10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJO de la Rio / Camelia Potec va reprezenta România şi Bucureştiul la Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice

JO de la Rio / Camelia Potec va reprezenta România şi Bucureştiul la Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec (foto), va reprezenta România şi municipiul Bucureşti la aprinderea flăcării olimpice, pe 21 aprilie, în oraşul Olympia din Grecia Antică, pentru Jocurile care vor avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia) în perioada 5-21 august, informează Mediafax.
„Mă bucur şi mă simt onorată să reprezint municipiul Bucureşti si România la un asemenea eveniment cu o istorie atât de bogată. Această ceremonie reprezintă un stindard al păcii, speranţei, prieteniei şi diversităţii. Actriţe îmbrăcate în costume greceşti antice îl vor invoca pe zeul soarelui, Apollo, în ruinele templului Hera, vechi de 2600 de ani, şi vor aprinde flacăra într-un mod cu totul special. În plus, Atena reprezintă pentru mine un loc aparte, deoarece aici practic mi s-a încununat cariera sportivă prin adjudecarea titlului olimpic”, a declarat Camelia Potec, pentru site-ul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.
Flacăra Olimpică va fi aprinsă pe 21 aprilie, în oraşul Olympia, după care va face un tur prin Vechea Eladă, iar apoi va fi predată autorităţilor de la Rio de Janeiro, unde în vara acestui an, în luna august, vor avea loc Jocurile Olimpice de vară.
Camelia Potec a câştigat în anul 2004 medalia de aur la înot în cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, la proba de 200 metri liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS