8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKarateka din Bănie, medaliați la Mondiale

Karateka din Bănie, medaliați la Mondiale

Karateka din România au avut o prestaţie notabilă la Mondialele din Polonia
Karateka din România au avut o prestaţie notabilă la Mondialele din Polonia

Sportivii craioveni au obținut 29 de medalii, dintre care şapte titluri de campioni mondiali, într-o competiție cu 1.000 de participanți.

Karateka de la CS Universitatea, LPS „Petrache Trișcu“ și CS Bushi Craiova s-au întors încărcați de medalii de la Campionatul Mondial de karate shotokan (WSF) desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Bydgoszcz, în Polonia. Aproximativ 1.000 de sportivi din 37 de țări s-au întrecut la kumite și kata, la toate categoriile de vârstă.
Cei cinci reprezentanții ai clubului Universitatea Craiova au obținut 14 medalii. Gabriel Iordache a cucerit o medalie de aur și trei de bronz, Adnana Popa a urcat de trei ori pe podium (o medalie de aur, două de argint), Eric Șoș s-a întors cu șase medalii (una de aur, două de argint, trei de bronz), iar Ionuț Mitrică a obțint trei medalii de bronz (una la individual, două cu echipa). Și Marius Florescu a luat două medalii de bronz alături de colegii din echipele de seniori (kata și kumite), la care a adăugat alte două locuri cinci.

Antrenorul Geri Mitroi (în centru) şi o parte dintre medaliaţii săi
Antrenorul Geri Mitroi (în centru) şi o parte dintre medaliaţii săi

A urcat pe podium și directorul de la „Trișcu“

Medaliatul surpriză al CS Universitatea a fost chiar antrenorul sportivilor, Geri Mitroi, care a urcat pe treapta a treia la kata echipe (categoria de vârstă 40-45 de ani). „Am mai găsit încă doi «nebuni» și am format o echipă. Nici nu mai țin minte de când nu am mai participat la un concurs oficial. Dacă voi mai găsi doritori, îmi voi menține acest obicei și pe viitor“, a spus Mitroi, care este director al LPS „Petrache Trişcu“.

12939553_1068159716577089_1035666024_n

Acesta a avut satisfacții și în calitate de antrenor al celor patru sportivi de la „Trișcu“ prezenți la competiția din Polonia, care au cucerit trei medalii de aur, două de argint, patru de bronz și două locuri cinci. Alexandra Rombu a urcat de cinci ori pe podium, cu două medalii de aur, două de argint și una de bronz. Gabriel Iordache a devenit campion la kumite individual shobu ippon și a mai obținut un loc trei, în timp ce Mădălina Vasile și Ana Maria Gornoviceanu s-au clasat pe treapta a treia a podiumului la kumite individual WKF (12-13 ani). „Referitor la comportarea sportivilor de la „Trișcu“, pot spune că Alexandra Rombu a demonstrat că poate face față și la seniori, unde este primul an. Puteam să mai luăm medalii, dar prin absența Aldanei Lupeanu, care este în recuperare după accidentare, nu am mai putut face echipă. La CS Universitatea, Adnana Popa a revenit cu succes într-o competiție importantă internațională, după o pauză mai lungă“, au fost concluziile antrenorului Geri Mitroi.

Performanțe notabile pentru CS Bushi

Polonia

CS Bushi Craiova a fost reprezentat la Mondialele de la Bydgoszcz de cinci sportivi și un arbitru. Echipa feminină de kata cadete (14-15 ani), alcătuită din Ana Maria Stănucă, Clara Bondrescu și Mirela Veltan, a cucerit medalia de aur, iar restul medaliilor au fost de bronz, după cum urmează: Anisia Zamfir (două medalii – kumite WKF și kumite shobu ippon), Ana Maria Stănucă (kata individual cadeți), Bianca Manta (kumite echipe minicadete) și echipa feminină de kumite cadete (Mirela Veltan, Ana Stănucă și Clara Bondrescu). Aproape de podium, pe locul cinci, s-au clasat Anisia Zamfir (kata individual), Mirela Veltan (kumite WKF), Bianca Manta (kata minicadete) și Clara Bondrescu (kumite individual WKF cadete). Sportivii sunt antrenați de Ionel Totâlcă, Mihai Teiușanu și Sebastian Olaru. Ionel Totâlcă consideră că rezultatele sportivilor de la CS Bushi sunt excepționale: „Ținând cont că la această ediție nivelul a fost mult mai ridicat decât în trecut și au fost mulți sportivi înscriși la fiecare categorie, consider că rezultatele sunt excepționale. Bianca Manta și Ana Maria Stănucă au confirmat încă o dată rezultatele obținute la edițiile anterioare. Anisia Zamfir, Mirela Veltan și Clara Bondrescu au participat pentru prima dată la o competiție de asemenea anvergură și pot spune că și rezultatele lor sunt excepționale. Suntem încrezători că la următoarea competiție importantă, Campionatul European de karate WSF, din toamnă, vom merge cu o delegație mult mai numeroasă, deoarece am demonstrat că putem pregăti sportivi pentru acest nivel de competiție”.
Delegația României s-a clasat pe locul șase, din 37 de țări participante, sportivii din țara noastră cucerind 17 medalii de aur, 25 de argint și 54 de bronz.

 

 

 

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS