22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova încearcă să elimine Clujul din Cupă

SCM Craiova încearcă să elimine Clujul din Cupă

Cristina Florica (la minge) şi colegele sale încearcă să învingă pentru a treia oară în acest sezon Clujul şi să meargă mai departe în Cupă (Foto: Arhiva GdS)
Cristina Florica (la minge) şi colegele sale încearcă să învingă pentru a treia oară în acest sezon Clujul şi să meargă mai departe în Cupă (Foto: Arhiva GdS)

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a tras cortina peste Liga Națională de handbal feminin, dar sportivele de la SCM Craiova nu au intrat în vacanță pentru că astăzi vor juca în Cupa României, mai exact în optimile de finală. Elevele Simonei Gogârlă vor primi vizita formației Universitatea Cluj, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, și speră că vor reuși să ajungă cât mai departe în cea de-a doua competiție națională.
„Este un meci greu, trebuie tratat serios, și îmi doresc să nu fie ultimul din această competiție sau ultimul acasă. Ne dorim să facem un joc plăcut, să nu dezamăgim“, a spus ieri jucătoarea Dana Băbeanu, într-o conferință de presă. La rândul său, antrenoarea Simona Gogârlă a precizat că elevele sale au ascendent moral asupra clujencelor, pe care le-au învins de două ori în acest sezon, în campionat.
În turul campionatului, Craiova s-a impus la Cluj cu scorul de 38-28, iar în retur formația din Bănie a câștigat la limită, scor 30-29, disputa cu formația antrenată de Carmen Amariei.
„Pentru noi este un meci pe care trebuie să-l câștigăm, nu ne interesează altceva! În acest sezon am învins de două ori Clujul. Important este ca fetele să intre în teren concentrate la joc, să evolueze cu ambiție și să eliminăm pe cât posibil greșelile neforțate, pentru a ne califica mai departe. Să sperăm că publicul va fi alături și ne va susține“, a spus Gogârlă.

„Nu ne gândim la vacanță“

SCM Craiova a încheiat campionatul pe locul șapte, oltencele având trei victorii consecutive în ultimele meciuri din Liga Națională, ce-i drept în fața codașelor clasamentului. „Sunt bucuroasă că am câștigat maximum de puncte pe acest final de campioanat, așa cum ne propusesem. Fetele au fost extraordinare, au jucat foarte bine și merită felicitări. Acum avem un moral bun pentru acest start în Cupa României și o să facem tot posibilul să câștigăm. Nu ne gândim la vacanță“, a completat Gogârlă.

Anul trecut s-au clasat pe locul trei

În sezonul trecut, echipa craioveană, antrenată de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, a ocupat locul trei la Cupa României de la Baia Mare, după ce a învins în finala mică pe Neptun Constanța, cu scorul de 28-25. Prin acea clasare, oltencele au obținut calificarea în Cupa Cupelor, competiție în care au ajuns până în optimile de finală, fiind eliminate de titrata Krim Ljubljana.
Celelalte meciuri programate astăzi în optimile de finală ale Cupei României: Unirea Slobozia – Măgura Cisnădie (ora 17.00), CSM Bistrița – Rapid București (17.00), CSM Ploiești – HCM Baia Mare (ora 18.00, Digi Sport), Danubius Galați – HCM Roman (ora 18.00), Dunărea Brăila – HCM Vâlcea (ora 18.00), HC Alba Sebeș – HC Zalău (ora 18.00), Corona Brașov – CSM București (ora 21.00, Digi Sport). Optimile de finală se dispută într-o singură manșă, iar în caz de egalitate la finalul celor 60 de minute se vor executa aruncări de la 7 metri pentru desemnarea câștigătoarei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS