10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep luptă cu Stosur pentru un loc în finala de la Madrid

Halep luptă cu Stosur pentru un loc în finala de la Madrid

Simona Halep, ocupanta locului şapte în clasamentul WTA, a câştigat, ieri, scor 6-3, 0-6, 6-1, meciul jucat cu o altă româncă, Irina Begu (34 WTA), în sferturile turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro, și s-a calificat în semifinalele competiției patronate de Ion Țiriac.

În semifinale, programate astăzi, de la ora 21.00, Simona Halep o va întâlni pe  Samantha Stosur, care a învins-o aseară pe românca Patricia Ţig (21 de ani, 134 WTA), cu 6-3, 6-4.

Revenind la partiida dintre Halep şi Begu, a fost a patra confruntare dintre cele două jucătoare, iar partida dintre cele două combatante a durat o oră şi 38 de minute. În primul act, Halep a început bine, reuşind să câştige primul game al meciului pe serviciul adversarei. S-a distanţat imediat şi a condus, scor 2-0, iar de acolo fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul. În ultimul game al setului, Simona a reuşit un nou break şi şi-a adjudecat setul, scor 6-3.
Setul secund s-a desfăşurat după cu totul alte coordonate. Constănţeanca de 24 de ani nu şi-a mai regăsit ritmul din primul act, iar Irina Begu, ajutată şi de antrenorul Adrian Cruciat, a câştigat setul doi fără a ceda vreun game. S-a terminat 6-0, iar meciul a intrat în decisiv.
Cea mai bine clasată româncă din circuitul WTA a început furibund ultimul act, fiind pregătită pentru un reviriment. A câştigat reuşit un nou break, după ce şi-a câştigat serviciul în debutul setului, iar tabela indica 2-0. Halep a condus şi cu 3-0, dar imediat Begu şi-a câştigat serviciul. Simona a reuşit din nou breakul, iar scorul a devenit 5-1, constănţeanca urmănd să servească pentru câştigarea partidei. Ultimul game a fost unul strâns, Halep adjudecându-şi şi ultimul set, reuşind să se califice în semifinalele turneului.
„Îmi cer scuze pentru ieşirile din meciul de astăzi. Am fost foarte nervoasă“, a spus Halep la finalul meciului.
A patra româncă prezentă în sferturile de finală, Sorana Cârstea, a pierdut greu cu Dominika Cibulkova (Slovacia, 38 WTA), scor 6-4, 3-6, 3-6. În semifinale a ajuns și americanca Louisa Chirico, după ce a dispus cu 7-6 (1), 6-2 de australianca de origine rusă Daria Gavrilova. În penultimul act de la Madrid, Louisa Chirico o va înfrunta pe Dominika Cibulkova.
Halep a rămas cea mai bine clasată tenismană pe tabloul principal. Favorita 1, poloneza Agnieszka
Radwanska (locul 2 WTA), a fost eliminată în primul tur. Nemțoaica Angelique Kerber, cap de serie numărul 2, a pierdut tot în primul tur. Au mai părăsit întrecerea Garbine Muguruza (4 WTA), Viktoria Azarenka (5 WTA) şi Petra Kvitova (6 WTA).
Simona Halep a bifat o finală la Madrid, în 2014, dar anul trecut a fost eliminată în primul tur, astfel încât românca poate câştiga puncte importante în clasament. 1.000 de puncte va primi câştigătoarea trofeului spaniol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS