11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Popică“ se ridică!

„Popică“ se ridică!

Portarul Laurenţiu Popescu a debutat cu dreptul în Liga I (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Portarul Laurenţiu Popescu a debutat cu dreptul în Liga I (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a obținut luni seară un rezultat excelent, a câștigat la Voluntari cu 2-0 și a „fugit“ de urmăritoarele aflate în lupta pentru evitarea retrogradării, ajungând în fruntea plutonului din play-out. Pe lângă jocul bun prestat de trupa lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu și contabilizarea tuturor punctelor puse în jocul din Ilfov, gruparea alb-albastră a mai câștigat ceva: un portar. Laurențiu Popescu, un produs al Academiei „Gică Popescu“, a debutat cum nu se poate mai bine în Liga I, a intervenit de patru ori in extremis, reușind spre final să apere un penalti, comis tot de el, ce-i drept.
„Popică“, unul dintre tinerii intrați pe mâna lui Silviu și Tibi Lung de la înrolarea din urmă cu trei ani la CS Universitatea Craiova, a declarat, pentru GdS, că a avut emoții doar la începutul partidei și că a fost convins că va apăra lovitura de la 11 metri executată de Vlad Achim.
„Am așteptat de mult timp acest moment și am avut emoții la început, dar cred că era normal să fie așa. Mi-a dat curaj intervenția pe care am avut-o la centrarea aceea de pe stânga, a lui Voduț, când am respins mingea de la picioarele lui Bălan. În repriza a doua eram OK. Penaltiul acela a fost acordat prea ușor. Am pus puțin mâna pe el, dar nu l-am bruscat și când am văzut că dă penalti n-am mai știut ce să fac. M-am speriat puțin, recunosc. Mi-am spus în gând că pot și trebuie să-l apăr și am făcut-o. Am stat concentrat și am așteptat, nu m-am repezit pe colț și am văzut unde se duce mingea. Nici nu vă imaginați ce bucurie a fost în sufletul meu când am văzut că am respins. După meci am vorbit și cu Cătălin Straton, ne-am felicitat reciproc, pentru că și el a devenit tătic. E o victorie foarte importantă pentru noi. Nu știu dacă o să apăr și contra Concordiei, pe Extensiv, dar știu că trebuie să câștigăm și acel meci și să luptăm în continuare să rămânem pe locul șapte“, a spus Laurențiu Popescu, pentru GdS.

„Mă bucur mult că a ieșit bine“

De emoții mari a avut parte și Florian Popescu, tatăl lui Laurențiu, care a văzut meciul la un prieten, în Craiova, în timp ce mama portarului de 19 ani era cu sufletul la gură acasă, la Filiași.
„Eu am văzut meciul la Craiova, la un prieten, că intram în tură, iar soția era acasă în fața televizorului. Emoții am avut din plin și mă bucur mult că a ieșit bine. Și acum mă uit la meci, că e reluare pe Dolce 3. Mi-a plăcut meciul, dar și cum a apărat Laurențiu. La penalti a fost greșeala lui, dar s-a revanșat, însă a fost ușor acordat. Mi-a plăcut că nu și-a ales colțul și că s-a dus direct pe minge. A fost un debut cu de toate. L-am ascultat aseară (luni – n.r.), dar și acum, și a vorbit foarte mult în acest meci. Mi-a plăcut. A degajat bine, majoritatea au fost pe colegii lui. Una peste alta a ieșit bine“, a declarat Florian Popescu, pentru GdS.
Impresarul Sorin Paraschiv a venit pe stadionul „Anghel Iordănescu“ însoțit de reprezentanți ai clubului Torino, pentru a-l urmări pe Andrei Ivan, dar italienii au început să se intereseze și de Laurențiu Popescu.

Mogoșanu și Bancu, satisfăcuți

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, s-a arătat mulțumit de meciul făcut de Laurențiu Popescu și s-a bucurat pentru victoria obținută în fața Voluntariului.
„Este o victorie importantă, dar și meritată. Mă bucură debutul lui Popescu, unul reușit, în care a izbutit să-și apere o lovitură de la 11 metri. Mă îngrijorează foarte tare accidentările lui Vătăjelu și Acka, pentru că nu avem un lot prea numeros. Suntem fericiți acum, dar de mâine (marți – n.r.) trecem iar la treabă, pentru că va trebui să mai producem multe victorii dacă vrem să sperăm la locul șapte, de Europa. Diferențele sunt foarte mici, iar trei puncte te pot duce de la extaz la agonie“, a declarat Daniel Mogoșanu, la Dolce Sport.
Și Nicușor Bancu a exultat după meciul din Ilfov, mai ales că a și marcat: „Mă bucur că am reușit să câștigăm, am meritat-o pe deplin. Cu siguranță ne-a motivat și mai mult faptul că putem juca în cupele europene, dar mai este mult până la finalul sezonului. Și Iași, și CFR Cluj sunt acolo, aproape“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS