10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTriplă de aur pentru Alex Coman

Triplă de aur pentru Alex Coman

alex coman

Tenismanul craiovean Alexandru Coman (foto) a câștigat recent toate cele trei probe ale turneului „Head Rotary“, din circuitul național categoria A, găzduit de Focșani. Sportivul legitimat la CSM Craiova a reușit prima triplă de aur din acest an, impunându-se la simplu, la dublu masculin, alături de Andrei Firaru (Slatina) și la dublu mixt, unde a făcut pereche cu Bianca Marinescu, din Târgoviște.
„A fost un turneu dificil la Focșani, au participat șapte din primii 20 de băieți din clasamentul național, iar eu am câștigat toate meciurile fără să pierd vreun set. Am avut trei meciuri pe zi, de simplu, dublu masculin și dublu mixt, iar câștigarea tuturor meciurilor la un turneu de categoria A național a fost un lucru extraordinar pentru mine, mai ales că veneam după o săptămână dificilă, unde am participat la selecția națională U12 la București“, a spus ieri tânărul jucător.
La selecția națională, sportivul pregătit de Alex Banciu s-a clasat pe locul șase. „A fost cea mai grea competiție la această categorie de vârstă, pentru că la start au fost cei mai buni 16 copii din țară. Eu sunt cu un an mai mic decât principalii mei competitori și cu toate astea am câștigat patru din cele opt meciuri disputate și m-am clasat pe un excelent loc șase. M-am ridicat la nivelul adversarilor mei mai experimentați. Am fost aproape să produc surpriza în meciurile pe care le-am pierdut în fața favoriților principali, pentru că am condus de fiecare dată în setul decisiv cu 4-3. Rezultatele acestea se datorează muncii din ultimul an cu Alex Banciu și Corina Banciu, care se ocupă cu pregătirea mea fizică“, a mai spus Alexandru Coman.
După ultimele rezultate, jucătorul de la CSM Craiova va urca o treaptă în clasamentul național U12 și va ocupa locul opt, fiind cel mai bine clasat sportiv din țară la grupa sa de vârstă, sportivi născuți în anul 2005.

Alex Coman alături de antrenorul său, Alex Banciu
Alex Coman alături de antrenorul său, Alex Banciu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS