11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCe echipă slabă avem!

Ce echipă slabă avem!

Jucătorii Craiovei (în alb) nu mai supără nici o adversară în ultimul timp (foto: csuc.ro)
Jucătorii Craiovei (în alb) nu mai supără nici o adversară în ultimul timp (foto: csuc.ro)

După ce priveşti Liverpool – Dortmund 4-3, un meci senzaţional, şi apoi treci la Petrolul – Craiova, scor 1-0, nu ai cum să nu rămâi marcat. Mai ales dacă eşti susţinătorul echipei CS Universitatea. Trupa lui Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu a pierdut lamentabil pe terenul ultimei clasate şi nu s-a văzut nici un fel de dorinţă de luptă în rândul alb-albaştrilor. Dacă înainte nu reuşeau să dea gol, acum par să nu mai ştie nici să se apere, mulţi dintre jucătorii Băniei fiind blazaţi.

Rezumându-ne strict la cele întâmplate vineri seară pe stadionul „Ilie Oană”, putem menţiona că evoluţia Craiovei din prima repriză a fost foarte slabă. Găzarii au avut oportunitatea de a deschide scorul în minutul 43, după ce Adrian Comănescu a acordat un penalti la o intrare fără cap a lui Kay asupra lui Paolucci, fundaşul african al Craiovei primind şi cel de-al doilea „galben” şi implicit cartonaşul roşu. Tabela a rămas totuşi neschimbată după ce Straton s-a arcuit şi a respins în corner şutul de la punctul cu var al lui Paolucci şi le-a dat astfel o palmă morală celor care l-au contestat până acum.

La reluare, CSU a continuat cu erorile în defensivă şi astfel a şi primit gol: Popov s-a apărat slab şi l-a „încurcat” pe Straton la şutul lui Astafei, care a reluat de la zece metri uşor lateral stânga pe centrul porţii (’51, 1-0). Alb-albaştrii au ieşit mai mult la joc după gol şi şi-au creat câteva oportunităţi de a egala, prin Vătăjelu, Rocha şi Zlatinski, dar tabela a „îngheţat” la 1-0, iar fanii craioveni au trăit astfel o nouă umilinţă.

Petrolul Ploieşti: Cobrea – Beţa, Mişelăricu, Benga, Begeorgi (’79, Mareş) – Stana – Gavrilă, Zoubir (’90+1, Guerriero), Ziani, Astafei – Paolucci (’62, Markos). Antrenor: Jerry Gane.

CSU Craiova: Straton – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Madson, Zlatinski, Băluţă – Ivan, Măzărache (’45+2, Achim), Rocha (’88, R. Petre). Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.

Cartonaşe galbene: Stana ’7, Begeorgi ’33, Benga ’65, Ziani ’72, Gavrilă ’83 / Kay ’20, ’42, Zlatinski ’38, Popov ’40.

Cartonaş roşu: Kay ’42.

Au arbitrat: Adrian Comănescu – Iulian George Radu, Gero Szabo; Şerbănică Imilian.

Observatori: Iulian Dima, Zoltan Szekely.

 

Jerry Gane crede în salvarea de la retrogradare

 

Antrenorul formaţiei Petrolul Ploieşti, Jerry Gane, a fost foarte bucuros pentru victoria obţinută în faţa Craiovei şi a punctat că încă speră în salvarea de la retrogradare.

„Am avut foarte multe ocazii, am pus presiune pe adversar şi am reuşit să dăm un gol meritat în a doua repriză, după care ne-am speriat puţin. N-am câştigat de foarte mult timp acasă şi am lăsat-o puţin pe Craiova să vină peste noi, dar fără să ne pună probleme. Cred că suporterii care au venit la stadion au fost mulţumiţi de ce au văzut şi sperăm să continuăm pe linia asta. A fost un meci de care pe care, pentru că şi Craiova a venit să câştige. Mai sunt şapte etape, depindem şi de celelalte rezultate, dar dacă ne ajută e posibil să mai recuperăm din puncte şi putem spera. Mai avem patru meciuri acasă, următorul e cu Botoşani, aşa că mergem pas cu pas şi o să vedem unde ajungem pe final. Respect toate echipele pe care le-am antrenat, nu am căutat nici un moment răzbunarea, am văzut numai de echipa mea. Craiova este echipa la care am crescut, am antrenat acolo şi îi urez baftă în continuare”, a declarat Jerry Gane, la Digi Sport.

 

Mogoşanu: Ăsta e lotul

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu, a afirmat că şi-ar fi dorit să alinieze o echipă ofensivă la Ploieşti şi a insinuat că valoarea lotului nu este de Liga Europa.

„Mi-aş fi dorit din tot sufletul să fac o echipă mai ofensivă, dar cred că ar fi bine să ne uităm pe foaia de joc şi să vedeţi ce jucători am avut la dispoziţie. Nu am avut jucători ofensivi, pentru că ştiţi că şi Bancu este suspendat, Mateiu nu şi-a revenit după accidentare… Ăsta este lotul de care dispun în acest moment. Rămân cu tristeţea că la ultimele jocuri terminăm cu jucători eliminaţi şi că nu reuşim să avem continuitate în rezultate. Banca de rezerve este aceeaşi, de fiecare dată sunt aceleaşi schimbări, deci asta este situaţia. Ne luptăm în continuare pentru puncte şi pentru Liga Europa. Ca să ajungem în Europa trebuie să parcurgem fiecare etapă în parte şi să acumulăm puncte”, a declarat Daniel Mogoşanu.

 

Straton: M-am săturat să aud că e vina portarilor

 

Portarul Craiovei, Cătălin Straton, a fost foarte nervos după meci şi a răbufnit în momentul în care a fost întrebat dacă îşi reproşează ceva la gol.

„Le mulţumesc suporterilor noştri că ne-au încurajat până la sfârşit. Nu ştiu ce vom face de acum înainte. Nu mă învinovăţesc cu nimic legat de gol, pentru că nu este posibil să primesc aşa pasă de la trei metri. M-am săturat să aud că e vina portarilor. Nu ştiu dacă e vina portarilor sau a altcuiva. A fost un eşec, mergem mai departe. Universitatea Craiova rămâne favorită pentru locul şapte şi ţineţi minte ce vă spun: de acum înainte nu vom mai pierde nici un meci. Nu sunt unul dintre căpitani, sunt unul dintre componenţii echipei şi ţin să le mulţumesc colegilor că sunt întotdeauna alături de mine. Şi eu sunt alături de ei şi împreună formăm o familie şi o să o scoatem la capăt. Nu mai dramatizaţi situaţia Craiovei, că nu e aşa de rău”, a tunat Straton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS