8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaționala masculină de handbal, într-o grupă explozivă în preliminariile Euro

Naționala masculină de handbal, într-o grupă explozivă în preliminariile Euro

Naţionala de handbal masculin a României va juca în grupa 2 preliminară, alături de Polonia, Belarus şi Serbia, în tentativa de a ajunge la Campionatul European din 2018, care se va desfăşura în Croaţia, conform tragerii la sorţi de ieri de la Dubrovnik. România nu a mai fost la un Euro de 22 de ani, ultima prezenţă fiind consemnată la ediţia din 1996.
Componența celor șapte grupe preliminare: grupa 1: Danemarca, Ungaria, Olanda, Letonia; grupa 2: Polonia, Belarus, Serbia, România; grupa 3: Spania, Austria, Bosnia, Finlanda; grupa 4: Islanda, Macedonia, Cehia, Ucraina; grupa 5: Germania, Slovenia, Portugalia, Elveţia; grupa 6: Suedia, Rusia, Muntenegru, Slovacia; grupa 7: Franţa, Norvegia, Lituania, Belgia.
La Campionatul European din 2018 se vor califica primele două echipe din fiecare grupă, plus naţionala cu cel mai bun punctaj de pe locul 3 (cu primele două din grupă). Preliminariilor vor începe în 2 noiembrie 2016 şi se vor încheia în 18 iunie 2017.
Drumul spre un Campionat European este extrem de dificil pentru România. Tricolorii vor juca într-o grupă preliminară cu trei naţionale care au jucat la ultimul Campionat European, Polonia, Belarus şi Serbia. „Să te califici la un Campionat European este cel mai dificil. Facem parte dintr-o grupă grea, cu echipe valoroase, dar ne batem. Adversarii nu sunt de pe altă planetă“, a declarat Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal.
România va debuta în deplasare în Grupa 2 preliminară, cu Belarus (2-3 noiembrie), apoi va susţine două jocuri pe teren propriu, probabil decisive, cu Polonia (5-6 noiembrie) şi cu Serbia (3-4 mai). Programul continuă cu Serbia (deplasare, 6-7 mai), Belarus (acasă, 14-15 iunie), Polonia (deplasare, 17-18 iunie). Toate meciurile trebuie să se desfăşoare în săli cu capacitate minimă de 2.000 de locuri, fiecare dotată cu două tabele sau cu un cub deasupra suprafeţei de joc, iar vestiarele trebuie să aibă un miminum de 70 metri pătraţi cu tot cu duşuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS