11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCity a rezistat asaltului lui Real

City a rezistat asaltului lui Real

Pepe a irosit una dintre marile ocazii de gol ale Realului în fieful "cetăţenilor" (foto: uefa.com)
Pepe a irosit una dintre marile ocazii de gol ale Realului în fieful „cetăţenilor” (foto: uefa.com)

Formaţiile Manchester City şi Real Madrid au încheiat la egalitate, scor 0-0, ieri seară, pe „Etihad Stadium”, în manşa tur a primei semifinale din Liga Campionilor. Partida a fost vioaie, dar destul de tacticizată, ambele combatante preferând să rişte foarte puţin în faza ofensivă de teamă să nu greşească şi să fie pedepsite pe contraatac.

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – J. Navas (’77, Sterling), De Bruyne, D. Silva (’39, Iheanacho) – Aguero. Antrenor: Manuel Pellegrini.

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (’89, Isco), Lucas, Benzema (’46, Jese), Bale. Antrenor: Zinedine Zidane.

Cartonaşe galbene: D. Silva ’37, Carvajal ’90+2 / Pepe ’24.

A arbitrat: Cuneyt Cakir.

Partida retur se va juca săptămâna viitoare, pe 4 mai, pe „Santiago Bernabeu”.

„Nu am fost creativi, nu ne-am procurat ocazii în ciuda dominaţiei de început de meci. Nu cred că ei sunt favoriţi. Avem aceeaşi şansă ca Real Madrid. Ei au încercat să dicteze ritmul meciului pentru a încerca apoi să tranşeze soarta acasă. Nu ne este frică să mergem pe Bernabeu şi vom vedea ce echipă joacă mai bine. Ei au venit cu un rezultat în cap. Noi, am încercat să câştigăm meciul de la început. În termeni de intenţii, cred că ele au fost de partea noastră. În repriza secundă, am pierdut controlul balonului. Atitudinea noastră nu s-a schimbat, dar când cedezi balonul Realului, încrederea sa creşte. Când nu poţi să câştigi, cea mai bună a doua chestie pe care poţi să o faci este să nu primeşti gol. Vom da totul pentru a ajunge în finală”, a declarat tehnicianul „cetățenilor”, Manuel Pellegrini.

„Sunt mulţumit, dar nu a fost uşor. Ne-am apărat foarte bine în echipă. A fost planul nostru. Am avut şi câteva ocazii şi sunt un pic decepţionat. Meritam, poate, mai mult. Dar defensiv, eu sunt mulţumit. Ne-am luptat bine, am muncit mult. Am avut ocazii în repriza secundă, însă nu am reușit să le concretizăm. Trebuie să ne odihnim bine, pentru că am suferit. Sunt 50-50% şanse. Ştim de ce suntem capabili. Am avut câteva ocazii în repriza secundă şi am presat ceva mai mult. Totuşi, City nu ne-a pus prea mari dificultăţi. Ne întoarcem cu ce ne-am dorit. Returul rămâne deschis”, a spus tehnicianul „galacticilor”, Zinedine Zidane.

Cealaltă semifinală, Atletico Madrid – Bayern Munchen, se dispută astăzi, de la ora 21.45  (Pro TV), pe „Vicente Calderon”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS