10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo: Craioveanca Monica Ungureanu, medaliată cu bronz la Campionatul European

Judo: Craioveanca Monica Ungureanu, medaliată cu bronz la Campionatul European

Craioveanca Monica Ungureanu (a doua din dreapta) a urcat pe podium la Europene
Craioveanca Monica Ungureanu (a doua din dreapta) a urcat pe podium la Europene

Monica Ungureanu, sportivă din Craiova, dar care reprezintă un club din Cluj, a cucerit medalia de bronz la categoria 48 kg, ieri, la Campionatele Europene de judo de la Kazan (Rusia), după ce a învins-o în meciul pentru locurile 3-5 pe italianca Valentina Moscatt.

Ungureanu şi-a trecut astfel prima sa medalie la o competiţie majoră, după ce a mai câştigat Grand Prix-urile de la Qinqdao (China) în 2014 şi Tbilisi 2016, precum şi Grand Slamul de la Baku în 2015.

La cat. 48 kg, Monica Ungureanu a învins-o în optimi pe Olga Aladoşvili (Georgia), în sferturi a trecut de Reka Pupp (Ungaria), dar a pierdut semifinala cu Charline van Snick (Belgia), învingând-o în meciul decisiv pe Valentina Moscatt.

Tot ieri, Andreea Chiţu a câştigat medalia de bronz la categoria 52 kg,  după ce a învins-o în meciul decisiv pe elveţianca Evelyne Tschopp.

La cat. 57 kg, Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică şi mondială, a pierdut meciul de debut, în optimi, în faţa bulgăroaicei Ivelina Ilieva. Loredana Ohâi a cedat, la rândul său, în runda inaugurală, în faţa polonezei Arleta Podolak.

România a aliniat la startul competiţiei nouă judoka, azi urmând să concureze Ştefania Adelina Dobre (63 kg) şi Cristian Bodîrlău (81 kg), iar Daniel Natea (100 kg) va intra pe tatami mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS