeul Challenge Cup la volei (a treia competiție valorică), după o dublă victorie în faţa turcoaicelor de la Trabzon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS