22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCostel Torcea, noul antrenor coordonator al loturilor naționale de culturism

Costel Torcea, noul antrenor coordonator al loturilor naționale de culturism

(Foto: frcf.ro)
(Foto: frcf.ro)

Multiplul medaliat pe plan național și campion european în 2015, Costel Torcea (foto), a avut parte de un weekend plin de evenimente. Conducătorul Clubului Sportiv Gladiator Gym Craiova a participat la Campionatele Europene de Culturism și Fitness, găzduit de Santa Susanna (Spania), și s-a clasat pe locul patru la Masters, 80 de kilograme, fapt care l-a dezamăgit prin prisma arbitrajului.
„Competiția a fost foarte grea, dar sincer să spun nu locul ăla îl meritam. Spre exemplu, vicecampionul de anul trecut nici nu a intrat în finală. Au fost jocuri de culise, dar nu aș vrea să dezvolt subiectul“, a declarat Costel Torcea, pentru GdS.
Tot în această perioadă, președintele federației de culturism și fitness, Gabriel Toncean, s-a sfătuit cu membrii Adunării Generale și a decis să-i încredințeze lui Costel Torcea funcția de antrenor coordonator al tuturor loturilor naționale.
„Începând de astăzi (duminică – n.r.) sunt numit oficial antrenorul coordonator al loturilor naționale de juniori, seniori, masters, culturism, fitness și bodyfitness. Este o onoare pentru mine să ocup o asemenea funcție, care știu că va avea multe provocări într-un sistem aflat la început și cu multe lacune. Sper ca împreună cu colegii mei din țară să eliminăm lucrurile negative și să aducem un progres sportului românesc. Pentru mine este un salt mare, de la un club mic, din provincie, să coordonez întreaga activitate din țară“, a declarat Costel Torcea, pentru GdS.
Acesta a povestit și cum s-a ajuns la numirea sa: „Era nevoie de disciplină, așa cum a zis și președintele federației. El, înainte să ia decizia de a mă numi, a întrebat în țară 22 de reprezentanți de cluburi. 21 i-au zis că Torcea e cel mai indicat pentru că are și un nume la nivel european, iar al 22-lea a zis că «Ți l-aș recomanda pe Torcea, dar e prea strict în disciplină». Președintele i-a răspuns imediat: «Atunci voi ține cont de părerea ta, că de asta am nevoie». Mă bucur că s-au gândit la mine. Înseamnă că munca mea de până acum nu a fost în zadar“.

„Vreau să las ceva util în urma mea“

În ceea ce privește noua sarcină, Costel Torcea a promis că va fi atent la orice detaliu, pentru că își dorește să pună umărul la progresul culturismului românesc.
„Nu mă mut la București, nu este cazul. Activitatea o voi dirija din Craiova și voi merge lunar la București și în teritoriu pentru a observa cum merg lucrurile. Am ajutor pe actuala antrenoare, pe Mona Mureșan, dar probabil că o să-mi măresc echipa de secunzi, pentru că avem mult de muncă. Voi ține cont de orice sfat bun, chiar dacă vine de la colegii de breaslă sau din partea unor oameni din alte domenii sportive. Nu voi fi închis la dialog sau fixist, ce spun eu e perfect. Voi pune toate ideile bune pe hârtie și voi încerca să le folosesc și cu siguranță voi fi mână de fier. Atâta timp cât voi fi în funcția de antrenor coordonator al loturilor naționale voi încerca să aduc un plus acestui sport. Vreau să las ceva util în urma mea. Nu vreau să mi se reproșeze că am fraternizat sau avantajat pe cineva. Voi fi cel pe care îl știți și cel pe care l-au numit cei 22, pentru că lucrul ăsta nu se putea face decât cu acceptul membrilor din cadrul Adunării Generale“, a subliniat Costel Torcea.
„La sfârșitul lunii mai o să merg la Șimleul Silvaniei, la Campionatele Naționale, unde voi concura și unde voi face și o selecție pentru lotul național de Masters de anul viitor, în vederea participării la Campionatele Mondiale, care vor avea loc la Bistrița. România va organiza acest mare eveniment și îmi doresc să începem cu dreptul“, a completat noul antrenor coordonator al loturilor naționale de culturism și fitness.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS