14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOana Manea: Cred că toată România este bucuroasă că CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor

Oana Manea: Cred că toată România este bucuroasă că CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor

Sursa foto: Mediafax

CSM Bucureşti a învins aseară, scor 29-26, după prelungiri şi executarea aruncărilor de la şapte metri, pe ETO Gyor, în finala turneului Final Four de la Budapesta şi a câştigat trofeul Ligii Campionilor, chiar în sezonul de debut. Suedeza Isabelle Gullden a primit titlul de golgheteră a competiţiei.

CSM Bucureşti este a treia echipă din România care cucereşte acest trofeu, primul în actualul format, după Şiinţa Bucureşti (1960-1961) şi Rapid Bucureşti (1963-1964).

Aurelia Brădeanu, CSM Bucureşti: Mergeam spre linia de 7 metri şi simţeam că mi se face rău

CSM Bucureşti aduce primul trofeu din noul format în România, la prima participare, iar Aurelia Brădeanu a declarat, la final, că simţea cum i se face rău când a trebuit să execute de la 7 metri. Brădeanu a fost handbalista care a închis practic tabela la 29-26 cu Gyor. ”Mă duceam spre linia de 7 metri şi simţeam că mi se face rău de emoţii. Dar am spus, indiferent ce se întâmplă, mă duc şi dau cât pot de tare, nu mă uit la poartă. Mi-am stabilit o parte anume a porţii unde să trag, în partea dreapta a portarului pot să dau mult mai tare decât în stânga. Şi asta am făcut!”, a rememorat momentul culminant al finalei.

Oana Manea: Este ceva extraordinar

Pivotul echipei CSM Bucureşti, Oana Manea, a fost extrem de fericită după finala Ligii Campionilor, iar handbalista consideră că este o performanţă deosebită să cucereşti acest trofeu la sezonul de debut în cea mai importantă competiţie intercluburi.

„Înainte de meci simţeam că nu pot să respir, dar am trecut peste. Să aduci cupa la Bucureşti este ceva extraordinar. Alţii s-au chinuit ani de zile, iar noi într-un singur an am reuşit. Aşteptăm să vină cât mai multă lume, toată România cred că este bucuroasă pentru ce s-a întâmplat, nu ştiu dacă a fost vreodată trofeul Ligii în România. Nu mă gândeam că putem câştiga. Alte echipe s-au chinuit, noi din primul an am reuşit. Este ceva extraordinar! Am format o echipă, n-am mai fost valori individuale, iar acest lucru s-a văzut”, a declarat Oana Manea, pentru DolceSport.

 

Rasmussen: Am ales să mă relaxez şi am vrut să le transmit asta fetelor

Antrenorul danez Kim Rasmussen a declarat că nu mai avea emoţii în momentul când meciul a intrat în prelungiri şi era sigur că echipa sa va câştiga meciul. Tehnicianul a spus că s-a relaxat în cel mai tensionat moment al finalei şi că le-a transmis şi jucătoarelor sale aceeaşi senzaţie, iar tactica a mers din plin.

“Sunt foarte relaxat. Mă bucur de acest moment, am vrut să câştigăm. În prelungiri deja eram câştigătoare. Am ales să mă relaxez şi am vrut să le transmit asta fetelor. Să se bucure de acest moment. E greu de crezut ce am realizat în acest sezon. Să câştigăm aici la Budapesta este ceva excepţional. Fanii noştri au fost fanstastici. Nu mă gândesc la astfel de lucruri deocamdată. Încerc să-mi fac treaba cât mai bine. A fost un sezon extraordinar şi cu naţionala Poloniei şi cu CSM-ul. Acum ne vom bucura. Încerc în anumite momente să le ajut pe fete cât de mult pot de fiecare dată când au nevoie de mine” a spus Rasmussen la Dolce Sport.

Dedu: E un rezultat imens, este fantastic

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a declarat, la finalul meciului, că rezultatul obţinut este imens. „Este o confirmare a faptului că dacă un colectiv vrea să facă sport şi e finanţat şi coerent se întâmplă lucruri de genul ăsta. Sper să fie un mesaj pentru cei care pot lua atitudine şi să finanţăm sportul corect, fără interpretări. E un rezultat imens, este fantastic! Iată că handbalul românesc feminin leagă nişte rezultate, încântă România şi sper că acest sezon fantastic să fie continuat şi la Olimpiadă.

Sper din suflet să conştientizeze ce au făcut. Sunt între ele fete care au câştigat deja Liga Campionilor, sunt fete care au câştigat medalii la Campionate Mondiale sau Europene. Să nu uităm că se bucură astăzi şi mâine, apoi se pregătesc pentru final four-ul din România, apoi merg la echipele naţionale pentru a se pregăti pentru Olimpiadă”, a spus Dedu la Digi Sport.

Isabelle Gullden a reuşit un meci de excepţie, cu 14 goluri marcate. Totodată, handbalista suedeză a câştigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor, cu 107 goluri marcate în acest sezon.

Pentru CSM au evoluat: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 15, Curea, Rodrigues 2, Jorgensen, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu, Torstensson 3, Nan, Vetkova, Martin 4, Manea 3, Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen.

ETO Gyor: Grimsbo, Kiss – portari; Knedlikova 1, Alstad, Loke 8, Hudak, Harsfalvi, Gorbicz 1, Kovacsics 3, Sulland 3, Lakatos, Amorim 5, Orban, Groot 4, Broch 1, Toth. Antrenor: Ambros Martin.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS