17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, victorioasă în Israel

România, victorioasă în Israel

Naţionala masculină de handbal a României a obținut miercuri un succes important la Tel Aviv, scor 30-27 (13-15), cu echipa similară a Israelului, după un meci care a contat în play-off-ul de calificare în grupele preliminare ale Campionatului European.
Pentru România au evoluat: Popescu, Iancu – portari; Ramba 1, Mihalcea 4, Ghionea 7, Sadoveac, Fenici 2, Rohozneanu, Novanc 3, Csepreghi 4, Oprea 5, Georgescu 1, Savenco 1, Şandru, Grigoraş, Negru 2. Reprezentativa pregătită de Aihan Omer şi Sandu Iacob deţine astfel prima şansă de calificare în următoarea fază a acestei campanii, în condiţiile în care manşa retur se va desfăşura duminică (ora 18.00) la Călăraşi. Partida prezintă un interes major în rândul localnicilor și foarte probabil se va juca cu casa închisă.
Naţionala care va câştiga acest play-off se va afla, pe 14 aprilie, la Dubrovnik, în urnele tragerii la sorţi pentru grupele preliminare, alături de toate numele mari ale Europei, mai puţin Croaţia, care va găzdui turneul final din 2018. Dacă se va califica, România va fi în urma a patra, iar o grupă mai accesibilă pentru turneul final ar fi cu Islanda, Austria şi Lituania. Urnele valorice: 1: Franţa, Spania, Danemarca, Polonia, Germania, Suedia, Islanda; 2: Macedonia, Rusia, Norvegia, Ungaria, Slovenia, Belarus, Austria; 3. Serbia, Cehia, Muntenegru, Bosnia, Olanda, Portugalia, Lituania; 4: Slovacia, Letonia, Ucraina, Elveţia, România / Israel, Belgia / Turcia, Finlanda /Luxemburg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS