11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova va lupta cu Târgu Mureș pentru un loc în „careul de ași“

Craiova va lupta cu Târgu Mureș pentru un loc în „careul de ași“

Travis Bureau şi colegii săi au învins BC Mureş în urmă cu două zile şi încearcă să elimine vicecampioana din sferturile de finală ale campionatului (Foto: Arhiva GdS)
Travis Bureau şi colegii săi au învins BC Mureş în urmă cu două zile şi încearcă să elimine vicecampioana din sferturile de finală ale campionatului (Foto: Arhiva GdS)

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au încheiat cu o victorie sezonul regulat al Ligii Naționale. Oltenii au învins miercuri, în deplasare, chiar formația pe care o vor înfrunta în primul tur din play-off (sferturile de finală), BC Mureș, cu scorul de 75-62. Pentru echipa din Bănie au evoluat: Bureau (4p), Djurasovic (3), Burlacu (7), Negoiţescu (2), Micic (9), Popescu (7), Damian (5), Pantic (16), Johnson (11), Hargrove (11).
Mladen Pantic a fost desemnat MVP-ul etapei a 32-a, cu 16 puncte marcate și 10 recuperări.
Craiova a încheiat meciurile din TOP 6 pe locul patru, iar mureșenii, vicecampioni în sezonul trecut, s-au clasat pe locul cinci. În minicampionatul în care s-au duelat primele șase clasate, oltenii au avut șase victorii și patru înfrângeri. Cătălin Burlacu și colegii săi au apăsat pedala de accelerație în ultimele partide, când au câștigat patru din cinci meciuri și au schimbat de două ori liderul.
În sferturile de finală ale campionatului se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“, iar SCM-U va disputa mai multe partide pe teren propriu.
Cele patru meciuri din play-off: Steaua CSM EximBank (locul 1) – Dinamo București (locul 8) – A, CSM CSU Oradea (locul 2) – Phoenix Galați (locul 7) -B, U BT Cluj Napoca (locul 3) – CSU Atlassib Sibiu (locul 6) – C, SCM U Craiova (locul 4) – BC Mureș (locul 5) D.
Programul jocurilor este următorul: meciul 1 – 17 sau 18 aprilie, meciul 2 – 19 sau 20 aprilie, meciul 3 – 24 sau 25 aprilie, meciul 4 – 26 sau 27 aprilie, meciul 5 – 29 sau 30 aprilie. În faza a doua, cea a semifinalelor, se vor întâlni câștigătoarele seriilor A și D, respectiv B și C.

În confruntarea dintre Craiova și Târgu Mureș s-au stabilit datele de disputare ale primelor două partide: 18 aprilie – ora 17.30, apoi pe 20 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă.

S-au întâlnit de șase ori

SCM-U Craiova și BC Mureș Târgu Jiu s-au întâlnit de șase ori în acest sezon, de patru ori în Liga Națională și de două ori în sferturile de finală ale Cupei României, bilanțul fiind de 3-3. În prima fază a campionatului, Mureșul s-a impus atât în Bănie, cu 90-82, cât și pe teren propriu, scor 88-79. În schimb, în Top 6, oltenii au câștigat ambele dispute cu 98-91 și 75-62. În ceea ce privește confruntarea din Cupă, „tigrii“ din Târgu Mureș au obținut calificarea în semifinale dramatic. În tur, se impuseseră la o diferență de 19 puncte (89-70), iar craiovenii au câștigat manșa secundă cu un avantaj de 18 puncte (94-76). Diferenţa dintre cele două formaţii, după cele două manşe, a fost de un singur punct, în condițiile în care craiovenii au ratat ultimul atac.
Baschetbaliștii craioveni au liber trei zile, apoi vor reveni la antrenamente. Luni, cinci dintre componenții lotului vor pleca la Oradea, acolo unde va fi All Star Game-ul baschetului autohton, iar Travis Bureau, Darius Hargrove, Aaron Johnson, Cătălin Burlacu și Bogdan Popescu vor face parte din selecționata Sudului.

Energia a retrogradat

Cealaltă formaţie olteană, Energia Târgu Jiu, a retrogradat din Liga Naţională. Gorjenii au pierdut miercuri partida cu Dinamo, scor 65-85, şi a terminat pe locul 11 în clasament, poziție de pe care a retrogradat în Liga 1. Energia a terminat sezonul cu un bilanț de 11 victorii și 21 de înfrângeri. Clubul gorjean a promovat în 2008. Cea mai buna clasare la finalul sezonului a fost locul 3, obținut în ediția precedentă a campionatului. În 2014 a câștigat Cupa României. În 2015 a jucat în FIBA EuroChallenge și a terminat competiția pe locul 3. Sezonul acesta a evoluat în FIBA EuropeCup, calificându-se în optimile de finală ale competiției. A doua echipă retrogradată este Gaz Metan Mediaș (locul 12).
Echipele rămase pe locurile 9-10 nu vor mai juca, păstrându-şi poziţiile din clasamentul grupei 7-12. Astfel, BCMU Pitești termină pe locul 9, iar BC Timișoara pe locul 10.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS