16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul aur la juniori pentru Ștefania Priceputu

Primul aur la juniori pentru Ștefania Priceputu

Luptătorii craioveni au cucerit nouă medalii la Campionatul Național de lupte libere pentru juniori, competiție desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la Târgu Mureș.
CSM Craiova a avut trei sportive pe podium. Ștefania Priceputu a cucerit un nou titlu de campioană la categoria 44 kg, în prima sa competiție la junioare. În finală, olteanca a învins-o pe târgovișteanca Maria Cioclea, prin tuş. „Am avut adversare bune, dar am reușit să cuceresc medalia de aur. A fost destul de greu, pentru că veneam după o perioadă nu tocmai bună, am fost răcită. Acum mă pregătesc acasă, la Craiova, pentru Internaționalele României, o competiție foarte grea. Acolo se va decide cine merge la Europene, se va vedea care sportiv este mai pregătit. Eu vreau și anul acesta numai locul întâi“, a spus ieri, pentru GdS, Ștefania Priceputu, care este în ultimul an la cadete și concurează cu dispensă la junioare.
Eleva lui Valentin Boboșca a avut un an 2015 de excepție, cu medalii de aur la Campionatul European, Campionatul Mondial de lupte pe plajă, Campionatul Balcanic, medalie de bronz la mondiale, plus alte titluri naționale la individual și cu echipa. Aceste performanțe i-au adus sportivei legitimate la LPS „Petrache Trișcu“ și CSM Craiova mai multe distincții, printre care amintim: sportiva anului la Federația Română de Lupte, sportiva anului în Dolj în galele organizate de DJST, respectiv ISJ Dolj.
Anul acesta va fi unul încărcat pentru luptătoarea craioveană. Va participa la competiții atât la cadeți, cât și la juniori. „Înainte de această competiție, Ștefania s-a pregătit la lot și nu am fost așa de mulțumit de evoluția ei la competiția de la Târgu Mureș. De aceea, am hotărât să se antreneze din nou cu mine la Craiova. Urmează un turneu la Severin, la sfârșitul săptămânii, apoi Internaționalele, pe 21 aprilie. Acolo se va decide cine va merge la Europene. Ștefi trebuie să fie la fel de serioasă la antrenamente, să muncească mult pentru a repeta performanțele din 2015. Va fi un an important pentru ea, pentru că va merge pe două fronturi, la cadeți și juniori, și avem și Europene, și Mondiale“, a explicat antrenorul Valentin Boboșca.
La Târgu Mureș, Ștefania a fost premiată cu suma de 5.700 de lei pentru că a cucerit Trofeul anului 2015 în cadrul Balului Junior Sport. Banii au fost strânși după ce au fost scoase la licitație tablouri cu amprentele palmelor marilor campioni ai României.
Celelalte două medalii pentru CSM Craiova au fost de bronz, obținute de Maria Corzanu (54 kg) și Ana Maria Enache (63 kg), în timp ce Daniela Vârban (48 kg) a ocupat locul cinci. În ierarhia pe cluburi a întrecerii feminine, CSM s-a situat pe locul trei.

Titluri naționale pentru Alexandra Anghel și Constantin Gheorghe

Alte două medalii de aur au fost aduse în Bănie de Alexandra Anghel (67 kg), de la CS Universitatea Craiova, și Constantin Gheorghe (63 kg), legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“. Cele două cluburi au avut și câte doi medaliați cu bronz: Sergiu Constantin (55 kg) și Ștefan Coman (60 kg) – de la CS Universitatea, Lucian Mumjiev (74 kg) și Daniel Mareș (120 kg) – de la LPS „Petrache Trișcu“. Sportivii de la Universitatea și „Trișcu“ sunt pregătiți de frații Aurel și Marius Cimpoeru.
Un alt luptător craiovean, Alin Piroi, de la LPS „Petrache Trișcu“, a participat în weekend la un turneu internațional la Salonic și a obținut medalie de argint la categoria 85 kg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS