6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

S-a trezit CSU!

Nuno Rocha a fost prolific în partida de pe stadionul „Anghel Iordănescu“ (Foto: csuc.ro)
Nuno Rocha a fost prolific în partida de pe stadionul „Anghel Iordănescu“ (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a reușit să se impună ieri, cu scorul de 2-0, în Ilfov, pe stadionul „Anghel Iordănescu“, în fața echipei FC Voluntari, într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din play-out-ul Ligii I.
Alb-albaștrii au început bine prima repriză, dar au fost cât pe ce să fie conduși, după ce Acka a pierdut ușor o minge în marginea careului mare, însă Nicolae Grigore nu a reușit să speculeze eroarea (‘6). S-a consemnat o mare ratare a lui Ivan, care, scăpat singur pe partea dreaptă, a ales să paseze în fața porții, în loc să șuteze, mingea fiind respinsă de defensiva ilfoveană (‘12). A urmat o lovitură liberă, executată peste poartă de Dumitraș (‘17), și apoi s-a produs deschiderea scorului. Cel care a reușit să aprindă speranța în tabăra craioveană a fost Nuno Rocha, africanul, lansat excelent de Băluță, a sprintat cu mingea la picior pe partea dreaptă, a pătruns în careu și l-a executat pe Calancea cu un șut la colțul lung (‘32, 0-1). O ocazie de 2-0 a irosit-o Alexandru Băluță, care l-a țintit pe portarul Calancea cu un șut din interiorul careului (‘42).
Debutant în Liga I, portarul Craiovei, Laurențiu Popescu, a avut și el o intervenție bună în prima repriză, respingând de la picioarele lui Bălan o centrare șutată a lui Voduț (‘41). Altfel, titularul obișnuit dintre buturile Craiovei, Cătălin Straton, rămas acasă din cauza unei leziuni fibrilare, a devenit ieri-dimineață pentru prima dată tătic, soția sa născând o fetiță.

Bancu a risipit emoțiile

La reluare, CS Universitatea Craiova a reușit să-și țină adversarii departe de poartă o bună perioadă, însă, din păcate, l-a pierdut accidentat și pe Vătăjelu (entorsă), asta după ce în prima repriză Acka a avut probleme musculare și a fost înlocuit.
Gruparea din Bănie a bifat prima mare ocazie în minutul 65, când Bancu, servit excelent de Andrei Ivan, a rămas singur cu portarul, dar driblingul său a fost anticipat de Calancea, care a respins, mingea a ajuns la Ivan, dar șutul acestuia nu și-a atins ținta. La doar un minut, Rocha a șutat din unghi, de pe dreapta, în plasa laterală, gazdele părând dezorientate. CS Universitatea a scuturat din nou plasa Voluntariului în minutul 74, dar asistentul Bogdan Gheorghe a anulat reușita lui Bancu pe motiv de ofsaid.
În ultimul sfert de oră, alb-albaștrii au făcut pasul înapoi, iar ilfovenii au fost periculoși, Filipov șutând puțin pe lângă poartă în minutul 82.
CS Universitatea Craiova și-a mărit avantajul în minutul 89, când Bancu a pătruns pe partea stângă și a șutat de la șapte metri, din cădere, la colțul scurt (0-2).
Finalul a fost tensionat. Ilfovenii au ratat o lovitură de la 11 metri prin Vlad Achim, portarul Laurențiu Popescu reușind să apere și să-și răscumpere greșeala de la faultul asupra lui Spahjua, ce a generat penaltiul (‘90+2).
FC Voluntari: Calancea – Alcenat, Țâru, Spahjua, Barna – Moke Abro, N. Grigore – D. Rus (‘75, Filipov), V. Achim, Voduț (‘64, Tudorie) – Ad. Bălan (‘55, Monakana). Antrenor: Ionel Ganea.
CSU Craiova: L. Popescu – Dumitraș, Popov, Acka (‘19, Iliev), Vătăjelu (‘63, S. Achim) – Madson – Băluță (‘77, Măzărache), Zlatinski, Bancu, Ivan – Rocha. Antrenori: Daniel Mogoșanu, Victor Naicu.
Cartonaș galben: V. Achim ‘58.
Au arbitrat: Cristi Balaj – Vasile Marinescu, Bogdan Gheorghe; Florin Ovidiu Mazilu.
Observatori: Boca Sorin, Bogdan Buhuș.

La finalul întâlnirii, preşedintele Voluntariului, Dumitru Dragomir, l-a demis pe antrenorul Ionel Ganea.
În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova a trecut pe locul șapte, devansându-le pe CSMS Iași și CFR Cluj, iar în etapa viitoare va primi vizita celor de la Concordia Chiajna, meciul fiind programat duminică, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS