24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Aşa mai merge!

Andrei Ivan a marcat un gol superb cu capul (foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan a marcat un gol superb cu capul (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova s-a impus categoric, scor 2-0, în partida disputată duminică, pe stadionul „Extensiv”, în compania echipei Concordia Chiajna, contând pentru etapa a 9-a din play-out-ul Ligii I. Trupa lui Daniel Mogoşanu se află la a doua victorie consecutivă.

Lovitura de începere a dat-o atleta craioveană Clauda Ştef, care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ea primind aplauzele celor aproximativ 2000 de spectatori prezenţi în tribune.

_DSC0026

Alb-albaştrii au deschis scorul prin Alexandru Băluţă, care a reluat de la zece metri o pasă excelentă venită de la Bancu, după o pătrundere în careu pe partea stângă (’17, 1-0).

Bălgrădean a fost spectator la şutul lui Băluţă
Bălgrădean a fost spectator la şutul lui Băluţă

Gruparea din Bănie şi-a majorat avantajul după un gol superb, Andrei Ivan reluând cu capul, de la şapte metri, peste Cristi Bălgrădean, o centrare din corner a lui Zlatinski (’24, 2-0).

_DSC0044

CSU Craiova: L. Popescu – Dumitraş, Popov, Iliev, Vătăjelu – Madson (’88, Mateiu), Zlatinski, Bancu – Băluţă (’67, Măzărache), Ivan (’85, Hergheligiu), Nuno Rocha. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.
Concordia Chiajna: Bălgrădean – Grădinaru (’46, Feussi), Tincu, Odibe, Niasse, Bucurică – M. Cristescu (’46, Purece), Obodo, Giurgiu (’73, Roșu) – Milevskiy, Pena. Antrenor: Adrian Falub.

Cartonaşe galbene: Madson ’71 / Grădinaru ’40, Odibe ’71.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre, Adrian Ghinguleac – Iulian Dima, Andrei Antonie; Iulius Timar.
Observatori: Romulus Gabor, Stan Prodan.

În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova a revenit pe locul şapte în clasament, iar în etapa viitoare se va deplasa în Banat, pentru disputa cu ACS Poli Timişoara, programată luni, 9 mai, de la ora 20.30.

 

Mogoşanu: Ne bucură victoria

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu, a fost mulţumit pentru succesul contra Concordiei şi se gândeşte deja la următoarea provocare.

_DSC0077

„Suntem în grafic pentru cupele europene. Ne bucură victoria, este foarte importantă şi este coroborată cu succesul de la Voluntari, iar acum ne aşteaptă un meci greu la Timişoara, pentru că Poli este o echipă aflată într-o situaţie delicată. Eu sper să câştigăm şi acolo cele trei puncte şi să ne dea încredere în ceea ce avem de făcut. Le-am dat băieţilor două zile libere. O să vedem care este şi situaţia lui Acka, dacă poate să se alăture lotului în deplasarea de la Timişoara şi mă îngrijorează foarte tare că se face cumul de cartonaşe galbene la mai mulţi jucători. Nu cumva să am lipsă din primul unsprezece vreo doi, trei jucători la un joc că atunci se vor crea probleme”, a declarat Daniel Mogoşanu.

Strategul grupării oltene a vorbit despre reuşita lui Andrei Ivan şi despre prezenţa reprezentanţilor clubului italian Sassuolo în tribuna oficială, considerând că au avut ce să vadă la atacantul de 19 ani: „Andrei Ivan este un jucător de calitate, a trecut şi el printr-o perioadă grea şi sper ca odată cu marcarea acestui gol lucrurile să se schimbe, să fie mult mai încrezător în potenţialul său, pentru că este unul mare. Nu sunt în măsură să vorbesc despre delegaţia celor de la Sassuolo venită la meci special să-l vadă. L-au văzut, au tras concluziile şi decizia le aparţine”.

 

Băluţă: Mă bucur că am marcat după o perioadă lungă

 

Mijlocaşul craiovean Alexandru Băluţă a fost foarte bucuros pentru reuşita sa şi speră să-şi ajute echipa să câştige şi următoarele meciuri, astfel încât la finalul play-out-ului CSU să se regăsească pe locul şapte.

_DSC0039

„Ne aşteptam să avem un meci greu ţinând cont şi de situaţia din clasament a celor de Chiajna. Mă bucur că am marcat după o perioadă lungă, iar prin evoluţia mea am ajutat echipa, am adus un plus. Am profitat de şansa care mi s-a oferit să fiu titular şi am evoluat la capacitate maximă. Şi în următoarele meciuri nu ar trebui să ne mulţumim cu un punct, ci să fim concentraţi cum s-a întâmplat astăzi (duminică – n.r.) şi să obţinem victoria. Dacă vom câştiga toate meciurile până la final ajungem sigur în Europa“, a declarat Alexandru Băluţă.

 

Ivan: Ne-am zbătut mult ca să câştigăm

 

Autorul celui de-al doilea gol al Craiovei, Andrei Ivan, a admis că victoria a fost muncită, dar că este important că suporterii care au venit la stadion au plecat mulţumiţi de cele văzute.

_DSC0050

„Ne-am zbătut mult ca să câştigăm acest meci şi sunt bucuros că am luat cele trei puncte şi că au venit suporterii la stadion ca să ne susţină chiar în ziua de Paşte. Am fost motivat să marchez. Nu am ştiut că în tribune s-a aflat şi directorul sportiv al lui Sassuolo. Eu sunt jucătorul Universităţii Craiova, îmi fac meseria aici şi vom vedea ce va fi pe viitor”, a spus Andrei Ivan.

 

Laurenţiu Popescu: Încerc să-mi fac şi eu numele cunoscut

 

Aflat pentru a doua oară consecutiv titular în poarta CS Universitatea Craiova, Laurenţiu Popescu a avut o evoluţie bună, a fost sigur pe intervenţii şi a contribuit astfel la obţinerea celor trei puncte.

_DSC0071

„Era foarte important să câştigăm, pentru că a făcut-o şi Iaşiul şi ne bucurăm. Încerc să-mi fac şi eu numele cunoscut în poarta Craiovei. Am fost rivalul lui ’Pufi’ (Cristi Bălgrădean – n.r.) astăzi (duminică – n.r.) şi mă bucur că l-am bătut. Am petrecut un an împreună înainte şi este un portar valoros. Mai este până la meciul cu Iaşi şi trebuie să câştigăm tot până atunci”, a spus „Popică”.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0002

_DSC0003

_DSC0010

_DSC0013

_DSC0029

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0034

_DSC0045

_DSC0046

_DSC0048

_DSC0053

_DSC0055

_DSC0059

_DSC0061

_DSC0063

_DSC0064

_DSC0067

_DSC0069

_DSC0074

_DSC0075

_DSC0076

_DSC0078

_DSC0082

_DSC0084

_DSC0088

_DSC0090

_DSC0091

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS