10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu, la 30 de secunde distanță de recordul național

Marius Ionescu, la 30 de secunde distanță de recordul național

Marius Ionescu a petrecut Paștele la un concurs în Italia (sursa foto: Facebook Marius Ionescu)
Marius Ionescu a petrecut Paștele la un concurs în Italia (sursa foto: Facebook Marius Ionescu)

Calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, maratonistul craiovean a stabilit recent, la Dusseldorf, un nou record personal, 2 ore, 13 minute. Marius Ionescu, singurul român care are trei maratoane cu timpi sub 2 ore și 14 minute, este foarte aproape să doboare recordul național în această probă, stabilit în 1978 de Cătălin Andreica, care a alergat 2 ore, 12 minute și 30 de secunde.

Atletul craiovean Marius Ionescu, primul sportiv român care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a participat recent la două concursuri în străinătate, iar rezultatele îi dau încredere în perspectiva competiției supreme, care va avea loc în luna august, în Brazilia.
Pe 24 aprilie, maratonistul legitimat la CSM Craiova și CSM Ploiești a luat startul la maratonul de la Dusseldorf și s-a clasat pe locul doi, după ce anul trecut câștigase competiția din Germania. Acum, „Piciul“ a fost foarte aproape să doboare recordul național în această probă, deținut de Cătălin Andreica, care în 1978, la Campionatul European de la Praga, încheia cursa de maraton în 2 ore, 12 minute și 30 de secunde. La Dusseldorf, Marius Ionescu a încheiat cursa în 2 ore și 13 minute, fiind la doar 30 de secunde distanță de recordul național. „Sunt încrezător că mai devreme sau mai târziu am să bat recordul național. Sunt la 30 de secunde distanță de el, asta înseamnă mai puțin de o secundă pe kilometru. La Dusseldorf, micile probleme din timpul cursei, grupul în care am alergat, dar și vremea nu m-au ajutat atât de mult să scot timpul pe care eu și domnul Cătălin Geapana îl doream, dar asta nu înseamnă că nu sunt mulțumit de rezultat. Am urcat încă o treaptă, am al doilea timp din istoria maratonului din România“, a povestit ieri Marius Ionescu, pentru GdS.
Rezultatul obținut la Dusseldorf a reprezentat un nou record personal pentru alergătorul de 31 de ani. Marius se poate mândri cu faptul că este singurul român care are trei maratoane alergate cu timpi sub 2 ore și 14 minute.

Locul 9 în Italia, la o săptămână după maratonul din Germania

La o săptămână distanță de la maratonul din Germania, Marius Ionescu s-a ambiționat să ia startul la o cursă de 9,8 kilometri, la Oderzo Citta Archeologica, în Italia, o competiție ajunsă la ediția a 21-a. Olteanul a alergat în compania unor sportivi valoroși din Europa, dintre care amintim pe Danielle Meucci, campion european la maraton. „Piciul“ a încheiat cursa pe locul 9, trecând linia de finiș după 29 de minute și 38 de secunde. Câștigătorul cursei, italianul Meucci, a parcurs distanța în 28 de minute și 40 de secunde. „După o cursă de maraton obișnuiam să îmi iau o pauză activă, două sau trei săptămâni, dar de data aceasta am avut posibilitatea să verific ce a mai rămas în „rezervor“. Am mers cât se poate de relaxat în Italia și fără prea mari așteptări. Rezultatul a fost mulțumitor, un timp bun, la o săptămână după maraton. Mă așteptam să vin mai în față ca și poziție, dar organizatorii i-au adus anul acesta la start pe cei mai buni și în formă alergători din Italia și eu m-am clasat pe locul nouă“, a mai spus Marius Ionescu. „Piciu“ a sărbătorit prima zi de Paște prin muncă. „Am sărbătorit 1 Mai muncitoresc și am alergat precum un iepure“, a glumit alergătorul.

Întâi la Europene, apoi la Jocurile Olimpice

Cu trei luni înainte de Jocurile Olimpice, Marius Ionescu a vorbit despre programul său în perioada următoare. Acum va merge în pregătire la Snagov, pentru trei săptămâni, iar din luna iunie va urca la altitudine, la Piatra Arsă. Înainte de Jocurile Olimpice, atletul craiovean vrea să participe la Campionatul European de la Amsterdam, din 9-10 iulie, în proba de semimaraton. „Ca o concluzie a primei jumătăți de an, pot spune că sunt mulțumit și încrezător. Acum urmează ce aștept de patru ani, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro“, a mai spus Marius Ionescu.

Propuși cetățeni de onoare. Și doar atât

În urmă cu exact un an, cei doi mari atleți de la CSM Craiova, Marius Ionescu și Claudia Ștef, calificați pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, au fost propuși pentru titlul de cetățean de onoare al Craiovei, dar inițiativa consilierului local Andrei Nanu a fost sortită eșecului. „A fost făcut proiect de hotărâre și raport, cu o zi înainte de ședință, și mi s-a spus că se va lucra la el, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Nu a fost pus pe ordinea de zi, iar apoi nu am mai primit nici o informație. Acum mi se va termina mandatul de consilier, dar sper că cei care vor veni după mine vor susține din nou acest demers“, a spus ieri consilierul local Andrei Nanu. La rândul său, viceprimarul Mihail Genoiu a declarat ieri pentru GdS că ar susține oricând o astfel de propunere, mai ales că și el a practicat atletismul: „Ca fost atlet de performanță și fost coleg cu Claudia Ștef, aș susține oricând o astfel de propunere“. Pentru anul acesta s-au votat deja cele trei personalități care vor primi titlul de cetățean de onoare, una este Dan Pascu, antrenorul echipei masculine de volei SCM-U Craiova, care săptămâna trecută a devenit campioană națională. Ceilalți doi noi cetățeni de onoare sunt dirijorul Eugen Doga și scriitorul Nicolae Bălașa.

16 maratoniști au testat traseul de la Rio

La sfârșitul lunii trecute, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio au programat un test al traseului pe care se va alerga maratonul olimpic, 16 sportivi luând parte la această cursă. Oficialii de la Rio 2016 au spus că 95 la sută din traseu a fost definitivat, mici schimbări putând fi făcute înainte de competiția oficială, fetele pe 14 august, iar băieții în 21 august. Cursa a fost câștigată de Marcio Silva, în 2:32.22. Traseul a fost ales pentru a purta alergătorii prin cele mai frumoase zone ale metropolei braziliene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS