12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletico Madrid, prima echipă calificată în finala Ligii Campionilor

Atletico Madrid, prima echipă calificată în finala Ligii Campionilor

Antoine Griezmann le-a stricat planurile celor de la Bayern Munchen (foto: uefa.com)
Antoine Griezmann le-a stricat planurile celor de la Bayern Munchen (foto: uefa.com)

Formaţia Atletico Madrid a pierdut ieri seară, scor 1-2, pe „Allianz Arena”, în faţa echipei Bayern Munchen, în manşa a doua din faza semifinalelor Ligii Campionilor. Cum în meciul tur scorul a fost 1-0 în favoarea spaniolilor, Atletico s-a calificat în finala competiţiei graţie golului marcat în Germania. Ibericii vor evolua cu învingătoarea partidei dintre Real Madrid şi Manchester City, programată în această seară, de la ora 21.45 (Pro Tv), în returul celeilalte semifinale.

Germanii au deschis scorul prin Xabi Alonso, al cărui şut din lovitură liberă de 17 metri a fost uşor deviat de Jimenez, suficient însă să-l păcălească pe Oblak (’31, 1-0).

"FC Bayern Muenchen v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Semi Final: Second Leg"

Gazdele au trecut pe lângă 2-0 în minutul 34, când Jimenez l-a ţinut în careu pe Muller, iar turcul Cakir a indicat punctul cu var.

"FC Bayern Muenchen v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Semi Final: Second Leg"

Tot Muller şi-a asumat execuţia penaltiului, dar a şutat telefonat, permiţându-i lui Oblak să se remarce şi să-şi menţină echipa în „viaţă” (’34).

 

Germanii n-au găsit golul de „aur”

 

La reluare, nemţii s-au aruncat în ofensivă şi au neglijat apărarea, fapt speculat de madrileni, care au egalat prin Antoine Griezmann, cu un şut de la 16 metri, după o pasă excelentă a lui Torres (’54, 1-1).

25

Bayern a revenit în avantaj în minutul 75, după o centrare de pe stânga a lui Alaba pentru Vidal, care a întors mingea la Lewandowski, polonezul marcând cu capul de la patru metri (’75, 2-1).

"FC Bayern Muenchen v Club Atletico de Madrid - UEFA Champions League Semi Final: Second Leg"

Atletico a beneficiat şi ea de o lovitură de pedeapsă, chiar dacă faultul lui Martinez asupra lui Torres a fost comis în afara careului, o eroare mare a arbitrului turc.

"FBL-EUR-C1-BAYERN-MUNICH-ATLETICO-MADRID"

Torres a avut şansa să închidă meciul, dar şutul său de la punctul cu var a fost intuit de Neuer, care a respins (’84).

Bayern a atacat furibund în final, dar fără rezultat, spaniolii reuşind să nu încaseze gol, ceea ce ar fi condus la eliminare.

Bayern Munchen: Neuer – Lahm, Boateng, Martinez, Alaba – Alonso – D. Costa (’73, Coman), Muller, Vidal, Ribery – Lewandowski. Antrenor: Josep Guardiola.

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Godin, Jimenez, Filipe Luis – Niguez, Gabi, A. Fernandez (’46, Carrasco), Koke (’90+3, Savic) – Torres, Griezmann (’82, Thomas). Antrenor: Diego Simeone.

Cartonaşe galbene: Martinez ’84 / Jiemenez ’34.

A arbitrat: Cuneyt Cakir.

 

Simeone, în extaz

 

Antrenorul argentinian al formației Atletico Madrid, Diego Simeone, a declarat la finalul meciului cu Bayern Munchen că a fost fascinat de jocul prestat de echipa antrenată de Josep Guardiola în prima repriză.

diego-simeone_1q5cw52uh1ex91qpagxi0cmz0o
„În prima repriză, am avut în faţă cel mai tare adversar pe care l-am putut avea. Cei de la Bayern au avut mingea, au câştigat duelurile directe. A fost incredibil şi minunat să văd o echipă cu o asemenea continuitate şi intensitate în joc. Mă îndrăgostisem de jocul lor, noi nu am putut răspunde, dar reacţia de la penaltiul apărat de Oblak a fost bună. Repriza a doua a fost diferită, după intrarea lui Carrasco. Echipa mea a câştigat dueluri, a avut tranziţie între atac şi apărare, apoi a venit golul. Am ajuns în finală după ce am eliminat două dintre cele trei mari cluburi ale lumii şi acest lucru mă face foarte fericit”, a declarat Simeone.
Cu Simeone antrenor, Atletico Madrid a jucat în 2014 finala Ligii Campionilor, pierdută însă în faţa rivalei Real Madrid.
„Cu Real Madrid nu va fi nici o revanşă. Vrem mai mult în viaţă, nu există revanşe, există doar oportunităţi noi. Sunt fericit pentru oamenii care lucrează aici. Nu este o coincidenţă că am am jucat finala Ligii Europa şi am ajuns în două finale ale Ligii Campionilor”, a comentat Diego Simeone.

 

Guardiola: Sper ca Ancelotti să facă ce n-am reuşit eu

 

Antrenorul echipei Bayern Munchen, Pep Guardiola, a recunoscut la finalul meciului cu Atletico Madrid că trupa lui Simeone a meritat calificarea în finala Ligii Campionilor.

"FBL-EUR-C1-BAYERN-MUNICH-ATLETICO-MADRID"
„Vreau să o felicit pe Atletico. Sunt mândru de jucătorii mei, a fost un meci bun pentru suporterii noştri. Atletico este o echipă bună, merită să fie în finală. Sper ca viitorul antrenor, Carlo Ancelotti să facă mai multe decât am făcut eu şi să câştige Liga Campionilor. Eu sunt bucuros, în ciuda dezamăgirii jucătorilor mei. Nu am înscris la Madrid, dar aici trebuia să dăm cel puţin cinci goluri. Nu am pierdut pentru că Thomas Muller a ratat un penalti. Am făcut totul aşa cum trebuia. Am dat totul în acest meci dar nu a fost să fie. Acum ne mai rămâne doar competiţia internă, pe care trebuie să o câştigăm”, a spus Guardiola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS