12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPro Junior și Oltenia, victorioase

Pro Junior și Oltenia, victorioase

Juniorii lui Mircea Popa (foto dreapta) şi-au făcut un obicei din a câştiga trofee la Severin (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Juniorii lui Mircea Popa (foto dreapta) şi-au făcut un obicei din a câştiga trofee la Severin (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Cluburile craiovene Pro Junior și Oltenia Junior au bifat succese frumoase la Cupa „Iepurașul“, competiție juvenilă, organizată recent de Luceafărul Severin la malul Dunării, pentru diferite categorii de vârstă.
Pro Junior a triumfat cu grupa de copii născuți în 2004, compusă din Ianis Popescu (desemnat portarul turneului), Cosmin Onea, Mario Ștefan, Dragoș Predescu, Fabian Mustafa, Liviu Bărbulescu, Raul Costea, Robert Nica, Alex Fueru, Alex Ilie, Alex Ștefan, Teo Bălan, Mario Mocanu, Alin Brânzan, Roberto Olteanu, Mihai Anghelescu, Andrei Purcaru, Mădălin Rusu, Ștefan Joița și Bogdan Mustafa. Formația antrenată de Mircea Popa a câștigat grupa B, înregistrând victorii pe linie, 4-0 cu Drăgășani, 5-0 cu Luceafărul II Severin, Viitorul Calafat 5-0 și CSM Vâlcea 2-0. În confruntarea cu primul loc din grupa A, Luceafărul I Severin, scorul a fost egal, 0-0, dar s-a ținut cont de golaverajul înregistrat în jocurile anterioare, fapt care i-a avantajat pe craioveni. Pro Junior Craiova a fost urmată în clasament de Luceafărul I Severin, CSM Vâlcea, LPS Banatul, Djerdap Kladovo, Oltenia Craiova, CSM Drăgășani, Viitorul Calafat, Luceafărul II Severin și Oltenia II.
„Am mai câștigat turnee și anul trecut la Severin și se pare că ne priește fotbalul pe malul Dunării. E un loc în care mergem de fiecare dată cu mare plăcere. Am participat cu patru grupe de copii, dar realizarea cea mai mare a fost la grupa 2004, locul I, și ne-a mulțumit jocul. Am încheiat fără gol primit cele cinci meciuri și am marcat de 16 ori. A fost o competiție puternică și benefică, pentru că turneele de acest gen fac să crească valoarea copiilor și nouă ne aduc bucurie dacă mai sunt și rezultate bune. Evidențiez întreaga echipă, nu un jucător anume. Avem un grup unit și așa se justifică și rezultatele înregistrate“, a declarat antrenorul Mircea Popa, pentru GdS.

Echipa lui Adi Troacă a câștigat la categoria 2008

Oltenia Junior, grupa de copii născuţi în 2008
Oltenia Junior, grupa de copii născuţi în 2008

Celălalt succes al craiovenilor i-a aparținut clubului Oltenia Junior și a fost înregistrat la categoria copiilor născuți în 2008. Echipa antrenată de Adi Troacă a avut trei victorii în grupă, 9-0 cu Luceafărul II Severin, 10-6 cu Djerdap Kladovo (Serbia) și 9-5 cu LPS Târgu Jiu, a depășit-o pe CSJ Știința U Craiova cu 4-2 în semifinale, iar în ultimul act a dispus cu 4-3 de Luceafărul I Severin.
„A fost un turneu foarte reușit, iar copiii mei și-au demonstrat valoarea câștigând toate meciurile disputate. Am plecat spre Severin cu gândul să câştigăm primul loc, iar evoluția echipei a fost pe măsura așteptărilor. Am fost foarte mulțumit de jocul acestor băieți minunați și sper să aibă mereu aceeași dorință de a fi învingători“, a declarat Adi Troacă, pentru GdS.
Lotul grupei de copii născuți în 2008 de la Oltenia Junior îi cuprinde pe următorii: Robert Nica, Alex Țărineanu, Eduard Grâcleanu, Marco Papură, David Zană, Mihnea Țecu, Rareș Ecobici, Karim Mihail, Eduard Voinea, Gabriel Lupu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS