16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism: Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu Meldonium

Atletism: Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu Meldonium

JOCURILE OLIMPICE 2012 - 800M

Una dintre cele mai bune sprintere din România, Mirela Lavric (25 de ani), a fost depistată pozitiv cu substanța Meldonium, în timpul Campionatului Mondial de sală de la Portland (SUA), din luna martie, informează EVZ. Cu aceeași substanță a fost depistată și celebra jucătoare de tenis Maria Şarapova, dar lista cuprinde peste 100 de sportivi prinși în 2016 cu Meldonium.

Acum, Lavric riscă sancțiuni drastice.

Sandu Ion, preşedinte FRA, a luat poziție în acest caz și s-a arătat contrariat de acest scandal. „Am avut o discuţie cu Mirela şi cu antrenoare ei. E o situaţie greu de gestionat. Domnişoara a recunoscut că a făcut acest lucru, la prescripţia medicului Vasile Oşean. A luat acest medicament ultima dată în luna decembrie. Federaţia Internaţională de Atletism a făcut controalele. A fost controlată ea, Răzor iar Federaţia Română de Atletism a aflat abia pe 7 martie că acest medicament se află pe lista medicamentelor interzise. Nu se ştie cât timp rămâne în organism aceste medicament. Consider că este o lipsă de comunicare între medici şi sportivi. Nu pot să vă spun ce riscă, dar e clar că riscă o suspendare. Probabil cineva ascunde ceva, asta e tot ce pot să spun. E ciudat. Tot ce putem să facem e să facem controale şi să declare pe propria răspundere că nu au luat sau dacă au luat, ce au luat. Alte arme sau pârghii nu avem, a declarat Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, la ProSport LIVE.

Sportiva „tricoloră” a reușit la turneul final de la peste Ocean să cucerească medalia de bronz cu ştafeta de 4 x 400 m, din care a făcut parte și Adelina Pastor, sportivă legitimată la CSM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS