10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPSG şi City au făcut spectacol, Wolfsburg a pedepsit Realul

PSG şi City au făcut spectacol, Wolfsburg a pedepsit Realul

Rabiot a marcat pentru PSG golul doi, dar a fost insuficient pentru victorie (foto: uefa.com)
Rabiot a marcat pentru PSG golul doi, dar a fost insuficient pentru victorie (foto: uefa.com)

Liga Campionilor a programat ieri seară ultimele două meciuri din turul sferturilor de finală, partide care au oferit spectacol iubitorilor fotbalului.

În Franţa, pe stadionul „Parc des Princes”, Paris Saint Germain a remizat, scor 2-2, cu Manchester City. Francezii au avut primii şansa deschiderii scorului, dar Zlatan Ibrahimovic a ratat o lovitură de la 11 metri, dictată după un fault comis de Sagna (’14). Replica britanicilor a venit în minutul 38, când Kevin de Bruyne a primit o pasă bună de la Fernandinho şi a şutat pe lângă Kevin Trapp (0-1). Ibrahimovic s-a revanşat pentru penaltiul irosit şi a marcat în minutul 41, din marginea careului mic (1-1). La reluare s-a jucat pe contre, PSG a marcat în minutul 58, prin Rabiot, după o pasă a lui Cavani (2-1), iar City a replicat prin Fernandinho (’72, 2-2).

PSG: Trapp – Aurier (’78, van der Wiel), Silva, Luiz, Maxwell – Rabiot (’78, Lucas), Motta, Matuidi – Di Maria, Ibrahimovic, Cavani. Antrenor: Laurent Blanc.

Manchester City: Hart – Sagna, Mangala, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, De Bruyne (’77, Delph), D. Silva (’88, Bony) – Aguero (’90+3, Kolarov). Antrenor: Manuel Pellegrini.

Cartonaşe galbene: D. Luiz ’1 / Chichy ’11, Fernando ’36, Mangala ’83, Navas ’85.

A arbitrat: Milorad Mazic (Serbia).

„Am înregistrat un rezultat bun. În prima repriză, am făcut greşeli foarte mari. Dar totul se datorează stilului nostru de a juca, vrem să câştigăm meciul din primul minut. Mai avem de jucat 90 de minute şi trebuie să ne îmbunătăţim jocul defensiv până la ora meciului. Nu suntem favoriţi la calificarea în semifinale. Nu a fost aşa nici înainte şi nu este nici acum. Între echipe puternice nu există niciodată o favorită. Returul este deschis. Va trebui să jucam fără a ne gândi că suntem calificaţi la 0-0. Nu vreau să aud discuţii despre semifinale. Totul trebuie făcut pas cu pas”, a declarat antrenorul lui City, Manuel Pellegrini.

„Nu este un rezultat bun. Nu ştiu dacă are de-a face cu nervozitatea, dar am făcut multe greşeli, în special la golul doi înscris de Manchester City. Dacă ne uităm la statistici, am jucat cum trebuia, dar am făcut greşeli. Nu e pentru prima dată când primim goluri acasă, dar am demonstrat că putem să marcăm în deplasare. Returul va fi complicat, dar cred că, dacă eliminăm greşelile din joc, este posibil să ne calificăm”, a comentat tehnicianul lui PSG, Laurent Blanc.

 

„Galacticii” au dezamăgit

 

În Germania, pe „Volkswagen Arena”, Wolfsburg i-a admnistrat o înfrângere categorică lui Real Madrid, scor 2-0. Nemţii au deschis scorul din penalti, dictat după un fault comis de Casemiro, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Ricardo Rodriguez (’18, 1-0). Wolfsburg şi-a majorat avantajul la două goluri prin Maximilian Arnold, care a fost găsit cu o pasă excelentă de Bruno Henrique Pinto şi a şutat pe jos, pe centrul porţii, păcălindu-l de Navas.

Ricardo Rodriguez a adus bucuria în tabăra lui Wolfsburg (foto: uefa.com)
Ricardo Rodriguez a adus bucuria în tabăra lui Wolfsburg (foto: uefa.com)

Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Guilavogui, Luiz Gustavo – Pinto (’80, Trasch), Arnold, Draxler (’90+3, Schafer) – Schurlle (’85, Kruse). Antrenor: D. Hecking.

Real Madrid: Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo – Modric (’64, Isco), Casemiro, Kroos (’85, J. Rodriguez) – Bale, Benzema (’41, Jese), Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane.

Cartonaşe galbene: Vieirinha ’19, Benaglio ’53, G. Luiz ’61, Arnold ’69 / Bale ’69.

A arbitrat: Gianluca Rocchi (Italia).

„Întotdeauna este o dezamăgire să pierzi un meci în Liga Campionilor, mai ales în maniera în care l-am pierdut noi, dar trebuie să rămânem calmi şi uniţi. Nu trebuie să facem o tragedie acum. Aşa se întâmplă când nu jucăm la intensitatea la care ar trebui. Acum ne vom odihni şi vom vedea ce trebuie făcut pentru ca în retur să nu avem vreo surpriză. Cred că problemele noastre au fost în prima repriză, pentru că în partea a doua ne-am revenit. Înainte de meci şansele erau 50-50, dar acum ei sunt favoriţi. Mai avem însă 90 de minute să arătăm că suntem o forţă”, a spus strategul lui Real Madrid, Zinedine Zidane.

Partidele retur se vor juca pe 12 aprilie.

Marţi seară s-au disputat celelalte două „sferturi”: FC Barcelona – Atletico Madrid 2-1, Bayern Munchen – Benfica Lisabona 1-0. Manşa secundă va avea loc pe 13 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS