16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportReal Madrid şi-a asigurat prezenţa în finala Ligii Campionilor

Real Madrid şi-a asigurat prezenţa în finala Ligii Campionilor

Gareth Bale (la minge) a făcut diferența în semifinala cu „cetățenii” (foto: uefa.com)
Gareth Bale (la minge) a făcut diferența în semifinala cu „cetățenii” (foto: uefa.com)

Formaţia spaniolă Real Madrid este a doua finalistă a Ligii Campionilor, urmând să evolueze pentru trofeu împotriva concitadinei Atletico Madrid, care a eliminat-o în semifinale pe Bayern Munchen. „Galacticii” şi-au asigurat prezenţa în ultimul act după ce s-au impus ieri seară, scor 1-0, pe „Santiago Bernabeu”, în returul semifinalei cu Manchster City. În prima manşă, disputată în Anglia, a fost egal, 0-0.

Madrilenii au marcat după un şut al lui Gareth Bale, uşor deviat de Fernando, faza în sine fiind creată de Carvajal (’20, 1-0).

bunnn

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modric (’88, Kovacic), Kroos, Isco (’67, J. Rodriguez) – Jese (’56, Lucas), Ronaldo, Bale. Antrenor: Zinedine Zidane.

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (’10, Mangala), Otamendi, Clichy – Fernando – J. Navas (’69, Iheanacho), Fernandinho, Toure (’61, R. Sterling), De Bruyne – Aguero. Manuel Pellegrini.

Cartonaşe galbene: Lucas ’83 / De Bruyne ’30, Fernando ’71, Otamendi ’90+4.

A arbitrat: Damir Skomina (Slovenia).

"FBL-EUR-C1-REALMADRID-MAN CITY"

Finala Ligii Campionilor va avea loc în data de 28 mai, pe stadionul „San Siro”, din Milano.

 

Pellegrini: A fost un meci foarte strâns și foarte echilibrat

 

Chilianul Manuel Pellegrini, antrenorul echipei Manchester City, s-a declarat nemulțumit de jocul elevilor săi, dar consideră că ar fi trebuit să se ajungă la penaltiuri.

"Real Madrid v Manchester City FC - UEFA Champions League Semi Final: Second Leg"
„Nu sunt mulțumit de ce am produs. Am încercat fără succes. În ce privește golul, am avut ghinion, a fost o centrare deviată. Punctul nostru slab a fost acela că nu am avut jucători precum David Silva (accidentat), mijlocași creativi pentru a genera pericol. Dar am muncit bine pe toată durata meciului și Real Madrid nu și-a creat prea multe ocazii”, a spus Pellegrini, care se va despărți de City la finalul sezonului.
„Nici una dintre echipe nu a meritat să câștige acest meci. Poate că era mai corect să se ajungă la penaltiuri. Am văzut multă muncă din partea ambelor echipe și foarte puțin fotbal. Apărarea a cântărit mai mult în fața atacanților și niciuna din echipe nu și-a asumat riscuri. A fost un meci foarte strâns și foarte echilibrat. Este un pas în plus, dar această echipă are nevoie să dispute finale în anii ce vor veni”, a adăugat Pellegrini.

 

Zidane: Ne-am calificat şi suntem foarte fericiţi

 

Antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, a declarat că jucătorii său au suferit în multe momente ale confruntării cu Manchester City, dar au muncit din greu şi de aceea au obţinut calificarea în finală.

Zizou
„Am suferit, aşa cum am ştiut că se va întâmpla. În cele din urmă, ne-am calificat şi suntem foarte fericiţi. Jucătorii merită acest lucru. Fanii au fost alături de jucători pentru tot meciul şi asta ajută întotdeauna. Cristiano a jucat cum o face întotdeauna, la superlativ, dar toată lumea a muncit din greu şi de aceea suntem în finală. Sunt încântat de ceea ce s-a întâmplat. Finala va fi perfect echilibrată, dar acum ne vom bucura de calificare. Este o zi importantă pentru Real Madrid. Sunt foarte fericit, dar nu doar pentru mine. Sunt fericit pentru jucători, deoarece au făcut o treabă excelentă. Trebuie să te aştepti să suferi întotdeauna într-o semifinală de Ligă, dar finala te descătuşează. Trebuie să ne bucurăm de acest moment alături de fani, dar nu am realizat încă maximum. Ştim că vom avea un meci complicat pe 28 mai cu Atletico, dar acum trebuie să ne odihnim şi să ne gândim la jocul nostru de duminică”, a declarat „Zizou”.
„Sunt foarte fericit să am posibilitatea de a antrena aceşti jucători. Toată lumea este importantă. Trebuie sa continuăm să lucrăm împreună şi să gândim că putem face lucruri importante. Asta e ceea ce am realizat în seara asta. Eu sunt antrenorul şi cu siguranţă am adus lucruri pozitive, dar echipa a pus totul în practică. Jucătorii sunt cei mai importanţi pentru că îmi permit să mă bucur de fotbal. Sunt fericit să îi văd cum progresează în fiecare zi. Trebuie să trăieşti în fiecare zi cu o intensitate maximă şi să te gândeşti că s-ar putea să fie ultima”, a completat Zinedine Zidane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS