16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f): CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor

Handbal (f): CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor

Sursa foto: Mediafax

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a câştigat astăzi, Liga Campionilor, după ce a învins în finală formaţia ungară ETO Gyor , după loviturile de departajare, scor 25-25 (4-1 după loviturile de 7 metri).

A fost un meci incredibil, fetele noastre au egalat în ultimele 10 secunde, atât în meci, cât și în prelungiri! Au urmat aruncările de la 7 metri, acolo unde portărița noastră Mayssa Pessoa a făcut minuni, apărând două lovituri ale unguroaicelor.

Turneul Final Four s-a disputat la Budapesta.

Coordonatorul de joc al formației CSM București, Isabelle Gulden a fost declarată cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor în acest sezon. Numai în marea finală a Ligii Campionilor Gullden a marcat 15 goluri pentru CSM București, iar cu cele 93 marcate înainte, suedeza a adunat 108 goluri.

Pe partea cealaltă, Jelena Grubisic a fost declarată de Federația Europeană de Handbal cea mai valoroasă handbalistă a Final Four-ului Ligii Campionilor.

CSM București se alătură celorlalte două echipe românești care au triumfat în cea mai importantă competiție intercluburi: Știința București (1960-1961) și Rapid București (1963-1964). În sezonul 2009-2010 Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut finalaîn fața lui Viborg, scor 52-60.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS